reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

QNAP TS-259 Pro+: chytrý a výkonný

22.11.2010, Jan Vítek, recenze
QNAP TS-259 Pro+: chytrý a výkonný
QNAP má teď v nabídce mnoho síťových úložných zařízení typu NAS, z nichž jsme si pro recenzi vybrali dvoudiskový TS-259 Pro+. Ten slibuje vysokou datovou propustnost prostřednictvím dvou rozhraní Gb Ethernet, podporu iSCSI a mnoho dalšího.
V této kapitole se jen zběžně podíváme na tři přídavné webové aplikace, jimiž QNAP svůj NAS vybavil.


Web File Manager


Pro rychlou práci s daty v rámci samotného NAS boxu poslouží tento online souborový správce, který je rozdělen na tři okna - hlavní se seznamem souboru v právě prohlíženém adresáři, levým nahoře s adresářovým stromem a levým vespod s podrobnostmi o označeném souboru. Vše můžete jasně vidět na screenshotu.


- klikněte pro zvětšení -

Vyspělost této aplikace dokládá fakt, že můžete pohodlně používat systém drag and drop pro přesun či kopírování souborů mezi adresáři. Horní tlačítka pak poslouží pro navigaci, upload, download, vytvořit adresář, přejmenovat, kopírovat, přesunout a smazat. V pravém horním rohu lze vyhledávat mezi soubory a adresáři.


Multimedia Station


K předchozí aplikaci má blízko Multimedia Station, ovšem ta slouží ne pro práci či manipulaci s daty, ale k jejich třídění a prezentaci. Domovským adresářem je Multimedia, který aplikace bere jako zdroj dat. Umí tak zobrazit náhledy fotografií i videí, ovšem zatímco fotografie dokáže ukazovat i jako slideshow a zobrazí i jejich informace z EXIF, u videí poskytne toliko jejich náhled.


- klikněte pro zvětšení -

Dále ještě tato aplikace umí změnit náhledy na seznam souborů, filtrovat je podle typu (adresář, video, audio, foto) a seřazovat podle názvu, velikosti či data. A samozřejmě jde také vyhledávat.


Download Station


Nakonec se zběžně podíváme na Download Station, tedy aplikaci určenou pro stahování dat. Ta umí stahovat pomocí HTTP/FTP, ale i Bittorrent a funguje klasicky pomocí zadávání adres či souborů .torrent. Probíhající přenosy se ukazují v hlavním okně, přičemž lze upravovat jejich prioritu, pozastavovat je nebo rovnou rušit. Zde tedy není nic neznámého.


- klikněte pro zvětšení -

V další kapitole se již zaměříme na testy.
reklama