reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Philips 242G5DJEB: herní bestie se 144 Hz

18.11.2013, Pavel Kovač, recenze
Philips 242G5DJEB: herní bestie se 144 Hz
Sháníte herní monitor a vadí vám špatná ergonomie většiny z nich? Požadujete rychlé přepínání profilů u daných her? Požadujete rychlou odezvu a nízký inputlag? Pokud je alespoň jedna odpověď ano, tak zaostřete na naši recenzi.

Philips 242G5DJEB: celkové hodnocení


Philips svým herním monitorem díru do světa sice neudělá, ale rozhodně vysloveně neurazí. Hlavní výhodou je bezesporu 144Hz panel, který dokáže hrám dodat nevšední zážitek. Bohužel se zdá, že oněmi 144 Hz kvality monitoru končí. Hned první neduh přišel s měřením odezvy, kdy nelze měnit u více jak 60 Hz OverDrive, resp. SmartResponse. Další nepříjemnosti vychází hlavně z použitého panelu TN. V dnešní době IPS, resp. PLS monitorů je technologie TN takovou cestou nazpět časem. Nepřirozené barevné podání, horší homogenita barev po ploše a na dnešní dobu hodně slabé pozorovací úhly. Ale co jsme mohli očekávat, že? Jde přece o herní monitor.

Příjemným překvapením je dálkové ovládání, díky kterému si například můžete změnit rychle gamu, jas, kontrast, no vlastně celé profily. Přepnete se do WOWka? Nevadí stačí stisknout jedničku a hrajete s nastavením, které vám vyhovuje. Je to sice drobnost, ale hráče jistě potěší. Nás ostatní sice krabička může lehce znervózňovat na stole, ale pro nás není monitor určen.

Velkou výhodou celého monitoru je naprosto perfektní konstrukce. U herního se taková nepředpokládá a je to více než příjemná vzpruha. Také USB 3.0 Hub potěší.





V celkovém hodnocení si vede monitor lehce nadprůměrně. Je to dáno hlavně rychlou odezvou a výtečnou ergonomií. Nesmíme však také zapomenout na podsvícení, které je průsvitu prosté a patří k těm lepším. Pokud vám tedy nevadí horší barevné podání a nízké pozorovací úhly, tak směle do něj.


hodnocení


Monitor je vhodný pro:


1) Hraní her
2) Hraní her...

Na jiné účely než hraní her se bohužel (nebo bohudík?) monitor nehodí. Rychlá odezva, nízký inputlag a 144 Hz dělají svoji práci zodpovědně a jistě si své zákazníky najdou.

 

Plusy


+ Rychlá odezva (ačkoli bez OverDrive u 144 Hz)
+ Nízký inputlag
+ Ergonomie
+ Podsvícení bez průsvitů
+ Dálkové ovládání
 
 

Minusy


- Barevné podání
- Homogenita barev
- Pozorovací úhly
- "Špinavý" povrch obrazovky


Cena v době testování: cca 6.990 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení monitoru Philips 242G5DJEB děkujeme Philipsu.
Jak hodnotíte monitor Philips 242G5DJEB?
V anketě šlo hlasovat od 18.11.2013 do 21.10.2014. Počet hlasujících: 9
Výborný11 %
Průměrný22 %
Špatný67 %
reklama