reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ProLink PixelView PlayTV Box3: běžný externí TV tuner

7.6.2005, Štěpán Mareček, recenze
ProLink PixelView PlayTV Box3: běžný externí TV tuner
V dnešním testu se nám představí externí TV tuner od ProLinku. Konkrétně se jedná ProLink PixelView PlayTV Box3, jehož schopnosti jsem si tentokrát měl možnost řádněji prověřit.
Ovládání

PlayTv Box 3 lze ovládat za pomocí dálkového ovládání (o němž se zmíním v další části článku), ale také šesti tlačítky umístěnými přímo na těle zařízení. Tato varianta sice nenabízí mnoho možnosti, ale v případě, když nemůžete rychle najít ovladač, nebo se vám po něm jen nechce sahat, vám jistě těchto pár tlačítek bude k základnímu ovládnutí stačit. Samotná tlačítka jsou umístěna při čelním pohledu v pravé přední části přístroje. Jako první zprava zde nalezneme tlačítko Power, dále následuje možnost změny vstupního signálu, kanálový volič a v neposlední řadě také volba úrovně hlasitosti. Činnost tlačítka Power a volby vstupního signálu je možné si vizuálně ověřit svitem prvních dvou LED diod v levé části přístroje. Poslední LED dioda (StandBy) indikuje připojení zařízení k elektrické síti. Celému přístroji pak v při čelním pohledu vévodí masivní infračervený přijímač pro příjem signálu dálkového ovládání.


Obr. 7 – Indikátory funkcí a IR přijímač



Obr. 8 – Tlačítka ovládání

Konektory a zapojení

Nejdříve je zapotřebí zajistit přívod vstupního signálu, buďto klasicky za pomoci koaxiálního kabelu z antény nebo za pomocí komponentních vstupů umístěných na boční straně tuneru. Dále zvolíme způsob zobrazeni. To znamená zda použijeme CRT či LCD monitor nebo jiné zařízení připojitelné přes componetní vstupy za pomocí Multi kabelu dodávaného v balení ( např. některé projektory, plazma panel … ). Osobně jsem tuner testoval na CRT a LCD monitoru. Takže jsem připojil VGA kabel vedoucí z monitoru do VGA výstupu tuneru a do VGA vstupu tuneru zapojil kabel vedoucí z grafické karty. Po této operaci stačí už jenom propojit audio výstup se vstupem na PC. Takto vytvořenou „konstrukci“ stačí už jenom oživit zapojením AC adapteru a můžeme zapínat. :-)

Na boční straně balení můžete také najít schéma možnosti zapojení všech zařízení s formou příjmu signálu. Obrázek tohoto schématu si můžete prohlédnout na obrázku č.11.


Obr. 9 – Vstupní a výstupní konektory



Obr. 10 – Vstup AC adapteru a TV signálu



Obr. 11 – Vstupní konektory



Obr. 12 – Schéma zapojení (zdroj www.prolink.com.tw)
reklama