14.9.2020, Jan Vítek, recenze

Zvláště pro zákazníky uvažující o sestavě založené na procesorech AMD je důležité téma výkonu pamětí RAM, jejich frekvence a časování, což bude i téma pro dnešní článek. V něm se podíváme zvláště na to, jak volba RAM ovlivní herní výkon. 

reklama
*RAM | od: honza1616 (1305)  23.9.202017:28
Vzpomínám na podobnou recenzi a testy z PCtuningu.
Ale ta je z dob DDR3 a testovalo se vic věci jako pocet modulu, ruzne kombinování modulu od ruznych vyrobcu, moduly s ruznou frekvencí a časováním, pocet modulu na desce a vliv dvou­/čtyř kanaloveho zapojení
.... ale co chci rict je ze jedna z odpovedi byla o taktovani. Ve zkratce, taktovani nema smysl pokud se nehonite za kazdym FPS, což se potvrdilo i zde az na par výjimek,
narust par jednotek FPS az na nejakou výjimku bych prirovnal k testum RTX2080 zapojene do PCIe2.0 ­/PCIe3 ­/PCIe4 kde se FPS pohly smerem nahoru taky jen v jednotkách
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
RAM | od: Grook (21)  14.9.202013:02
Osobne jsem takove vysledky cekal. Nad 3200 to vcelku nema zadny vyznam. Mam dojem ze uz jsou 5000 od Corsairu
Ale verim ze priplatek bude vetsi naz prinos.
Sam cekam na uvedeni novych ryzenu nejake 8mi jadro bych uzivil.. Doufam ,ze on uzivi i novou 3080 protoze, momentalne zadne CPU nema dostatecny vykon . Honim FPS v QHD aby to drzelo alespon tech 120Hz.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(2)  nízká(2)
frekvence nebo časování | od: Hulini (15)  14.9.202010:53
Mě by zajímalo jaký má vliv časování oproti frekvenci. Co jsem si testoval já tak nataktovat ram s vyšším časováním mělo horší výkon než nižší takty s nižším časováním. Čísla už si přesně nepamatuju bohužel.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(2)  nízká(0)
Re: frekvence nebo časování | od: madpavel (124)  14.9.202012:59
Já jsem si dělal test v českém Factorio, které je hodně závislé na frekvenci a časování pamětí a tam mně to vyšlo následovně https:­/­/imgur.com­/1zS83vW Pozn. UPS je něco jako FPS...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(3)  nízká(0)
Re: frekvence nebo časování | od: cheysuli (12)  15.9.20207:10
Pro Factorio je úzké hrdlo latence pamětí­(poměr frekvence a časování­), pro jiné hry je to propustnost pamětí ­(časování zde hraje menší roli­). Proto ti ty výsledky vyšli tak jak vyšli.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(1)  nízká(0)
ok, beriem.. | od: sroobik (287)  14.9.20207:50
test nam ukazal rozdiely medzi 2400 a 3466 pamatami.. ale kazdy k ryzenu berie 3200vky.. Tam uz ten rozdiel nieje 7,7%, ze? Navyse aktualne vysli 4133, 4266 a 4400..takze sme trochu pozadu za technikou :)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: ok, beriem.. | od: Pavel Matějka (709)  14.9.202012:44
Každý ne ­- já beru 3600. Potřebuji výkon nejen na hry.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(4)  nízká(0)
Old Ryzen | od: GaGy (18)  14.9.20207:31
Myslím že test by byl zajímavější na Ryzenech 3xxx
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(9)  nízká(1)
Re: Old Ryzen | od: Derryk (23)  14.9.202015:11
Pro mne ne.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(1)  nízká(0)
CPU limit? | od: buble (26)  14.9.20207:22
Škoda, že neuvádzate zaťaženie CPU pri jednotlivých testoch... Ja mám taký pocit, že tie malinké rozdiely v hrách v porovnaní so syntetickými testami, by mohli ísť na vrub práve procesoru... Celkom by ma to zaujímalo, lebo práve sa chystám na upgrade RAM a táto recenzia mi padla úplne vhod.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(4)  nízká(0)
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste vpravo nahoře. Pokud nemáte profil, zaregistrujte se.
Uživatelský profil Vám umožní u nás využívat několik zajímavých funkcí.