reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
21.5.2012, Pavel Kovač, recenze
Philips se také veze na vlně levných e-IPS monitorů s LED podsvícením. Má tento extrémně levný 23" monitor co nabídnout? Na první pohled ano. Je to hlavně tenký design a přívětivá cena. Uvidíme, jak si povede v našich testech.
omesdi | 26.7.201211:16
Lg 235p bn nema konurenta. Jestli nekdo z vyrobců nadsazuje parametry ackoli skutecnost je bida, pak mrknete na test Eizo sx 2862, ktery ani po kalibraci nestiha ­- a přitom vyrobce Eizo o něm pise jako o profi. Kdyby LG 235p bn melo stát i 10tis kč, tak to Eizo je neprodejne i za tisicovku. Tolik ke kvalite.
Odpovědět0  2
Pavel Kovač (1033) | 26.7.201211:38
Nevím co máte za model, ale EIZO žádné SX2862 snad ani nevyrábí. Pokud jste myslel SX2762, tak to je zrovna slušný monitor a velmi slušné barvy. Srovnávat LG IPS 235P a EIZO SX2762 ­(SX2862 není­)... no k tomu se ani vyjadřovat nebudu.

Odpovědět0  0
Stiletos | 27.6.201222:45
Našel jsem ještě tento IPS máte někdo zkušenosti s touto značkou?Vúbec tuto značku neznám ,ale nevypadá vůbec špatně,ten Philips jsem v obchodě viděl ale do oka mě moc nepadnul.
http:­/­/www.alza.cz­/23­-iiyama­-prolite­-x2377hds­-cerny­-d281080.htm
Odpovědět0  0
PpXx (25) | 28.5.201216:06
Oni v tom Phllipsu vůbec dělají poslední dobou pěkné paskvily. Ten jejich monitor se svítícím rámečkem byla taky dobrá blbost. :D

Jo, ta Hifi věž mě vždycky kopla.. :­) ať zůstanou u žárovek, ty jsou celkem dobré
Odpovědět0  0
Stiletos | 28.5.201217:08
Dneska na tom asi budou líp LG A Samsunug ve výrobě monitorů a tv ,ale co se týče tv tak asi jedině Sharp to je komplet Japonec.V monitorech moc přehled nemam,ale budu si ho muset udělat když současné LG pujde asi
do křemíkového nebe.
Odpovědět0  0
pidalin (1477) | 29.5.20122:25
Japonec je trochu jiný liga než ňákej pitomej samsung nebo LG. LG a Samšung jsou značky který maj dobrý PR a reklamy ale ve skutečnosti je to low end.
Odpovědět0  0
pidalin (1477) | 29.5.20122:26
á
Odpovědět0  0
pidalin (1477) | 29.5.201223:41
Eizo a NEC jsou profi monitoy s profi elektronikou, bez nafukujících se elektrolytyckejch kondenzátorů s lepší řídící elektronikou a tak dále. Neni to jenom samotnym LCD panelem.
Odpovědět0  0
kurtd.. | 30.5.20120:14
Vichni nejsou profi ;­-­) Kromě toho elektroniku nevyrábějí ale nakupují­/nechávají si ji vyrábět od firem jako STMicroelectronics, RealTek, Mstar, TSMC, UMC atd...
Odpovědět0  0
kurtd.. | 30.5.20120:15
všichni tedy jen pa301w a sx2762
Odpovědět0  0
kurtd.. | 29.5.201221:33
A copak? má ten Sharp lepí barvy? :­-)
Odpovědět0  0
PpXx (25) | 28.5.201215:59
No nevím. Já mám skoro celou domácnost s LG a jsem spokojený. Naopak, hodně věcí od Phillipsu se mi podělalo ­(neničím je úmyslně :­)­) a mohl jsem je vyhodit ­(sluchátka, hifi­). Monitory jsem nezkoušel. Mám LG Flatron 22 a v pohodě. Nedávno jsem si koupil LG IPS235P a zatím si ho nemůžu vynachválit. Za tu cenu určitě lepší než blbé TN. Dělám grafiku doma i v práci a nezaznamenal jsem žádné vady oproti tamnímu NEC 21. Naopak, matný display a věrné podání barev je perfektní. A nějakých 6+2 bit mi taky nedělá problém. Odezva u her super a pokud někdo bude brát IPS235, tak určitě 235P s pivotem a výškově stavitelným podstavcem. To tenhle nemá a když už je to IPS tak bych to tam čekal. Já ho DOPORUČUJI! Nechci dělat LG recenzi, ale určitě bych se těm Korejcům nevyhýbal, protože LG se věnuje obrazovkám pod LG Display, takže jak tu někdo psal, rozváží to jinam. Za 4000 lepší panel nenajdete..
Odpovědět0  0
pidalin (1477) | 29.5.20122:24
Já mam taky doma několik věcí LG a bez problému, ale hodně lidí a zvlášť servisáci na LG děsně nadávaj, asi máme štěstí. Co mě ale na těhle korejskejch firmách štve je že lžou s parametrama. Na krabici je všechno uplně dokonalý a když to zapnu tak už to tak dokonalý neni. :­-­) Ale rozhodně doporučuju víc LG než třeba Sansung. Samsung televize maj fakt odpornej obraz a některý monitory taky. Prostě hold korejec no.
Odpovědět0  0
PpXx (25) | 29.5.20128:38
Jo, asi máme štěstí. Myslím, že Samsung je tak na úrovni LG, mají podobný design. LG a Samsung jsou něco jako Hyundai a Kia, takoví bratři :­) A ty parametry? Možná jo, ale to jsem se setkal i s jinýma, hlavně s prodejci, ti mají často špatné údaje. Pak se člověk diví, co kupuje. Třeba co mě zarazilo, na stránkách Sony Ericsson má xperia 5 Mpx, mám ho, ve skutečnosti má 8. To je co? A pak věřte výrobcům... :D
Odpovědět0  0
pidalin (1477) | 29.5.201220:41
Kia a Hyundai jsou sprostý slova. Nechápu jak si ty jejich popelnice muže někdo koupit, radši koupim bazarovýho bavoráka nebo meďáka nebo tak něco, než novýho Korejce. :­-)
Odpovědět0  0
kurtd.. | 29.5.201221:36
Proč teda ­(Eizo a Nec­) tito nadřazení Japonci kupují právě do svých monitorů LG a Samsung obrazovky? Pa jsou všchny Eizo a Nec tak stejně mizerní ;­-)
Odpovědět0  0
pidalin (1477) | 29.5.201223:38
ono to asi nebude samotnou lcd obrazovkou ale tou řídící elektronikou
Odpovědět0  0
kurtd.. | 29.5.201221:40
"Co mě ale na těhle korejskejch firmách štve je že lžou s parametrama­"

Korejci lžou a třeba Japonci a Číňané ne?
Odpovědět0  0
pidalin (1477) | 29.5.201223:39
To netušim ale když je na monitoru napsáno 2ms a v testu naměřej 8ms tak to je jako docela k nasrání.
Odpovědět0  0
kurtd.. | 30.5.20120:12
A to je problém? neexistuje žádná norma která by to přikazovala že se to musí uvádět tak jak je to ve skutečnosti ne jedna konkrétní hodnota šedá­-šedá která těch 2ms šedá­-šedá. To už dávno psal Kovač o tech. LCD proč výrobci píšou takové a takové čísla odezvy.
Odpovědět0  0
Alien105 | 24.6.201218:15
zdravim pisete : ­"Odezva u her super a pokud někdo bude brát IPS235 ­" Tak ja mam tento monitor 2 dny a jdu ho vracet oezva naprosto priserna !!!! obraz leva strana zluta a prava strana fialova !! ted mam monitor samsung T220 a odezva vynikajici.
Jsem narocnej hrac FPS a tento IPS235 to je nejhrosi odezva a barvy jake jsem kdy viel i na CRT byly lepsi !!!
Jinak Tv mam philips a monitor jak jsem psal TN samsung t220.Akorat barvy jsem mdle proto uvazuji o jinem monitoru zatim favority. Philips 239C4QH inputlag 11 a druhy Dell UltraSharp U2311H 12 ms a to je IPS.Na chech computeru jse mdal foto jaky hnus to je ten IPS235: http:­/­/www.czc.cz­/lg­-flatron­-ips235p­-bn­-lcd­-monitor­-23­-­/100778­/produkt podivejte se na galerii , ten zlutofialovej blivajs to je des:)
Odpovědět0  0
PpXx (25) | 24.6.201220:19
No, tak to jako vždycky záleží na kusu, že? Už mám nějakou dobu a je perfektní. A dost lidí ho taky hodnotí pozitivně. Hned z počátku jsem si kontroloval barvy a jejich rozdíl po celém displeji a žádné chyby jsem nenašel. Já nejsem náročný hráč, ale po TN, který mám jako druhý monitor je to sakra pokrok a jak říkám odezva stejná. Ale vadné kusy jsou u všech výrobců a nejsou to jen monitory, co se nepovede. A můžete mi prosím říct, která fotka to na CZC je? Nenašel jsem ji nebo nepoznal. :­) Navíc tam mají některé mylné, patřící k typu IPS235V ­(bez pivotu­). Jo, já kupoval v Alfě.
A CRT? To je blbost. Blikání, hnusný obraz, spotřeba jak prase, dnešní úhlopříčku by už při té velikosti nezvládly...takže CRT by asi lepší nebyly. Asi jste prostě neměl štěstí. :­)
Odpovědět0  0
Alien105 | 27.6.201217:53
http:­/­/www.czc.cz­/lg­-flatron­-ips235p­-bn­-lcd­-monitor­-23­-­/100778­/produkt posledni fotka v GALERII U TOHOTO MONITORU, vite kde je galerie ne ?o)
Odpovědět0  0
PpXx (25) | 27.6.201221:55
...ale tak to jo, myslel jsem si, že to bude asi ona, ale moc se mi nezdá, že by to bylo nějaké špatné, jsem asi slepý :­) Těžko říct, z fotky. Lepší by bylo vidět to naživo, jak to opravdu vypadá....
Odpovědět0  0
Pavel Kovač (1033) | 27.6.201222:05
No vzhledem, že je ta fotka pořízena při umělém osvětlení co evidentně svítí na jednu stranu monitoru, tak se k tomu asi ani nemá cenu vyjadřovat :­-)
Odpovědět0  0
Stiletos | 24.6.201220:21
No ten IPS Philips má odezvu 7 ms a je určen na hry a jinde recenzovaný IPS LG který má odezvu 5ms
tak ten na hry nedoporučují,jinak ten LG moc dobré recenze nemá od lidí co si jej koupili.
Tak asi nakonec vemu klasickej ­https://lcd-monitory.heureka.cz/asus-vs248h/.
I když u něj se zase píše že na hry vypaluje oči tak babo raď co koupit.
Philips je asi novinka tak na něj moc recenzí není,tak dík že jsi sem napsal zkušenosti s ním,taky potřebuju
nějakej monitor na hry do 5000.
Odpovědět0  0
milan35 (2) | 26.5.201213:47
Záruční dobu vydrží.
Odpovědět0  0
pidalin (1477) | 26.5.201223:43
Philips vyrábí monitory na moravě a co se týče kvality mu věřim rozhodně víc než těm otrokářskejm kia­-hyundařům z koreje. :­-)
Odpovědět0  0
PpXx (25) | 21.5.201212:38
Ten podpatek, co podpírá panel se mi nelíbí. Nevypadá zrovna stabilně. A taky při stále se zvětšující úhlopříčce vypadá divně tak úzká nožička.
Odpovědět0  0
pidalin (1477) | 27.5.20121:08
vypadá jak pinďour
Odpovědět0  0
Jumperman (45) | 21.5.201211:55
Jak to tak vidím, tak svojí starou TNku hodím do šrotu a jdu si koupit novej monitor... :­-­))
Odpovědět0  0
Mijok | 22.5.201220:20
Co takhle novou TNku?
https:­/­/www.svethardware.cz­/art_doc­-C43975833450450AC12579C7002A6BFF.html
Chybí sice měření inputlagu, ale jinak zajímavý monitor.
Odpovědět0  0
pidalin (1477) | 27.5.20121:09
stačí vyměnit kondenzátory a bude fungovat dalších 5 let, neni potřeba hned všechno vyhazovat :­-)
Odpovědět0  0
kaffee (3) | 21.5.20129:32
zdravim..jak si vede tento nekalibrovaný philips proti LG v kvalitě podání barev ? vybírám nový monitor a hledám kompromis mezi odezvou ke hraní her a podáním barev pro sledování všeho ostatního :)
Odpovědět0  0
pidalin (1477) | 26.5.201223:40
Rozhodně Philips!!! LG jsou krámy od ťongů, vždycky když je na výběr tak dávám přednost evropský značce. ;­-)
Odpovědět0  0
Stiletos | 28.5.201215:29
No já mám LG Flatron L1960TR a nemůžu si nějak stěžovat 5 let šlapal jak hodinky barvy, ostrost vše ok.
Teď mě ovšem začíná při zapnutí blikat,pak sice jede ok, ale to už je asi jenom otázka času,tak koukam po novém
Buďto bych vzal tento Philips nebo ips LG.Navíc ty ips panely bere philips stejně od LG!!!Takže v tom velký rozdíl nebude.
Odpovědět0  0
pidalin (1477) | 29.5.20122:27
jak jsem se dozvěděl tak i Philips už něco bere od ťamana takže bohužel jedna z posledních evropskejch elektro firem už je taky ťamanizovaná a kvalitní výrobky od nich teda asi moc nečekam. Když monitor tak DELL!!!! :­-)
Odpovědět0  0
Petr04 | 21.5.20129:19
Tak to je dost mizerné. Tady se asi o kvalitě odpovídající IPS vůbec nedá hovořit :(
Odpovědět0  0
pidalin (1477) | 26.5.201223:42
Je to levnej monitor, tenhle komentář nedává smysl u tak levnýho monitoru, to neni konkurence k profi monitorům, jenom náhrada za mizerný TNka za rozumnou cenu. Tenhle monitor jsem zrovna náhodou viděl na živo ­(ale 19,5­" verzi­) a je to na ty prachy dobrej monitor, rozhodně doporučuju. Kvalita obrazu se nedá srovnat s žádnym LG nebo ťingťogSamsungem za tu samou cenu. Prostě IPS za cenu TN.
Odpovědět0  0
kurtd.. | 30.5.20121:18
Ale vždyť uvnitř tohoto monitoru je LG ty popleto. A kdyby jsi říkal něco o elektronice tak tu kupuje Philips pro monitory od taiwanců Novatek http:­/­/www.novatek.com.tw­/.
Ty to máš fakt popletený :­-)
Odpovědět0  0
pidalin (1477) | 30.5.20126:39
To je dost pravděpodobný že to kupujou od ňákýho šikmáče, ale furt je to aspoň z části evropská značka s dobrejma cenama a kvalitou na podobný úrovni jako ty korejci, takže pro mě je volba jasná.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.