Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
14.9.2020, Jan Vítek, aktualita
Informační embargo vztahující se k recenzím grafické karty GeForce RTX 3080 mělo původně vypršet již dnes, 14. září. NVIDIA se jej však odhodlala prodloužit, a to o celé dva dny, čili těsně před začátek prodeje. 
Tomcat2 (636) | 14.9.202021:03
Potřebujou mít karty na pultech hned jak vyjdou první zaplacené recenze, protože pak až to otestují nezávislí testeři, tak už to kupovat nikdo nebude :D :D :D
Odpovědět5  5
wrah666 (6205) | 14.9.202022:05
Ono to i tak koupí dost lidí. Ale též to na mě dělá ten dojem, že testy ukáží sliby pana šéfa v kožené bundě jako mírně řečeno nepřesná. Minule při představování 2xxx řady. No přímo nelhal, ale ty informace byly nepřesné a dost zavádějící. ­(například ­"fajnová technologie DLSS­", která sle ve hrách házela artefakty a kazila obraz. NIKDY neuvěřím, že to byla náhoda a že si toho fakt nikdo nevšiml před vydáním karet.. )
Odpovědět4  2
asip80 (1170) | 15.9.202016:32
asi tak nějak úplně jednoduše >> horší to asi nebude = bude se o i tak prodávat a většině lidí uvíznou v hlavě ty prvotní recenze a proto je důležité, aby vyzněli co nejlépe
Odpovědět0  0
chaostheory (86) | 15.9.20201:19
Ale ale, tomu nevěříš ani ty, pomatená AMD ovečko :­)
Nvidia si drží high­-end s obrovským přehledem již od prvních Pascalů v roce 2016 a nikdo s trojciferným IQ dnes již nepochybuje, že s 3000 řadou uskočí AMD ještě o další krok dále.
AMD sice dělá co může v poměru cena­/výkon a fandím jim, protože konkurence je naprosto nezbytná, ovšem jako high­-end zákazníkovi je mi poměr cena­/výkon k ničemu, když tam ten výkon jednoduše není.
Můžeš nad tím brečet, můžeš proti tomu protestovat, ale to je tak vše, co s tím můžeš dělat.
Odpovědět5  8
wendak (454) | 15.9.202010:37
tak tady to trojciferné IQ chybí, už jen podle těch urážek, aneb když nejsou argumenty, tak přijdou urážky.
Odpovědět5  0
Tomcat2 (636) | 15.9.202014:14
Já si myslím, že nVidia je z AMD hodně podělaná, protože dělají kroky, které byly v minulosti nebývalé...nemyslím si, že AMD bude mít konkurenci k 3090, což je stejně jedno, protože těch se moc neprodá, ale k 3080 ji mít bude...
Odpovědět0  1
wrah666 (6205) | 15.9.202016:09
Co AMD uvidíme. Každopádně zůstává nesporný fakt, že NV měla posledních několik generací obvykle nárůst výkonu o 20­-25%. Kdežto tentokrát slibují, že snad bude dvojnásobný. ­(ono i kdyby to bylo jen 60­-70%, stále by to bylo podstatně víc, než za ty minulé generace.­) A pro radost hráčům to fakt nedělají. Stejně jako nasazení cenové hladiny o spoustu peněz níž..
Odpovědět0  0
asip80 (1170) | 15.9.202016:41
subjektivní názor
a­) buď přijde AMD s tím co mělo být ­(nebýt škrtů­) už v první NAVI a vytře všem zrak ­(nepravděpodobné­), ale to nečekal ani Intel ..
b­) dorovná krok a bude se pohybovat někde kolem RTX 3080­(pravděpodobné a v podstatě naprosto v pohodě­) vyšší výkon bude zajímat málokoho kvůli ceně a v podstatě i kvůli tomu, že výkon RTX 3080 bude spousta lidem naprosto stačit a dost tomu pomůže i DirectStorage­(u NV RTX IO­)

btw obě firmy mají rozpracovaní čipletové řešení­(MCM­) a už záleží na tom kdo s tím přijde dřív ­(snad RDNA3 a nebo taky ne :D ­) AMD na tom pracuje víc jak dekádu, tak snad to celé nezahodila kvůli RTX a nepřekopává to od základu
Odpovědět0  0
batmaster (699) | 14.9.202019:25
Taky bych řekl, že je to spíše kvůli tomu, aby lidi moc nepřemýšleli a raději kupovali. Kdyby někdo začal roztrubovat, jak to stojí za prd ­(tím neříkám, že stojí­) mohlo by to ohrozit prvotní prodeje.
Jsem zrovna jeden z mnoha s 1060 a letos bych rád upgradoval. Ať už kvůli MS Flight simulátoru ­(který jsem už koupil­), tak i pro chystaný Cyberpunk. A tohle prodlužování ­(hlavně ze strany AMD­) mě už dost se.. mrzí.
Nezbývá než doufat, že se do vánoc zadaří něco pořídit ať už to bude NV nebo AMD.
Odpovědět4  0
Diwiak (112) | 14.9.202020:15
AMD predlzuje lebo im nVidia ­(zase raz­) vytrela zrak­-vykonovo aj cenou.. Tiez mam 1060 ;­-­) a pozeram po 3060­(Ti­), snad bude cenovo okolo sucasnej 2060tky.
Odpovědět4  3
chaostheory (86) | 15.9.20201:23
Kdyby někdo začal roztrubovat, jak to stojí za prd ​­(tím neříkám, že stojí​­)
-­- takže vlastně sám přiznáváš, že nemáš co říct, ale stejně to řekneš
Odpovědět0  8
Diwiak (112) | 14.9.202014:09
Krista to natahuju ako gumu v trenclach, nerdi aj tak prve varky hned vykupia, a je jedno ako dopadnu testy. Urcite to nebude take ­"WOW­" ako vzdy slubuju, ale aj tak Nvidia zase raz ponukne slusnu kartu a teraz uz aj za ­"slusny­" peniaz.
Odpovědět7  2
chaostheory (86) | 15.9.20201:25
" Urcite to nebude take ​­"WOW​­" ako vzdy slubuju­"
Udělám si u sebe poznámku, abych ti první den po uvolnění recenzí mohl nasrat do krku, slováku.
Odpovědět2  12
wendak (454) | 15.9.202010:43
Koukám, že tu máme dalšího šaška aneb starý mvladar, alias jožkopower, alias Obrmajer si udělal další nick.
Běž zasviňovat komentáře na Obrův web, tam ti ještě poděkuje, protože evidentně tady s tebou všichni souhlasí :D
Odpovědět4  2
honza1616 (3666) | 16.9.202012:54
To se ozval ten pravej, znamej trol wendak

Pokud vim tak Huang nikde neuvadel vykonostni procenta, ­(číselně +100% nad Turing­) NIKDE,
inteligentni člověk si pod pojmem dvojnasobny vykon predstavi cokoliv v toleranci +­/­- 10­-15 %, tedy aby jsi to i ty pochopil, cokoliv s vykonem 85­-115%

I kdyby Nvidie nedodrzela to co Huang rikal o dvojnasobnem vykonu a bylo to jen 70%, porad je to uzasny narust proti 20­-30% jako v minulych letech,
Turing vam nevoněl s narustem vykonu 20­-40% a když dostanete za stejnou cenu 70% porad je to malo?

A co má AMD?
tak mozna prsty v nose a pritom přemýšlí co stim HW co maji ted v laboratorich. A jak ho naceni aby to bylo prodejne když to mela byt konkurence pro dnes uz dosluhujici RTX2080,
Osobne jsem zvedav na ceny a predevsim marže.

Jak je to Intel nebo Nvidia tak je to spatny i kdyby to meli rozdavat zadarmo, vid...?!

A co se tyká prezdivek,
ty budeš nejspiš odkojenec z jednoho nejmenovaneho proAMD ceskeho webu, ne­-li dokonce i jeho redaktor DD, ta podobnost je zde silně citit.
Radeji se zdrz uz dalsich komentářů a hlavne uz nikoho neprirovnavej k jinym diskutujicim
Odpovědět0  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.