reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
28.5.2007, Pavel Kovač, recenze
Nedávno jsme testovali 22" ViewSonic, ještě předtím to byl 22" Samsung a dnes se podíváme opět na Samsung, který je nástupcem modelu 225BW. Oproti tomu má 226BW nižší odezvu, kontrast je udáván jako 3000:1 (avšak dynamický) a v neposlední řadě monitor dostal i nový kabátek.
Exter | 9.12.200718:34
Ahoj vsem.Mam tento monitor a mam problem.Kdyz hraju COD4 a udelam nejaky rychlejsi pohyb mysi,tak se mi vodorovne delaji carky.Jako kdyby to uplne netihalo.Nevite cim to je??Hraju na optimim settings,tak mi to nastavil pocitac.Dekuju
Odpovědět0  0
GAMUT | 6.12.200720:34
KTORY Z NICH SA MI OPLATI KUPIT ,AK HO CHCEM VYUZIT NA HRANIE HIER,POZERANIE FILMOV A OBRAZKOV?
Odpovědět0  0
Dave.. | 16.11.200716:36
Mate nekdo tendle monitor a televizni kartu ??
Jak vypada obraz, kdyz tam pustite televizi ­( 4:3 ­) ?
Cerne pruhy po stranach ?
Odpovědět0  0
Spachal | 17.11.200722:13
TV kartu nemam, ale prepokladam ze se bude obraz chovat naprosto stejne jako pri sledovani napr. stremovaneho vysilani z CT1. Tj. opravdu cerne pruhy po stranach.
Odpovědět0  0
Burton2 | 30.9.200721:23
Zdraviim
Zajimalo by me jaky je rozdil mezi temito modely ???
Vubec zadny rozdil jsem nenasel..., jen jsem slysel ze CW ma lepsi barvy ??
Vite nekdo o tom neco ??? Diky za kazde odpovedi
Odpovědět0  0
Forau | 13.8.200716:50
Samsung 226BW,CW a zachovani pomeru stran.
Zajimalo by me jak je to teda se zachovanim pomeru stran pri jinem nez nativnim rozliseni. Napr 1280*1024 zda monitor umoznuje zachovat pomer stran 4:3 ­(cerné pruhy po stranach­) nebo zda umi take zachovat zobrazeni 1:1 ­(cerne pruhy ze vsech 4 stran­). Grafika je ATI X1950XT. Dekuji za odpoved, moc by mi to pomohlo pri rozhodovani :­-)
Odpovědět0  0
Burton2 | 30.9.200721:21
Tak toto by me taky zajimalo ZACHOVANI POMERU STRAN !!
Nejaky uzivatel nebo nekdo kdo se vtom vyznaa grafiku bych mel 2900Pro

Odpovědět0  0
hlad | 16.1.20089:47
Tohle by měly umět grafické karty od NVidie, nastavuje se to v ovladačích. ATI tam má, bohužel,méně možností, ale zachování poměru stran tam má.
Odpovědět0  0
zdenek m | 28.7.200713:58
jaký je rozdíl mezi modelem 226BW a 223BW v obraze? chci si koupit nějakou 22­" na hraní her k xboxu360 do pokoje, každá koruna dobrá :­-)
Odpovědět0  0
Lukas447 | 2.9.200711:57
Taky by mě zajímalo jaký me mezi těmito monitory rozdíl, tedy kromě ceny :)
Odpovědět0  0
bilpyt (1) | 24.7.200718:46
Ahoj lidi, dneska jsem si tento monitor koupil a jsem nim uplne hrozne moc spokejene,ale otravuje me ta hlaska na monitoru, kdyz prepnu na nejakou hru v jinym rozliseni nez 1680x1050 tak me to tam futrt zobrazuje ty hlasky. POradte me prosim. Kde to mam vypnout.
Odpovědět0  0
Pauli (1) | 23.7.200723:35
A žádne výsuvnej stojan tam teda není? Je to totiš extra divný
Odpovědět0  0
chaluha71 | 23.7.20070:34
Zdravím a prosím o pomoc! Koupil jsem včera tento monitor a jsem už zralej na prášky! Nejde mi připojit přez DVI konektor. Mám Radeon 1950XT se dvěma DVI výstupy. Přez redukci DVI­-VGA a VGA vstup vše OK. Dodany DVI kabel nema všechny piny,tak jako výstup z GK a na vstupu do LCD,tak jsem dnes koupil jiny ,značkový DVI kabel zn.BANDRIDGE ktery piny ma všechny ­( Dual link ­) ale malo platne. Nechodí to! Pořád černá obrazovka. Tak se ted rejpu v nastavení GK,jestli nemuze byt digitalní výstup nějak zakázany ale nic nemůžu najít. Nezná někdo radu?
Odpovědět0  0
Swanicek | 23.7.20078:57
No ja som mal podobny problem s GK Geforce 6600GT nemohol som to rozbehat a stravil som nad tym par hodin no proste to neslo tak som to nechal tak ale pred nedavnom som kupil novu grafiku a na tej to uz ide bez problemov ak mas moznost tak to otestuj na inej grafike ci to pojde tam.
Odpovědět0  0
skipi | 30.7.200711:03
měl jsem podobný problém...monitor se mi nezapnul..až mě napadlo připojit zpět starý monitor a v nastavení grafické karty jsem měl zaškrtuto automaticky detekovat TV a tím se mi to vlastně vždy přeplo do televizoru což jsem nevěděl ,protože TV byl vypnutý.V nastavení grafické karty jsem TV zrušil a monitor se zapnul a je již ok po první detekci monitoru jsem již mohl opět v nastavení karty zvolit tu detekci TV a vše již běží ok
Odpovědět0  0
xzombie | 17.7.200720:50
Dnes jsem monitor koupil. Jedine co mi na nem vadi je chybejici moznost polohovat ­(kdyz nepocitam zaklaneni­). Pocitam, ze to jeste nejak poresim. Jinak odezva je naprosto perfektni ­(zkusil jsem si zahrat csko a jediny co nestihalo byla graficka karta­) ­- absolutne zadne rozmazani nebo zdvojeni nebo stopa, obraz je mnohem lepsi nez na monitoru co jsem mel predtim ­(Huyndai Q910­). Zkusil jsem si pustit i nejaky ten film a to je proste bomba.
Ja jsem s monitorem naprosto spokojen a verim, ze tomu tak bude i nadale, ikdyz jiste jeste objevim nejake ty mouchy.
Odpovědět0  0
miguelson (3) | 18.6.200715:44
Zdravím všechny, potřebuji poradit s koupí nového monitoru. Použití: filmy, hry, ale zpočátku nejvíce jako TV. Stará telka odešla kamsi do věčných lovišť, takže než si koupím novou ­(pravděpodobně LCD­), budu používat PC jako TV. A teď mi poraďte do čeho jít. Byl jsem rozhodnut pro 226BW, ale po přečtení recenze a nízkého celkového hodnocení jsou moje pocity smíšené. Spíše záporné. Co s tím? Máte někdo nějaký typ na kvalitní monitor? Už jsem z těch všech recenzí a testů zmeten...
Odpovědět0  0
Swanicek | 18.6.200721:56
NO ja som tento monitor nedavno kupil a mozem povedat ze pre mna s prechodu 17­" CRT na tento 22­" LCD je uplne supe vobec neviem co tu riesite farby super odozva este lepsia a vobec ja som na nom skoro ziadnu chybu nenasiel a s toho vypliva ze obycajnemu cloveku ktory je na internete alebo si zahra hru pripadne obcas pozrie nejaky film ­(serial­) ako ja pozeram na nom serial a celkovo je to vinikajuce LCD a dalo by sa povedat za lacny peniaz.
A k tej chybe len mi vadi ze nejde moc dobre polohovat ale to vyriesim kupenim ineho stojana pripadne si ho zavesim na stenu tento monitor doporucujem ludom co ho vyuzivaju na beznu pracu.
Odpovědět0  0
miguelson (3) | 19.6.200715:06
Díky za příspěvek. Je fakt, že jsem tenhle monitor neviděl na vlastní oči, takže ani v provozu. Hledám pouze po netu. Jo a za kolik jsi ho sehnal, jaká je aktuální cena? Jo a ještě něco, měl jsem dva tyty, tenhle Samsung 226BW a 215TW. Jaký máš názor na tu 215TW?
Odpovědět0  0
Swanicek | 19.6.200717:49
Samozrejme pri 215TW nieje o com nieje to TN panel takze je skoro vo vsetkych smeroch lepsi ale trufam si povedat ze aj o cca 5000 drahsi pokial ti nerobi cena problem tak bez od TN panelov prec. 226BW cca za 10000 a to je ta horna hranica u nas na slovensku takze v CR to je menej.

Aj ja som hladal po internete a cim viac som cital diskusie tym viac ma to odradzalo lebo jedny pisali TN fuj a druhy ze je to bozske ale proste nemal som 16 000 dat za monitor tak som to riskol a ako sa hovori risk je zisk a v mojom pripade obrovsky.
Fakt ak to pouzivas na to ze si bud na internete alebo si zahras hru,alebo filmy­/seriali tak je to viac nez vyhodna kupa za dobry peniaz.
Tiez som sa bal ked som do toho isiel ale je to nad moje ocakavania s hier spomeniem F.E.A.R ktory hram 1680x1050 a bez problemov povedal by som ze aj lepsie ako na CRT samozrejme s mojeho pohladu.
Serial pozeram s TV cez kartu a je to uplna nadhera a na internete to tiez nema chybu.Keby sa mam vratit v case na 2 tyzdne pred mojim rozhodovanim tak nevaham a kupim ho hned.

Co sa tyka toho 215TW ak ti nieje luto dat za to 16 000 ber ten ale pokial nehladas na monitore chyby a si taky normalny uzivatel nieje o com 226BW bude dostacujuci.

P.S neviem preco mu dali take blbe hodnotenie za podsvietenie sak svieti super vsade rovnomerne od rohu az k stredu
Odpovědět0  0
miguelson (3) | 20.6.20079:33
Díky za vyčerpávající odpověď. Trochu jsi mě uklidnil. Jsem jak píšeš ­"normální uživatel­", co si ale potrpí na kvalitu, i když finanční stropy samozřejmě mám ­(jako většina z nás­). Poptám se po cenách, ale myslím, že rozdíl je mezi těmito monitory tak 3000 Kč. Moje koně jsou stále 226BW a 215TW. Uvidíme...
Odpovědět0  0
Swanicek | 20.6.200711:05
Presne tak popytaj sa lebo tu na slovensku je moj 226 BW za cca 10 000 a ten 215 TW za 16 000 tak pre mna to bola jasna volba ale neviem ako u vas.
Tak alebo tak podla mna sklamany nebudes jeden aj druhy na normalnu kazdodennu pracu bohato postacuje.
Tak potom daj vediet ako si sa rozhodol
Odpovědět0  0
vochca | 10.6.20072:05
i me by zajimala toto tema. kdyz v nastaveni Nvidia nastavym ponechat pomer stran, nezpomali to tu hru? nekdo me rikal ze to pry monitory umi hardwarove samy o sobe? co je na tom pravdy? taky se obavam toho ze pri hrani her to bude roztazene. Jinak se me moc libi a dost o nem uvazuji. diky za info
Odpovědět0  0
extenzi | 30.5.200718:50
chtel jsme se optat jak natom vypadaji hry na sirokouhlem monitoru a primo na tomhle ,,,neni to nejake roztahle nebo nerealny dekuji moc za kazdou radu rad bych si ho koupil ale chci dale hrat hry na nem ...
Odpovědět0  0
g.sus (30) | 31.5.20078:05
Ak hra podporuje widescreen, je to idealny stav. Ak nepodporuje widescreen, tak v ovladacoch k grafickym kartam nVidia je moznost zachovat pomer stran tj. po bokoch budu cierne pruhy, alebo i moznost zachovat a zobrazit rozlisenie nastavene v hre tj. pri nizsich rozliseniach ako default rozlisenie monitora bude hra bezat vo svojom rozliseni a okolo bude cierny ram.
Ci tieto moznosti maju v ovladacovh i karty ATI netusim...
Odpovědět0  0
makous (2) | 2.6.200722:36
asi jsem lama, ale nikde v ovladacich nvidie jsem nenasel nastaveni na zachovani pomeru stran. pls poradte...
Odpovědět0  0
weiss1987 (13) | 21.10.200722:30
To by som aj ja rad vedel ako.
Odpovědět0  0
Ricomjkk | 29.5.20072:08
Ako si mozete ludia kupovat TN LCDcka. ved je to obrazovy humus. Este tak PVA pre chudobnejsia a S­-IPS pre strednu vrstvu. Treba tlacit vyrobcov do lepsich technologii. Nie kupovat braky ako Tn. Ja mam uz takmer 2 roky S­-IPS od LG. Zatial som nic lepsie nevidel. Snad okrem Eiza, ale tam su ceny prehnane vysoko.
Odpovědět0  0
PiciNo | 29.5.200717:04
No to je zas příspěvek.Proboha proč už taky nepochopíte,že je na světě spousta lidí kteří prostě nechtějí vyhodit 15000,­- a víc za monitor.Nejsem padlej na hlavu,abych kupoval tak drahý monitor.Ti co přecházejí z CRT 17­" přece musí tenhle monitor stačit.Né každý pracuje na profesionální úrovni s digitální fotografii.Už začínám být elergický na příspěvky ­"TN=obrazový humus­"Já osobně mám tento monitor,ale ve velikosti 20­" a jsem absolutně spokojený.Používám ho na net,filmy,hry,digitální video ­(pinnacle­) apod.Opravdu mi nevadí když se na monitor nemůžu dívat z boku,protože 99,99% sedím proti němu a proto přeci nebudu kupovat lcd za 15000,-
Odpovědět0  0
Mask | 29.5.200717:25
Uplne stebou suhlasim, nie kazdy monitor TN je humus. Teda aj take som videl. Ale rozhodne Samsung 226BW ­(S­) humus nieje. Vlastnim ho osobne, som snim uplne spokojny. Je to vec nazoru.
Odpovědět0  0
Nightlight (22) | 29.5.200718:12
Spravne. Ja mam tiez tento, ale 19­" ... dokonca robim aj s grafikou a pre mna aj tak nema ziadne ­- . Na filmy, hry atd. je proste genialny ... prezeranie foto s dinamic contrastom je perfektne. Zopakujem, max. spokojnost.
Odpovědět0  0
olsen. | 29.5.200720:41
My ho máme kvůli velké pracovní ploše. Sice bych rád lepší barvy a vůbec, ale kvůli tomu nebudeme dávat za monitor dvakrát víc.
Odpovědět0  0
Mich4ll | 4.6.200720:01
2Ricomjkk:
Planuju koupi noveho LCD ­(soucasny 17 lcd uz nestaci­).
Psal jsi, ze nemame kupovat braky jako TN. Ja mam vybrany Samsung 215TW coz je S­-PVA. Tento beru proto, protoze z 21 a 22 palcovych sirokych neni ZADNY S­-IPS!!! Snad krome jak si psal prehnane draheho EIZA 21cky za 30k...
Mensi ani vetsi nebo klasicky pomer stran nechci!
Jinak zkus v rozliseni 22 palcu najit nejaky S­-IPS ­- NENAJDES!!!
Odpovědět0  0
Voy | 5.6.200711:50
Presne tak, proste nejsou 22­" S­-IPS a myslim ze nedostatky TN hodne lidi prekousne za ty penize.
Odpovědět0  0
Spachal | 28.5.200723:16
Mohu doporucit, mam jednu z prvnich zasilek do CR, puvodne jsem cekal na LG, ale termin se protahnul nad moji trpelivost. Takze jsem si priplatil a nelituji. Vyhody zminene, barevne podani na LCD subjektivne perfektni. Wide rozliseni silne navykove. Podle service menu mam ­'S­" variantu, odpovida to i venkovnimu stitku.
Nevyhoda jedina, ta modra stavova dioda na switchi, okamzite jsem prelepil, hodne rusi.
Pri vyberu jsem hodne vychazel z testu na tomto odkazu: http:­/­/66.249.91.104­/translate_c?hl=en&langpair=zh%7Cen&u=http:­/­/www.pcpop.com­/doc­/0­/174­/174242.shtml. Prave Samsung 226W tam vysel hodne dobre.

Jeden dotaz: copak to je za funkci PixelShift v service menu? Nejak to ve vztahu k LCD neumim vygooglit ;­).. Dik za info!
Odpovědět0  0
maxmilian81 | 28.8.200712:45
Mam dotaz, da se vubec poznat pri koupi, zda kupujes variantu ­"S­" a ne verzi ­"A­" a pripadne jak se to da poznat? Dekuji za odpoved.
Odpovědět0  0
Spachal | 3.9.200722:16
Tezko rici, hadam ze by to mohl vyresit primy dotaz na dodavatele :)
Odpovědět0  0
olsen. | 28.5.200720:53
Dobrý den, máme tuhletu potvoru, a tak jsem taky řešil nastavení barev. Předně bych chtěl říct, že ty režimy Magicolor jsou naprosto k ničemu ­- třeba červená řve jako prase, až musíte odvracet oči ­- takže třeba na Princeznu Mononoke, kde má hlavní hrdina červenou čapku, se nedá koukat.

Bylo by možné, kdyby recenzent uvedl hodnoty, které pro nastavení barev zvolil? Nikdy jsem to moc neprováděl, tak by se inspirace hodila.

P.S. Podle toho štítku vzadu je náš kousek asi taky model ­"A­"...
Odpovědět0  0
Hogo Fogo | 28.5.200719:43
Nejen na stránkách http:­/­/www.behardware.com­/articles­/667­/page1.html autoři rozlišují a dokonce i odděleně recenzují dvě různé verze 226BW ­- A ­(horší­) a S ­(lepší­). Vzhledem k tomu, že rozlišit obě verze není tak jednoduché, je případný nákup monitoru sázkou do loterie.
Podle označení ­"LTM220M1­" na štítku v kapitole ­"Pod kapotou a OSD menu­" je na www.svethardware.cz recenzován typ ­"A­". Mohl by autor článku porovnat obě verze a je­-li jejich rozdíl výrazný, recenzi doplnit?
Odpovědět0  0
speedsnail (149) | 28.5.200721:32
1. Než něco napíšete tak si buďte aspon trosku jist že nešíříte bludy.. dnes se vám to nepovedlo
2. V recenzi na behardware.com maji dve verze 226BW a to A ­(jako AU Optronics­) a S ­(jako Samsung­) a ve stejné recenzi je napsáno že označení ­"LTM220M1­" na štítku patří právě panelu Samsung.
3. Vzhledem k tomu že stejné označení má i kus testovaný na SWH.. je zcela zřejmé že testovaný kus je ten ­"Lepší­" čili ­"S­" tedy Samsung..
4. Nic to nemeni na tom že od Samsungu je to pekna prasarna prodavat pod jednim oznacenim ruzne kvalitni modely. Zejména když uvážíme že čirou nahodou se na testovani zatim vždy dostala ta lepši ­"S­" verze. Zajímalo by mě co se pak dá reálně koupit v českých obchodech.
Odpovědět0  0
speedsnail (149) | 28.5.200721:34
Jinak podle serveru behardware.com je rozdil A vs S sice maly ale ve vsem je panel Samsung lepsi nez AU Optronics. AU ma navic pomerne vyrazny modry nadech. Ale to uz asi vite kdyz jste tu recenzi cetl.
Odpovědět0  0
PiciNo | 28.5.200718:17
Zrovna dneska,jsem si koupil menší verzi 206BW a jsem s ním moc spokojený.Přechod z CRT na 20­" Wide je docela skok a pro moje potřeby naprosto dostačující.Na domácí použití mohu vřele doporučit.
Odpovědět0  0
Wrana | 10.6.200711:06
Naprosto souhlasim, take jsem zakoupil tento model 206bw a je to paradni stroj za paradni cenu :­-­)­). Pracuji na nem, hraju hry, koukam na analog :­-­( TV a nemam vyhrad. Obzvlast ten design zaujme kazdeho kdo prijde do mistnosti....vrele doporucuji
Odpovědět0  0
josefd (12) | 28.5.200715:20
Asi by se to srovnání hodilo do jiné diskuze, ale dá se to taky pojmout jako srovnání S­-PVA vs. TN. Mám 215TW od vánoc ­(vybral jsem ho na základě zdejší recenze :­-­) ­) a jsem max. spokojený. Teď v květnu jsem kupoval 205BW pro bráchu a musím říct, že jsem byl kvalitou obrazu mile překvapen. Tedy zvhledem k tomu, že při uhlopříčce 20­" stojí polovinu toho co 215ka :­-­) Řekl bych, že pro 98% uživatelů je kvalita TN displayů naprosto dostatečná. Je ale pravda, že pokud je monitor určen pro nějakou serióznější práci, tak se vyplatí si připlatit. Vzhedem k docela malému cenovému rozdílu mezi 226 a 215 ­(cca 3 tis Kč­) by pro mě byla volba jasná ve prospěch 215ky :­-­)
Odpovědět0  0
Xx | 28.5.200718:17
Ja ho mam a som snim spokojny
Odpovědět0  0
Taylor (1) | 28.5.200712:06
Bylo by možné věnovat jeden článek správnému nastavení barev podle nějakého volně dostupného programu? Jedna drobná rada se zde objevila, ale navštěvuje to zde spousta lidí, kteří nejsou dost zdatní a tak jim zůstává svět lepších barev utajen. To je myslím škoda. Zvláště když je o potřebe správného nastavení barev v článku několikrát zmínka.
Odpovědět0  0
LOL | 28.5.200714:50
to by BYL SUPER NÁPAD!!!
Odpovědět0  0
jaffa1 | 31.5.200720:31
Taky se přidávám....prosím...
Odpovědět0  0
Voy | 5.6.200711:53
Mam 226BW model ­"S­" a jsem plne spokojen, chtelo to par uprav:
1. podlozka pod monitor tloustky cca 3.5cm, hooodne to pomohlo.
2. vypnuti vsech MagicBrightu a MagicColoru
3. instalace aplikace MagicTune od Samsungu­(samozrejme ze podporuje i tento model jen nikdo nevi proc se nedodava rovnou na cd k monitoru­)
4. nastaveni gammma Mode 3
5. v Nvidia control panel taky snizeni gamma na 0.83
6. kalibrace monitoru dle tohoto navodu
http:­/­/forums.techpowerup.com­/showthread.php?p=342949
7. plna spokojenost :­-­)

P.S. ­"I OSD menu je klasické Samsungácké. Vzhledem k tomu, že je použita elektronika Genesis, nelze využít ovládání OSD menu skrz počítač.­" naprosty nesmysl, na nejakem foru nekdo psal ze volal primo na podporu Samsungu a tam mu rekli ze samozrejmne muze SW MagicTune pouzit­(podporuje tento monitor i kdyz neni v seznamu podporovanych uveden­". Mne MagicTune perfektne funguje, asi nemam elektroniku Genesis :­-­))
Odpovědět0  0
Mira_ | 28.5.200711:20
mam ho par dni a jedine co mi fakt vadi je blikani modreho podsviceni tlacitka pri prechodu do standby rezimu ­(pouzivam STR misto vypinani PC­). Jine monitory vetsinou jen zmeni barvu na slabou oranzovou nebo zlutou, tohle je hnus. Ale zas to cloveka donuti vypnout ho ­"natvrdo­" a usetrit nejakej ten miliwattik
Odpovědět0  0
cml11 (419) | 29.5.20076:39
Je tak velký problém ho něčím neprůsvitným přelepit?:)
Odpovědět0  0
lorenco7 | 28.5.200710:52
No ja nechcem nejako rypat, ale nie je to klasicky TN panel, ale a­-si TFT­/TN a co sa tyka repro, tak neviem ci sa vyrabaju dve verzie ale ja ich tam nemam. Co sa tyka podsvietenia´a farieb, tak si tym celkom nie som isty, lebo u mna super. Zeby ta elektronika?
Odpovědět0  0
tft | 20.6.200713:57
No chybička se vloudila aletak maximálně do tvého chápání zkratek cos zde napsal... píšeš o jednom a tom samém. Najdi si význam jednotlivých zkratek a bude ti vše jasné... ;)
Odpovědět0  0
Hofnous | 28.5.200710:09
nejlepší TN + na trhu ..co dodat.. mám ho a max spokojenost
Odpovědět0  0
snajprik (1541) | 28.5.200711:36
Na zaciatok super recenzia. Aj ked 226BW celkom ujde, ale to si asi nievidel 22­" LG :­) http:­/­/akcia.predajpc.com­/?Mode=Sti&StiId=46033 http:­/­/www.littlebudda.de­/mypc­/index.php?todo=showalbum&album=.­/alben­/LG%20Flatron%20L226WTQ­-WF&pos=1
LG je skoro o 2k lacnejšie a to že ma v realu lepšiu odozvu, podsvietenie, kontrast, farby, pozorovacie uhly, dizajn, to je pekny bonus :)
Odpovědět0  0
g.sus (30) | 28.5.200712:27
si tieto dva monitory porovnaval­/testoval?
Odpovědět0  0
no hele... | 28.5.200714:44
jj to LG rulez....ale tenhle Samsung 226BW je o třídu lepší , s barvama jinak LG ma lepsi odezvdu mozna ergonimii ... chtěl sem si ho koupit je levnější ....ale rád přidám 2tis ted možná mín ...za lepší reálnější barvy ..videl jsem na cizím forum srovnání obou monitorů s fotografiemy ...a LG má snahu nezobrazovat detaily ve stínu ...
Odpovědět0  0
Rap | 21.8.200711:01
Vcera mi prisel to zminovane LG a abych pravdu rekl moc s nim spokojeny nejsem. Design budiz,jde to, ale ac jsem se snazil to seridit asi hodinu tak to barevne podani porad nic moc. A dneska rano ho zapnu a ejhle dva vadne subpixely. Skoro bych prisahal ze vcera nic a rano dva. Tak pomaze zpatky a vidim to asi na toho samsunga. Nemate prosim nekde po ruce ten link, kde jste videl to srovnani. Predem diky.
Odpovědět0  0
Nightlight (22) | 28.5.200715:24
Mam 931 BW, je to jeho mensi brat ... a som tiez max. spokojny, proste super
Odpovědět0  0
lanx | 28.5.200718:20
Uplne stebou suhlasim, tiez ho mam a max spokojenost
Odpovědět0  0
nagger | 28.5.20077:46
tento panel mi pár dnů stojí na stole a tedy:
1­) není možno ho jakkoliv naklonit dopředu, spíše má permanentní 1­-2stupně záklon ­- mám to chápat, že mám vadný stojan?
2­) že design opět vyhrál nad praktičností, s tím asi dnes nic nenaděláme ­- tedy lesklé okraje jsou nejen ve dne dost otravné ­- skoro přemýšlím o ultrajemným smirkovým papíru...
3­) na TN jsou asi barvy dobrý, ale na CRT to bohužel nemá...
můžete je objektivně porovnat se Samsungem 215 ? že bych ho ještě stihl vyměnit..
4­) další designový skvost ­- modře podsvícené power tlačítko ­- po vypnutí pc začne nádherně blikat a v pokoji máte v noci rázem dikotéku ­(mohli přidat střídání barev, bylo by to efektnější)
Odpovědět0  0
gro_ | 28.5.20078:51
Běžte do nastavení grafárny a stáhněte si u nastavení barev gamu z 1.0 na míň ­(možná až na 0.5­) TN mrdky menší gamu potřebují jak prase drbání jinak mají vyblitý barvy. Až potom poštelujte jas a kontras na moncku.
Odpovědět0  0
Zdeněk Eisenhammer (103) | 28.5.200710:37
Opravdu by ten návod nešlo napsat bez těch vulgarismů?
Odpovědět0  0
gro_ | 28.5.200713:23
Snažil jsem se pak mě technologie zase nasštvala a bylo to ­(zvlašť když si člověk uvědomí že ceny lepších technologií jsou ryze umělé­).

PS: Lidi co nikdy nenadávají a neklejí a nehaní věci který si to zaslouží...to snad ani nejsou lidi.
Odpovědět0  0
jojojo | 20.6.200713:43
má naprostou pravdu, ze zkušenosti doporučuju totéž
Odpovědět0  0
petr ____ | 28.5.200710:37
mno s mam SyncMaster 215TW a musim rici, ze zadate porovnat neporovnatelne. ta technologie kterou je vyroben je vyrazne lepsi nez jakekoliv TN. ten panel podle meho proste nema chybu. pouze to prepinani modu je nejake divne, ale nevim jestli to neni gr. kartou ­- mam to na Radeonu 7000VE, funguje to celkem bez obtizi ale nezobrazuje to vubec nic pri bootu. pouze az se to prepne do nativ. rozliseni. ale jak rikam, muze to byt kartou, ci mozna gr. serverem ­(preci jen Xorg v6.9 je uz postarsi ­- Jo zapomel sem: jede to na GNU­/Linuxu­)
muj druhy display je PHILIPS 190CW ­(je to TN+­) a musim ric, ze pokud vam TN nevyhovuje nevahejte a poridte si 215ku zobrazeni je proste idealni. ani moje CRT 19­" + 17­" rozhodne nemely tak kvalitni obraz.
Odpovědět0  0
dusi | 20.10.200712:39
tiez mam 215TW a maximalna spokojnost, ten problem bude fakt najskor graf. kartou, lebo mne zobrazuje komplet bootovanie GNU­/Linuxu ­(Nvidia 6200­), snad jedina mala nevyhoda je ze ­"zobudenie­" zo standby trva par sekund.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.