Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
10.3.2017, Jan Vítek, recenze
Dnes už se konečně podíváme na výkon procesorů AMD Ryzen, a to rovnou na dva nejvýkonnější modely, Ryzen 7 1700X a 1800X. Ty nám nabídnou 8 fyzických jader s podporou SMT, a tak mohou směle bojovat i proti těm nejvýkonnějším desktopovým Intelům.
del42sa (241) | 14.3.20179:25
https:­/­/community.amd.com­/community­/gaming­/blog­/2017­/03­/13­/amd­-ryzen­-community­-update?sf62107357=1

shrnutí od AMD:

-win 10 scheduller je v pořádku, změny oproti WIN 7 jsou dány architektonickými odlištnostmi obou systémů
-AMD SMT implementace je v pořádku
-je doporučeno mít zapnuto ve nastavení profilů napájení ­"power performance­" protože je vypnutý core parking a dochází k rychlejším změnám frekvencí u CPU
-negativní impact v některých hrách se zapnutým SMT bude AMD řešit ­"patchem­" her­/API
Odpovědět1  0
Jan Vítek (3360) | 14.3.201711:38
za chvíli v aktualitě
Odpovědět0  0
congi (328) | 10.3.201715:02
Proc testujete hry ve fullhd s plnymi detaily? Z grafu je videt bottleneck graficke karty, timto je CPU test absolutne neobjektivni.
Odpovědět1  13
SpaceExplo (240) | 10.3.201715:09
Protoze na GTX1080 s Ryzenem nebude nikdo hrat na nizky nebo stredni detaily, ze.
Odpovědět6  3
congi (328) | 10.3.201715:17
no a? PRO IDIOTY : pokud grafika limituje vykon sestavy na 150FPS­(viz witcher­) a cpu by zvladly treba 200+ fps tak jak mezi nema poznas kterej je vykonejsi....retez je tak slabej jako nejslabsi clanek ­(u tebe je to mozek bohuzel)
Odpovědět1  14
SpaceExplo (240) | 10.3.201715:35
Takze, ty chces videt vykon procesoru ve hrach. Ja si vzdycky myslel, ze je vhodnejsi zjistit, jestli to ten procesor zvladne ­- a tady vime, ze zvladne.

Jsou evidetne dva druhy lidi:
­- jedni co obhajuji testy v nizkych rozlisenich­/nastaveni aby se ­"CPU mohlo ukazat­"
­- a druzi co mysli, ze to je hloupost, protoze na GTX1080 v 640x480 na 300FPS nikdo hrat nebude

Je to podle nazoru a silne pochybuju, ze existuje nejaka ­"pravda­" v tomto smeru.

PS: ty osobni urazky si prosim odpust
Odpovědět12  1
congi (328) | 10.3.201716:03
tak se hned nerozbrec, synteticke testy jasne porovnavaji vykon cpu, ty herni jsou k nicemu a chybi zasadni info, uplne to same jako kdyby se pri testech automobilu testovala pouze maximalni rychlost a zbytek by byl vsem ukradenej, mel jsem za to ze svethardware je techweb, drive to tak byvalo, ale vitek to pohrbil
Odpovědět0  14
Cemada (1210) | 10.3.201716:48
A jak by sis to představoval Ty?
Ryzen evidentně 1080 ve fullhd nakrmí, bottleneck je na GPU. Fullhd je stále nejpoužívanější rozlišení, s tím se smiř to je prostě realita.
Ano, mohl by tu být i test se silnější GPU na 4K. To nikdo asi nerozporuje, ale která GPU je pro 4K? TitanX a 1080Ti, nic víc. A když toto redakce nemá, tak si asi nějaký vycucá z prstu ne?
FullHD na plné detaily je prostě to co se dnes nejvíce používá a že to 1080 neutáhne ­(bottleneck­), tak to si stěžuj jinde ­(u NV­).
Odpovědět7  0
congi (328) | 10.3.201716:58
tak ty jsi to vubec nepochopil :)
Odpovědět0  9
Cemada (1210) | 10.3.201717:01
Když myslíš. Budeš z nás asi ten nejinteligentnější :­-D
Odpovědět3  0
danito (144) | 14.3.201722:25
Že se na to nevykašleš. Tento typ lidí se vyskytuje napříč všemi fóry. Někdy si říkám, že mají místo očí vysokorychlostní kameru. Já osobně nepoznám rozdíl mezi 50 a 100 fps. A kdybych neměl benchmark, tak ani nevím, kolik fps to mělo. Někteří prostě musí mít svoji pravdu i za cenu nadávek.
Odpovědět0  1
vojtasoo (45) | 15.3.201710:26
Samozřejmě to nepoznáte když nemáte monitor podporující vyšší frekvence...
Odpovědět0  0
danito (144) | 15.3.201718:53
Tak dobrá. Nepoznám rozdíl mezi 50 a 100 fps ani na monitoru podporujícím vyšší frekvence. :­-)
Odpovědět1  0
SpaceExplo (240) | 10.3.201717:11
Brecet? Kvuli tobe, ne, to fakt ne. Jen se nesnizim na tvoji uroven abych te urazel a pri tom o tobe nic nevedel.

Takze zkusim to jinak, tak trochu polopate: ty mas jeden nazor, autor ma druhej, pokud se ti to nelibi a jediny na co zmuzes jsou vykriky a urazky, tak ulev svym nervum a proste sem nechod a necti to tu. Kapisto?
Odpovědět5  0
tombominos (1267) | 11.3.20170:08
Dej si radjei studenou sprchu...ale neurazej. Kazdy z tech pohledu ma svoji pravdu. Nicmene, nikde se neda dokazat, ze byt CPU v nizkych rozlisenich skaluje hure, ze musi byt evidentne horsi. Jsou ruzne typy her, nektere jsou zavisle na pametove propustnosti, atd. Taky se meni herni enginy, co platilo pred 5 lety neplati ted.
Tudiz, pokud chces videt realny vykon ted a rekneme 2 roky dopredu, tak proste udelas test v 1080p a 1440p. Pokud chces vedet teoreticky vykon CPU, ktery ale v praxi muze nakonec vypadat jinak, delas nizka rozliseni.
Odpovědět3  0
wrah666 (6205) | 15.3.201717:27
Právě. Toto je test, že procesor zvládne grafiku naplnit daty. Nic víc, nic méně. A to očividně zvládne velmi slušně, tečka.
Odpovědět0  0
vojtasoo (45) | 11.3.201710:35
mel jsem za to ze svethardware je techweb, drive to tak byvalo, ale vitek to pohrbil

To by mě zajímalo, kdy jsi četl článek, když už tu pan Vítek nebyl. Je tu od roku 2003...

Odpovědět1  0
Draken (24) | 13.3.201713:05
Nevim jak u tebe ale pro mě a pro většinu ostatních uživatelů je mnohem důležitější informace, jak mi daná hra půjde s kterým procesorem když za něj dám tolik a tolik. Jako vždy jde o položku co zajímá každého nejvíc ­- poměr cena­/výkon a eventuélně potřeba výkonu ­(na což ale každej nemá a hodně lidí to řeší tím že si půjčej ale to je už jiná pohádka...­).


PS: Pokud nevěříš, založ si na fórku téma s hlasováním a uvidíš jestli je v očích ostatních tak důležitý test v rozlišení 00prdx00prd a nastavení very low ..

PS2: pokud ti vyjde že není, budeš se hodně divit když ti řeknu, že kvůli vaší málopočetní sektě tohle nikdo testovat nebude .­-­) ?
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 10.3.201715:19
Že se v některých hrách neukážou rozdíly, to je přece taky vypovídající výsledek, tak proč by to mělo být neobjektivní? Někdo říká, že takové testy mají smysl jen na 4K při nejvyšších detailech a někdo by nejraději testoval v 640 x 480 při nejnižších detailech. Nemůžu se zavděčit všem, tak jsem nastavil prostě Full HD a prosté vysoké detaily bez postprocessingových blbůstek. Že se pak někde ukázaly rozdíly mezi procesory a jinde spíše ne, to je naprosto v pořádku.
Odpovědět7  1
congi (328) | 10.3.201715:25
na kolik % byly v testu vyuzita jednotliva jadra a graficka karta? jediny co si z toho testu jako hrac vezmu je pokud koupim GTX1080 a jeden z testovanych procesoru tak vim jak mi to na teto konkretni sestave +­- pojede
Odpovědět1  9
SpaceExplo (240) | 10.3.201715:38
Tak ten test necti. Evidentne neobsahuje informace, ktere ty nutne potrebujes vedet. Prosim ­- podivej se po svetovym webu, tam jsou tisice testu v tisice nastavenich od desitek lidi. Jsou videa na youtube, kde je videt vsechno co chces atd.

Vyjadrit nazor a pripadne pozadat o nejaky test ­- no, proc ne.

Nadavat nekomu, ze to dle tveho­(!­) nazoru udelal spatne ­- to neni uplne hezky, ze.
Odpovědět9  1
congi (328) | 10.3.201716:14
ano pujdu jinam protoze podobnych testu najdu furu na zive, abc, novinkach atd.
Odpovědět0  10
Cemada (1210) | 10.3.201716:52
Na Blesk jsi zapomněl...
Odpovědět5  0
fidorka (48) | 10.3.201712:06
Sivná recenze.. Uplně chybí 1700?­- Proč?

Dále snad ve všech testech píšete x1 a x4... předpokládám že to x1 znamená 1x výkon jednoho jádra... a x4 potom výkon 4 jader,,, nechápu to, ryzen má 8 jader... proč ­"všude­" píšete x4... to jakože jste testoval jen výkon na 4 jádrách ­(čtyřech jader­)?
Odpovědět0  4
Jan Vítek (3360) | 10.3.201712:21
1700 není protože nemůžeme mít všechno, co chceme.

Všude se nepíše x4, jen ve dvou grafech u přetaktování, ty jsem opravil.
Odpovědět7  0
fidorka (48) | 10.3.201723:07
takže jste testoval vždy jen 1 jádro a pak všech 8? Žádné testy 4 jader nebyly ­(to byl jen ­"překlep­")?
Odpovědět0  0
SpaceExplo (240) | 10.3.201723:47
[Smel bych se prosim zeptat o ktere ­"x1­" nebo ­"x4­" nebo ­"x8­" vlastne jde? Nejak je v tech vsech testech nemuzu najit.­]

Edit: ahaaa, uz to chapu. V nazvu grafu je ­"1x­" nebo ­"X­". Hmmm, a co kdyby to treba znamenalo ­"Single Thread­" test a ­"Multi Thread­" test s tim, ze autor se uklepnul, protoze 7700K ma 4 jadra?
Odpovědět0  0
tombominos (1267) | 10.3.201710:32
:)
Odpovědět3  0
vlapek (26) | 10.3.201710:23
Není to jako recenze a testy jistého pana Jana ­"DD­" Stacha z jehož článků přímo čiší AMD fanatismus.
Ryzen ukázal, že není žádné B­-éčko a konkurence Intelu je potřeba.
Většinu z nás ale budou zajímat výsledky levnějších modelů a mě zejména APU Ryzeny.
P.S.
Pokud výsledky nějakému Ryzen­-fanatikovi nestačí, můžu jej povzbudit:
1. Budou upravovány desky pro Ryzen a zejména jejich Biosy.
2. Upraví se Windows 10 ­(značení produktu Win 10R­) pro max. vstřícnost k výkonu Ryzenu.
3. Některé hry se přepracují pro 4­-8­-mi jádrový Ryzen. Budou označeny také za názvem R.
4. Vyjdou speciální ovladače grafických karet pro co nejlepší využití dat z Ryzenu. Také budou označeny R.
Co by jsme všechno neudělali, aby výsledky v hrách byly alespoň o 0.6 fps lepší než má Intel s Kaby Lake.
Odpovědět0  17
wendak (453) | 10.3.201715:47
No tak tam prostě nelez, vůbec nechápu, že si někdo může takto stěžovat, že někde jinde něco psali ­(připomíná mi to důchodce­), napiš to tam, že se ti něco nelíbí. Navíc ten pan DD tě nutil číst jeho recenze?
A když se tak dívám, tak grafy plus minus odpovídají ostatním recenzím.

To že se bude víc ladit WIN 10, aplikace a hry i na Ryzenu, je snad jasný i slabomyslným, tak proč to nechceš pochopit i ty? Vadí ti to? Máš nějaký důvod proč by to tak být nemělo?
Odpovědět8  0
vlapek (26) | 11.3.20177:03
Musíš mít hodně smutný život složený pouze z nul a jedniček, když se neumíš pousmát nad srandou.
To samé platí pro všechny ty paodborníky s hodnocením nízké kvality příspěvku.
Prskejte si jak chcete, ale zatím se srovnává nesrovnatelné.
Max. testy 1­-jádro vs 1­-jádro. Bohužel pro AMD fanatiky zatím je Intel lepší.
Až bude k dispozici 4­-jádro Ryzenu, tak potom můžete srovnávat srovnatelné 4­/4 proti 4­/4 nebo 4­/8 proti 4­/8.
Howgh.
Odpovědět0  3
SpaceExplo (240) | 11.3.20178:31
Aha, to je zajimava myslenka porovnavat CPU pouze se stejnym poctem jader.
Ale pak bude mit kazdej jinou frekvenci, coz teda taky neni fer, takze to bude chtit stejny frekvence.
Ale pak bude mit kazdej jinou velikost cache, takze to bude chtit orezat cache, aby to teda bylo fer­/srovnatelne.
Ale pak zase bude mit kazdej jinou vnitrni architekturu, takze to bude chtit aby Intel i AMD udelali uplne stejny procesory a pak se teda muze zacit srovnavat ­"srovnatelne­".

Njn, ale jaky smysl by melo porovnavat totozne produkty?

A jde to vubec, kdyz na trhu takove totozne produkty nejsou?

A jak teda smysluplne porovnat dva produkty, kdyz kuprikladu i3­-7350K umi v urcitych hrach ­"porazit­" i i7­-6900K, zatimco v CineBench ­"propadne­"? Jak teda udelat spravnou testovaci metodiku, aby to teda bylo vsechno v poradku podle tebe?

PS: jen pro poradek, druha veta na druhe strane zni takto: ­"Platformu HEDT od Intelu s procesory Core i7 ­"Broadwell­-E­" jsme bohužel neměli k dispozici, a tak musí postačit ­"prostý­" Core i7­-7700K ­"Kaby Lake­" plus další dříve testované procesory pro univerzální testy."
Odpovědět3  0
mrmysak (111) | 21.11.20179:42
A to jako je 1700x nebo 1800x drahy procesor???
Odpovědět0  0
SpaceExplo (240) | 10.3.201710:05
Sice trochu skromny ­(v porovnani s ostatnimi­), ale zda se mi pomerne objektivni, tedy v ramci moznosti srovnani ­"nesrovnatelnych­" :­-­)

Mel bych ale prosbu ­- bylo by mozne otestovat ten 1800X ­"orezany­" o jadra? Tedy:
­- vypnuta CCX1 ­(logicke CPU 8­-15­) na zakladnich taktech, coz by se melo priblizit 4C­/8T
­- vypnuta CCX1 a vypnute SMT na zakladnich taktech, coz by se melo priblizit 4C­/4T
­- pripadne pretaktovani v takovem nastaveni uz bych videl jako volitelne ;­-­)

Obe nastaveni by mohli castecne eliminovat ­"problemy­" ve Windows ­(prvni s cache, doufejme, a druhy k tomu prida SMT­) + by se tak dalo priblizit vykonum Ryzenum R3 ­(a mozna i slabsimu R5, tam se informace zda je 6C­/12T nebo 4C­/8T nejak rozchazeji)
Odpovědět0  0
tombominos (1267) | 10.3.201710:34
Nejake testy se uz daji najit. Tady je jeden s Orezanim na jeden CCX1 a srovnani s i700k na stejnych 4Ghz.
http:­/­/www.zolkorn.com­/reviews­/amd­-ryzen­-7­-1800x­-vs­-intel­-core­-i7­-7700k­-mhz­-by­-mhz­-core­-by­-core­/2­/

Vypada to zajimave
Odpovědět1  0
SpaceExplo (240) | 10.3.201711:26
Dekuji za link, je to velmi zajimave a clovek musi hodne premyslet, aby dosel k nejakemu smysluplnemu zaveru.
Odpovědět0  0
tombominos (1267) | 11.3.20175:26
Cece, mi to prijde plus minus autobus jako vykon skylake. ROzhodujici asi budou takty, takze Kebylake pojede o neco rychleji. Ale za ty penize nejspis suprovni CPU.
Odpovědět0  0
tombominos (1267) | 11.3.201711:20
Tady je to zmereny jeste ve srovnani se skylakem ­(bez her­)
http:­/­/www.technikaffe.de­/cpu­-amd_ryzen_5_1400x­-710

Vidis, ze aspon v tch neherenich testech je to ­(bude­) nekde na urovni Skylake 6700, coz myslim cekal pred uvedenim malokdo :­) Takze urcite to bude supr procak.
Odpovědět0  0
SpaceExplo (240) | 11.3.201712:42
Jop, souhlas, R3 a R5 budou mit super pomer cena­/vykon.

Tim ­"smysluplnym zaverem­" jsem mel na mysli predevsim to, ze kazdej test ­(pripadne hra, obecne program­) je ­"citlivej­" na ­(nebo si zada­) vykon nekde jinde. CineBench vyloze zada jadra­/vlakna a pameti evidentne neresi, WinRAR zase potrebuje hodne rychly pameti, nektery hry umi jet pres 16 vlaken, nektery jsou ­"skoro totalne­" jednovlaknovy.

Takze udelat si uz ted nejakou predstavu o vykonu R5­/R3 se tak nejak +­/­- da, ale bude strasne zalezet v prvni rade na cene ­(ta uz by se dala jakz­-takz tipnout z leaku­) a v druhe rade na TDP ­(o problemech s W10 radsi ani nemluvim­).

Fakt jsem zvedavej, protoze uz ted je jasny, ze tenhle rok se na poli CPU bude rozhodne dit hodne.

PS: prkna dubovyho, i7­-6700 ma cenovku $300, jestli R5 4C­/8T bude mit cenovku $200 ­(nebo min­), tak to sakra zahejbe trhem :­-D
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 10.3.201710:37
Podívám se na to, až se k tomu dneska dostanu.
Odpovědět2  0
tombominos (1267) | 10.3.201710:40
Nedalo by se tim padem zkusit orezani na 6C­/12T, pripadne se zapnutym­/vypnutym SMT. Byl by jste asi prvni na netu :)
Odpovědět0  0
coremar (431) | 10.3.201711:12
Mě by zase velmi zajímalo, co vypnutí 4 jader udělá s možnostmi v přetaktování. Například, jestli by se to dalo nataktovat na stejné frekvence jako má i7 7700k v základu a jelo to stabilně a s dobrýma teplotama. A případně to opět otestovat, tak by se ukázalo vše trochu přesněji, hlavně ve hrách.

To by bylo úplně super vědět a taky jsem to pořádně nikde ještě neviděl ;­-­) .


Jinak velmi pěkná recenze a test :­-­) Ještě by to teda chtělo nějak dorovnat ty RAMky ­(třeba poladěním těch na intelu, jestli se nedá nic víc dělat s těma na AMD desce. Tím byste tu měli asi naprosto nejpřesnější srovnání Ryzenů s i7 7700k...

A možná ještě trochu hlouběji srovnání teplot v různých situacích by nebylo zcela na škodu :­-­)
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 10.3.201711:24
Ano, s těmi paměťmi na Ryzenu nic neudělám, takže jsem to přenastavil u Intelu a aktualizoval v článku.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 10.3.201717:00
Doplňuju test o novou kapitolu s testy 1800X s konfiguracemi 8C­/16T, 6C­/12T, 4C­/8T a 4C­/4T, přičemž pak jsem ještě vyzkoušel v případě 4C­/8T využít čtyři jádra z jednoho CCX a pak po dvou jádrech z obou CCX.

Platforma ale bohužel úplně nespolupracuje, takže jsem nestihl všechno, co jsem chtěl.
Odpovědět2  0
SpaceExplo (240) | 10.3.201717:12
Clovece vy jste nezmar :­-­) Diiiky moc!
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 10.3.201717:39
Není zač, ještě jsem to doplnil o info o L3 cache v případě posledních testů v kapitole.
Odpovědět0  0
SpaceExplo (240) | 10.3.201717:34
Kdyz vidim vysledky testu v Resident Evil 6 a 3DMark Fire Strike a Ice Storm ­- tak je mi na jednu stranu do place a na druhou stranu se sakra tesim na pomer cena­/vykon u R5 a R3 :­-D :­-D
Odpovědět0  0
tombominos (1267) | 11.3.20170:25
Moc pekne diky. Z tech grafu u Resident Eveil jde videt, ze mu napr. nechutna SMT ani pokud jede jeden CCX.
Kazdopadne zajimave vysledky.
Odpovědět0  0
Cemada (1210) | 10.3.20178:19
Přiznám se, že jsem recenzi jen prolítnul. Zajímalo mě hlavně info o SMT, Process Lasso a OC.
Chci se zeptat, jak je to s úspornými fcemi při OC.
Často jsem četl, že jakmile se sáhne na frekvence, tak se tyto fce vypnout. Znamená to tedy, že když např. 1700X natáhnu na ony 4Ghz, tak CPU na nich jede pořád i když není využitý ­(tedy nedojde k automatickému snížení násobiče­)?
Protože to by bylo na jednu stranu škoda.

A ještě jeden dotaz. Taky jsem párkrát četl, že jsou s výkonem problémy i při nastavení řízení spotřeby...tedy mezi Rovnováhou a Max.výkonem. Setkal jste se s tím?

Díky.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 10.3.201710:36
Ověřím, napíšu, ale dejte mi nějaký čas.
Odpovědět0  0
Cemada (1210) | 10.3.201710:52
V poho. Díky :­-)
Odpovědět0  0
SpaceExplo (240) | 10.3.201711:28
Pridal bych se a dodal bych: casu mate kolik chcete, treba ja si klidne pockam na potvrzeny, smysluplny a verohodny data :­-)
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 10.3.201712:59
Tak tady je to opravdu ošemetné. Cool and Quiet funguje i po přetaktování, přinejmenším po přetaktování pomocí Ryzen Master. Rád bych za tím udělal tečku, ale nemůžu, protože tady je až moc nabalujících se problémů. Jednak utility sledující takt často ukazují nesmysly, což k celé věci nepřispěje. Pak je to samotný Ryzen Master, který občas nesmyslně zatíží jedno jádro z cca poloviny, takže sám přispívá k nastavení vyšších taktů.

Ale především jde o to, že na systému, který jsem použil k testování, Cool and Quiet teď opravdu přestalo fungovat. Zkusil jsem nabootovat z jiného systému a tam i po přetaktování funguje v pořádku a procesor se v klidu podtaktuje i pod 2 GHz. Na původním ale ne a Ryzen Master ukazuje stabilní frekvenci 3,7 GHz na výchozí nastavení, ať se děje co se děje a po přetaktování to je zase stálý takt 4 GHz. Nepomůže restart, reinstalace Ryzen Master a utility sledující takt jsou z toho zmatené a neukazují stejné údaje ­(viz screenshot v kapitole přetaktování­). Takže nevím a uvidím jak s dalšími testy. Na reinstalaci celého systému i s testovacími aplikacemi teď rozhodně nemám čas, ale ještě něco zkusím.
Odpovědět1  0
Cemada (1210) | 10.3.201713:46
Jj, už na to koukám. Zvláštní. Ale díky :­-­)
Docela by mě zajímalo, jaké údaje ukazuje soft výrobce desky.

No snad se desky dočkám příští pátek a budu moci taky konečně 1700X vyzkoušet:­-D
Těším se. Takové nastavování, testování, hledání max.OC apod. to u mě nebylo mraky let.
Plánuji pokusy na čistém Win7 a Win10. To bude zabitého času :­-D
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 10.3.201713:51
Až obnovení systému do továrního nastavení pomohlo, ale ještě nějaké další testy zkusím.
Odpovědět0  0
Cemada (1210) | 10.3.201713:59
No to jsou věci...to jeden čučí jako pružina z gauče :­-D
Je vidět, že SW na Ryzeny připravené nejsou a je potřeba je odladit.
Odpovědět0  0
tombominos (1267) | 11.3.20170:35
Asi bude i problem v nevyladenosti BIOSu. Bude treba nejaky cas pockat, nez si to sedne.
Odpovědět0  0
Ienari Tokugawa (107) | 10.3.201713:59
Moc dobrá recenze, jen takový dotaz,

Do jaké míry za poněkud zavádějícíma hodnotama by mohl operační system neodladěný na AMD Ryzen, pokud se to dá určit a jestli vůbec ma na to vliv?
Protože problémy s utilitami mně spíše přijdou jako špatná diagnostika te utility na tom daném operačním systemu a asi ani nebudete zkoušet Ryzen na win7, tam sice některé funkce nebudou možné, ale spíše kvůli utilitam a jejich správnému fungování?

Každopádně mooooooc díky
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 10.3.201714:32
Právě že nejde jen o utility a jejich mylná interpretace. Teď se ukázalo, že se ten procesor opravdu nechtěl správně podtaktovávat v klidu, protože po obnovení systému je už zase všechno v pořádku. Něco se v něm prostě pokazilo a není to v tomhle testování bohužel poprvé, co jsem nevěřícně koukal na výsledky s otázkou, co to jako má být.
Odpovědět0  0
stevocz (33) | 10.3.20177:59
To je co za blbost testovat priepustnost pamati na roznych pamatiach? A este ku tomu jedne nastavene na CL 15 a druhe na CL 16. To bol taky problem urobit testy na tych istych?
Odpovědět0  1
Jan Vítek (3360) | 10.3.20179:32
To jsou ty samé 3GHz paměti, ale v případě AMD si nastavení nešlo moc vybírat, tak jsem zvolil to nejbližší, co nabízí XPG, jinak byla sestava nestabilní a s něčím takovým už vůbec nebyl čas laborovat. Ještě se na to ale chci podívat a kdyžtak testy propustnosti aktualizuju.
Odpovědět5  0
stimpa (5) | 10.3.20171:48
Já to ještě do příštího roku doklepu s i7 2600k a potom uvidím. Chtěl bych opět pájku pod Heat spreaderem, ale za rozumné peníze. A AMD vypadá velmi slibně.
Odpovědět3  0
snajprik (1592) | 10.3.201714:48
Cena vykon spotreba, tu nic ine nevymyslis :­) Vykonne 8 jadro spotreba 65W za 9000Kč. Konkurencia je rovnako vykonne 8 jadro, ale 140W a cena 32000Kč...
Odpovědět4  0
stimpa (5) | 12.3.201722:54
Já to spíše myslel tak, že počkám rok, než se vyladí operační systém a základní desky. Možná vyjdou i nové revize cpu a intel určitě taky s něčím přijde. Když už jsem vydržel 7 let se Sandy Bridge, tak ten rok, nebo necelé dva už vydržím.
Odpovědět0  0
stimpa (5) | 12.3.201723:12
Zapomněl jsem dodat, že mluvím o pracovním pc, hry už mě přestali bavit a navíc to lezlo moc do peněz.
Odpovědět0  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.