Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Diskuze k článku: QNAP TS-219P II: NAS do bytu
22.12.2011, Jan Vítek, recenze
Dnes přišla řada na novinku od společnosti QNAP, a sice dvoudiskový NAS server TS-219P II určený pro domácnosti a malé kanceláře. Očekávat můžeme moderní firmware i funkce, vysoký výkon díky 2GHz procesoru a snad i něco navíc.
Xobox | 31.8.201210:16
vcera som si kupil tento NAS, navyse ma vzadu dva USB 3.0 porty miesto USB 2.0, mam v tom WD green 5400rpm, vetrak je velmi tichy, skusal som aj pri tom spat, bez problemov :­).
Odpovědět0  0
Machač | 8.1.201214:52
Jsem majitelem tohoto Nasu z dřívější zkušenosti z výrobky firmy Qnap je tento snad nejvíce odfláknutý , vše z plastu a všude je vidět úspora výrobních nákladů. doporučuji kupovat starší model ,výkonově je tam minimální rozdíl ale kvalita zpracování , použité materiály o 100 procent lepší. Tento výrobek má stát polovinu toho co model před tím.
Odpovědět0  0
dj.kure (86) | 25.12.201115:26
V tabulce uvádíte hluk:

20,47 dB bez disků
20,77 dB s osmi disky

Jak tam těch osm disků chcete nacpat ?

Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 26.12.201121:22
Opraveno
Odpovědět0  0
Pavel Černík | 22.12.20117:52
Docela mě překvapuje, že autor nezmínil hlučnost větráku a omlouvá to hlukem disků. V noci snad větrák nefouká?
Měl jsem k dispozici z konstrukčního hlediska velmi podobný MR­-35DRN od Fantecu, jehož větrák má obdobnou užitnou plochu a taktéž podobná krycí žebra. Jeho hluk však odpovídal sekačce na trávu. Vysoké, velmi hlasité bzučení, které ani v dobách klidu neustávalo se dalo snést v době kdy člověk seděl u počítače, ale rozhodně ne v noci, kdy i disky odpočívají.
Možná to je opravdu jen věcí regulace otáček ­(tzn softwarová chyba­) ale rozhodně to je něco, na co by si měli zákazníci dát pozor a v případě nákupu v kamenném obchodě žádat o ukázku.
Odpovědět1  1
Jirka527 | 22.12.201112:06
Nechápu jak může někdo řešit hlučnost větráku u NASU. Tato zařízení se umísťují mimo obytné místnosti, do serverovny, doma do technické místnosti nebo do kumbálu. A kdo něco takového nemá tak ať si koupí USB disk a má ticho. Já mám například 24port switch, který má 52dB a nevadí mi to. ­(Ale spát bych při tom nechtěl)
Odpovědět2  1
pavel černík | 22.12.201115:28
spousta lidí si to z neznalosti pořídí.. Připojí se k tomu tiskárna ­(protože to mívá mnohdy print­-server­) postaví se to i s tiskárnou vedle routeru a... hups, vono to nejde protože to moc hučí...
Ne každý má bohužel odhlučněnou suchou místnost kam se tyhle věci daj umístit.
Odpovědět4  0
Westler | 22.12.201122:06
Proc hned usuzovat dle nejakeho ­"no­-name­" NASu ze bude tento NAS od fy QNAP hlucny? Firma QNAP stejne jako Synology jsou spicky na poli NASu a tezko by udelaly nejaky produkt s akustickym projevem sekacky na travu. Tento NAS ma v sobe velmi tichy ventilator, ktery lze ridit softwarove dle teploty. Procetl jsem nekolik recenzi na zde testovany produkt a muzu rict ze tento model patri mezi nejtissi NASy.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.