reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Počítač v monitoru: Vekobs V-Max 19"

25.8.2008, Pavel Kovač, recenze
Počítač v monitoru: Vekobs V-Max 19"
Firma Vekobs se zabývá dotykovými panely. Dnes se však podíváme na komplexní řešení v podobě zabudovaného počítače v monitoru ála Apple. Jeho nasazení však míří jinam - objednávkové pulty, registrační poklady apod. Pojďme se na toto All-In-One řešení podívat.

Celkové hodnocení


Tak a je tu závěr naší recenze. Zařízení je to věru hodně nestandardní a v našich končinách nemá až tak velkou konkurenci. Pokud hledáte pro svůj obchod informační pultík, nebo terminál, tak toto zařízení poslouží velmi dobře. Díky integrované Wi-Fi a velkému počtu COM portů je komunikace s okolím zajištěna velmi obstojně. Právě ony COM porty poskytují neuvěřitelné možnosti pro ovládání osvětlení, klimatizace apod. Zkrátka si můžete celý obchod centralizovat do jediného zařízení. Samozřejmě je to také otázka softwaru, který si musíte nechat na míru naprogramovat. Výkonnostně je sice podprůměrný, ale vzhledem k nasazení je výkon naprosto dostatečný.

Nyní se podíváme na obrazovou část. Dotyková vrstva sice lehce snižuje kontrast, zmenšuje jas, ale jinak obrazu prakticky nepřekáží. Samozřejmě, pokuď porovnám tuto dotykovou vrstvu s Wacom vrstvou nasazenou u některých notebooků HP s touto kapacitní technologií, tak vyhrává Wacom. I cena jejich dotykové vrstvy je ale daleko vyšší. V odezvě si panel vede slušně a díky absenci překmitů se hodí i pro HD video. Pozorovací úhly by mohly být větší, protože u tohoto zařízení jsou široké pozorovací úhly více než jen důležité. To by však musel výrobce výrazně zvýšit cenu a použít jinou výrobní technologii. Takhle sáhl po TN panelu, a tak se s tím musíme poprat. V barvách není panel vůbec špatný, avšak dotyková vrstva hodně znesnadňuje kalibraci, takže si musíte hodně hrát, aby došlo k nějakému zlepšení barev. Podsvícení není špatné a pro účely tohoto zařízení naprosto dostačuje.

Celkově hodnotím tedy Vekobs V-Max 19 velmi kladně. Je to dáno hlavně tím, že na našem trhu se těžko s podobným zařízením setkáte, ale také tím, že jsem nezaznamenal jediný problém při provozu. Vše zkrátka fungovalo tak, jak mělo.



Do grafu nechám vyčíslit pouze obrazové vlastnosti, protože by bylo asi dost nefér srovnávat toto zařízení s dnešním průměrným počítačem. Ukázat graf, kde je tento Celeron několikanásobně pomalejší než vícejádrové procesory, zkrátka nemá cenu.




Velmi pohodlné ovládání dotykem
Dotyková vrstva sráží obrazové vlastnosti
Velký počet COM portů
Existují lepší dotykové vrstvy
Perfektní ergonomie
Ikona Odkaz na databázi
Dobré tovární zpracování
Ikona Odkaz na databázi
Pasivní chlazení
Ikona Odkaz na databázi
Koncová cena 29 900 bez DPH a OS

Za zapůjčení All-In-One řešení Vekobs V-Max 19 děkujeme firmě Vekobs.




Za poskytnutí digitálního osciloskopu M523 děkujeme firmě ETC s.r.o.,
která se zabývá výrobou a zároveň i prodejem svých měřicích přístrojů.

reklama