reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
14.9.2020, Jan Vítek, recenze
Zvláště pro zákazníky uvažující o sestavě založené na procesorech AMD je důležité téma výkonu pamětí RAM, jejich frekvence a časování, což bude i téma pro dnešní článek. V něm se podíváme zvláště na to, jak volba RAM ovlivní herní výkon. 
KingCZE (16) | 2.12.20208:31
No, myslím, že statisticky vzato by se měl brát buď medián, nebo vyhodit nejnižší s nejvyšší hodnotu. Pak je tu jedna ­(dvě­) hra ­(Kingdom Come­), která má obrovský rozdíl, a hrozně to zkreslí výsledky, kdy průměr vystřelí. V reálu ale, jak vidíme, medián bude 00­-nic, protože ve většině her, až na tu jednu­-dvě výjimky, se prostě nic závratného nedělo.
Odpovědět1  0
Wick0 (168) | 27.10.202010:56
ja zvycajne beriem 2993Mhz cize 3000 hlavne kvoli cene stali o dost menej nez 3200, teraz uz ten rozdiel taky nie je cenovy. Nepostrehol som rozdiel v FPS medzi 3200 a 3000 ani pri povodnom CPU R5 2600 a ani pri terajsom 3600X. Mal som G­-Skill 3200 este v dobrej cene ale s AMD ani za boha viac nez 2133Mhz, pri XMP to mrzlo a padalo aj pri 2666, po kupe Kingstonu Black for AMD 3200 a 3000 som si nechal 3000, stali o 30 euro menej za 2x8GB ale to este v case ked 3000 stali na alze 130€. teraz za 70­-80 euro 3200 nie je o com rozmyslat­-
Odpovědět0  0
Grook (22) | 14.9.202013:02
Osobne jsem takove vysledky cekal. Nad 3200 to vcelku nema zadny vyznam. Mam dojem ze uz jsou 5000 od Corsairu
Ale verim ze priplatek bude vetsi naz prinos.
Sam cekam na uvedeni novych ryzenu nejake 8mi jadro bych uzivil.. Doufam ,ze on uzivi i novou 3080 protoze, momentalne zadne CPU nema dostatecny vykon . Honim FPS v QHD aby to drzelo alespon tech 120Hz.
Odpovědět2  2
Hulini (16) | 14.9.202010:53
Mě by zajímalo jaký má vliv časování oproti frekvenci. Co jsem si testoval já tak nataktovat ram s vyšším časováním mělo horší výkon než nižší takty s nižším časováním. Čísla už si přesně nepamatuju bohužel.
Odpovědět2  0
madpavel (352) | 14.9.202012:59
Já jsem si dělal test v českém Factorio, které je hodně závislé na frekvenci a časování pamětí a tam mně to vyšlo následovně https:­/­/imgur.com­/1zS83vW Pozn. UPS je něco jako FPS...
Odpovědět3  0
cheysuli (18) | 15.9.20207:10
Pro Factorio je úzké hrdlo latence pamětí­(poměr frekvence a časování­), pro jiné hry je to propustnost pamětí ­(časování zde hraje menší roli­). Proto ti ty výsledky vyšli tak jak vyšli.
Odpovědět2  0
sroobik (574) | 14.9.20207:50
test nam ukazal rozdiely medzi 2400 a 3466 pamatami.. ale kazdy k ryzenu berie 3200vky.. Tam uz ten rozdiel nieje 7,7%, ze? Navyse aktualne vysli 4133, 4266 a 4400..takze sme trochu pozadu za technikou :)
Odpovědět0  0
Pavel Matějka (1560) | 14.9.202012:44
Každý ne ­- já beru 3600. Potřebuji výkon nejen na hry.
Odpovědět4  0
GaGy (70) | 14.9.20207:31
Myslím že test by byl zajímavější na Ryzenech 3xxx
Odpovědět10  1
Derryk (213) | 14.9.202015:11
Pro mne ne.
Odpovědět1  0
buble (26) | 14.9.20207:22
Škoda, že neuvádzate zaťaženie CPU pri jednotlivých testoch... Ja mám taký pocit, že tie malinké rozdiely v hrách v porovnaní so syntetickými testami, by mohli ísť na vrub práve procesoru... Celkom by ma to zaujímalo, lebo práve sa chystám na upgrade RAM a táto recenzia mi padla úplne vhod.
Odpovědět4  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.