Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Pouzdro Brando Crystal Case pro HP iPaq hx4700

11.12.2006, Jaroslav Salcer, recenze
Pouzdro Brando Crystal Case pro HP iPaq hx4700
V naší dnešní recenzi si představíme pouzdro, která nechá plně vyniknout eleganci vašeho PDA. Průhledné pouzdro spol. Brando je vyrobeno z relativně tvrdého plastu, který počítač ochrání před poškrábáním např. od klíčů i v případě pádu z malé výšky.

O firmě


Firma Brando byla založena v roce 1998 a vyrábí příslušenství pro kapesní počítače i mobilní telefony. Kromě pouzder se zabývá například i ochrannými foliemi pro displeje nebo multifunkčními stylusy.


Balení


Vzhledem k ceně recenzovaného pouzdra se šetřilo i na obalu. Jedná se tedy o velmi jednoduchý blistr, kde papírový obrázek znázorňuje, pro které PDA je pouzdro určeno.





Zpracování pouzdra


Když jsem poprvé držel rozbalené pouzdro v ruce, byl jsem docela překvapen. Působilo to na mne stejným dojmem, jako když v ruce držíte obal od CD. Tohle že má ochránit mé drahé PDA? Plastový odlitek je sice kvalitní, nikde nenajdete nedokonalé zástřihy jako levných hraček. Po chvíli zkoumání jsem došel k názoru, že plast použitý na výrobu je o dost pevnější a zřejmě nebude mít tříštivou a lámavou tendenci, jakou známe právě u CD obalů. Osmělil jsem se k otevření a zasunul své PDA do pouzdra. Padlo jako ulité a PDA dostalo trochu jiný vzhled i pocit při držení v ruce byl takový jiný a nezvyklý. Při zavřeném pouzdře máte přístup k šachtě stylusu, ke kartě, k tlačítku pro ovládání hlasového záznamníku a PDA lze i nabíjet bez nutnosti ho vyjímat s pouzdra. PDA v pouzdře bohužel není možné používat s kolébkou.







Negativa


Zde musíme být v hodnocení trochu mírnější, protože je třeba si uvědomit, že pouzdro patří k levnějším obalům pro kapesní počítače. Z hlediska zpracování nenajdeme žádné nedostatky. PDA v pouzdru dobře sedí a vypadnout samovolně nemůže. Uživatelé s objemnějšími prsty mohou mít problém s přístupem k tlačítkům, vyříznuté otvory jsou totiž docela malé. Důležitým faktorem bude odolnost proti běžnému opotřebení a poškrábání, které se projeví až za několik týdnů či měsíců. V zavřeném stavu jsou dvířka aretována velmi malými výstupky, které se časem mohou ochodit a zavírací mechanismus nemusí být tak spolehlivý jako u nového pouzdra. Pokud je pouzdro nové, tak je samozřejmě krásné a displej je čitelný i přes pouzdro. Ideální pro čtení tisku v autobuse či vlaku, kde nemusíte PDA vyndávat z pouzdra a pouze obracíte stránky knih pomocí D-Padu.





Hodnocení


Toto pouzdro je jednoznačně určeno pro levnější PDA nebo pro ty majitele, kteří nehodlají investovat do pouzdra více peněz, protože svá PDA střídají velmi často. Dále nemůžeme počítat s nějakou dokonalou ochranou v terénu. Naopak do školy či do kanceláře toto pouzdro plně vyhovuje. Pokud tedy budete chtít obdivovat své PDA v plných barvách a tvarech a přitom ho mít v pouzdře, je toto pouzdro určeno právě pro vás.

Děkujeme spol. Brando za umožnění napsání recenze. Cena v době psaní recenze: 20 USD (cca 420 Kč)