reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Roccat Pyra: mobilní hráč

5.8.2010, Michal Huspeka, recenze
Roccat Pyra: mobilní hráč
Zatím posledním přírůstkem do rodiny herních produktů společnosti Roccat je myš nesoucí název Pyra, která na trh přináší herní výkon v mobilním balení. Bude svými parametry stačit na bezproblémové hraní her? Pojďme se o tom přesvědčit.
Kapitoly článku:
  1. Roccat Pyra: mobilní hráč
  2. Ovládací software a test odezvy
  3. Zkušenosti z provozu, zhodnocení, závěr

Praktické zkušenosti


Během testování jsme myšku vyzkoušeli na obyčejné látkové podložce, pevné herní podložce M Storm M4 SSK a dřevěné desce stolu. Vzhledem k jejímu notebookovému zaměření jsme zkusili i obálku knihy, sklo a dokonce i zrcadlo. S obálkou knihy si myš poradí, ovšem pouze jednobarevnou - s dětskou knížkou na ní nechoďte. Sklo ani zrcadlo myška nezvládne.



Myš jsme řádně potrápili ve hře Counter Strike, zkusili jsme i CoD: Modern Warfare 2. Také samozřejmě něco odjezdila ve 2D prostředí, pomohla i s vytvořením této recenze.

Během hraní jsme nezaznamenali žádný problém, myš (resp. senzor) pracovala zcela správně. Samozřejmě je nutné vzít v potaz primárně notebookové zaměření a také nižší maximální rozlišení, jež může nabídnout. Kdo vyšší rozlišení nepotřebuje, bude i během hraní her spokojen. Trochu horší je to s krokováním středového kolečka, přehazování zbraní není právě nejjistější. Ani ve 2D aplikacích a grafických editorech neměla myš problémy, práce s přesností na pixel jí problémy nedělá.

Makra na programovatelných tlačítkách fungovala správně a správně byly také detekovány *.exe soubory přiřazené k jednotlivým profilům.

Jediný problém během používání přineslo pravé boční tlačítko, to lze při hraní/práci ovládat jen stěží a je nutné si na jeho pozici zvykat. Není jednoduché ho stisknout a nepohnout zároveň s myškou, což může při práci např. v grafickém editoru značně obtěžovat.


Zhodnocení a závěr


Máme před sebou herní myšku primárně určenou pro použití u notebooku, čemuž je podřízeno prakticky vše. I přesto ale dokáže dobře posloužit i u desktopové sestavy, její silnou stránkou je především software s nadstandardními možnostmi programování tlačítek.

Po stránce dílenského zpracování není této myši moc co vytknout, vše správně lícuje, nikde nic nevrže, materiály jsou příjemně zvolené a stisk tlačítek je jistý s přiměřeným odporem. Ani jejich hlučnost není nijak velká. Malá výtka směřuje pouze na středové kolečko, u kterého by si hlavně krokování zasloužilo trochu vylepšit.

Senzor pracuje správně na všech typických podložkách a neuskakuje, myš se za celou dobu testování ani jednou "neutrhla".

V příslušenství myši nenajdeme žádné speciality, přestože sada závaží by se podle mého názoru k této myšce hodila. Možnost dovážení z 90 třeba na 120 g by myš posunula zase o kousek dál a určitě by jí to rozšířilo okruh zájemců. Vzhledem k tomu, že její bezdrátová verze Wireless v sobě nese ještě tužkovou baterii, tak minimálně v této verzi Wired by se uvnitř místo na nějaké to závaží našlo.

Dílenské zpracování
Horší středové kolečko
Oboustranný tvar
Software bez české lokalizace
Ovládací software
Ikona Odkaz na databázi
Funkce EasyShift[+]
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 1000 Kč s DPH


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Roccat Pyra Mobile Gaming Mouse poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení myši Roccat Pyra Wired děkujeme firmě TNTrade s.r.o.




Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama