reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Počítač v monitoru: Vekobs V-Max 19"

25.8.2008, Pavel Kovač, recenze
Počítač v monitoru: Vekobs V-Max 19"
Firma Vekobs se zabývá dotykovými panely. Dnes se však podíváme na komplexní řešení v podobě zabudovaného počítače v monitoru ála Apple. Jeho nasazení však míří jinam - objednávkové pulty, registrační poklady apod. Pojďme se na toto All-In-One řešení podívat.

Interpolace obrazu při nižším rozlišení (800 x 600)


Protože nemá monitor OSD menu, tak jsem byl nucen nechat interpolovat rozlišení 800x600, které se roztáhlo přes celý panel. Došlo tedy k deformaci obrazu. Samozřejmě ovladače grafické karty umožňují zachování poměru stran, ale v tom případě se o interpolaci nestará monitor, ale grafická karta.

A jak si interpolace vede? Pouze průměrně. Linky jsou znatelně rozmazané a každá je rozmazaná jinak. Škoda, ale v dnešní době už to takový problém není.


Interpolace tenkých linek na černém podkladu (Pro zvětšení klikněte)

Interpolace textu je opět poznamenána celkem velkým rozmazáním. Text se dost špatně čte a to i z toho důvodu, že je deformovaný.


Interpolace textu a jednoduchého obrázku (Pro zvětšení klikněte)

U her, konkrétně Half-Life 2, jsem opět zaznamenal přílišné rozmazání hran. Na tomto zařízení však asi těžko budete hrát hry, takže to jako vadu ani moc neberu v potaz.


Interpolace hry Half-Life 2 (Pro zvětšení klikněte)


Spotřeba


Firma Vekobs udává spotřebu 80 W. Měřením jsem zjistil spotřebu ještě o něco nižší. Při maximální zátěži CPU (Prime 95) jsem naměřil 68 W. V klidu dosahovala pouze 60 W. To je vzhledem k tomu, že se jedná o komplexní řešení včetně tradičního LCD monitoru, velmi pěkná hodnota.
reklama