reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Philips 273P3QPYEB: přítel filmů i her

14.11.2012, Pavel Kovač, recenze
Philips 273P3QPYEB: přítel filmů i her
Nedávno jsme tu měli monitor iiyama XB2780HSU a dnes se podíváme na rivala od značky Philips. Nese v sobě prakticky stejnou obrazovku, a tak slibuje hlavně velmi příjemné sledování filmů. Ponořte se s námi do recenze!

Philips 273P3QPYEB: celkové hodnocení


Největším překvapením u monitoru Philips 273P3QPYEB bylo podání černé a její rovnoměrnost. To je dáno hlavně slušným podsvícením bez průsvitů na okrajích. Také dílenské zpracování není vůbec špatné. Plasty na sobě drží a jediné, co někomu může vadit, je lesklá spodní část rámečku.

Pokud se podíváte na odezvu, tak zjistíte, že jde o slušný monitor. Tedy alespoň v měřítku A-MVA monitorů. Ty obecně mají problém s odezvou v tmavých tónech. To sice i u tohoto Philipsu zůstává, ale ve výsledku je odezva slušná, hlavně co se týče světlejších tónů. Pokud tedy budete hrát sluncem zalitou hru, tak jde o téměř špičku, ale taková Penumbra se může změnit v mazanici. Velmi dobrý je také inputlag, který dosahuje pouze 11 ms.


BenQ GW2750HM - základní pohled


Pokud se podíváte na procentuální hodnocení, tak zjistíte, že ani jedna hodnota není pod 50%. Pokud naše recenze sledujete pravidelně, tak jistě víte, že tato situace nenastává tak často, naopak se stává téměř ojediněle. Kdyby měl monitor o něco lepší odezvu v tmavých tónech a pokrýval sRGB gamut, tak si jistě vyslouží naše ocenění TREFA. Bohužel tyto dva parametry jsou natolik závažné, že si ocenění neodnáší.

Přesto jde o velmi dobrý 27" monitor s rozlišením 1920×1080, tedy Full HD. Pokud však hledáte monitor na klasičtější práci a sledování filmů či hraní her není prioritou, tak je jistě lepší volba například Dell U2713HM.


BenQ GW2750HM - celkové hodnocení


Monitor je vhodný pro:


1) Sledování filmů.
2) Méně náročné hráče.

Díky tomu, že lze regulovat odezvu, která je navíc o něco lepší než u iiyamy XB2780HSU, si dovolím tvrdit, že je monitor vhodný i na hraní her. Navíc se zde může hodit i nižší rozlišení (méně náročné na grafickou kartu oproti 27" s 2560×1440).


Plusy


+ Slušný kontrast
+ Dobré podsvícení a podání černé
+ Netrpí průsvity
+ Dobrá ergonomie (má i pivot)
+ Regulace OverDrive
 
 

Minusy


- Nepřesný sRGB gamut
- Pomalá odezva v tmavých tónech
- Barevné podání by mohlo být lepší
- Oproti IPS jsou pozorovací úhly v barvách lehce horší
 
 
Cena v době testování: cca 8.300 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení monitoru Philips 273P3QPYEB děkujeme Philipsu.
Jak hodnotíte monitor Philips 273P3QPYEB?
V anketě šlo hlasovat od 14.11.2012 do 31.10.2013. Počet hlasujících: 6
Výborný17 %
Průměrný50 %
Špatný33 %
reklama