reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung 940UX: monitor přes USB

17.3.2008, Pavel Kovač, recenze
Samsung 940UX: monitor přes USB
Na trhu se začínají objevovat LCD monitory, které lze připojit jak klasickým DVI, nebo D-Sub kabelem a navíc lze využit USB propojení. Jak se takový monitor chová a jak si vede v konkurenci? Na to se podíváme v dnešní recenzi LCD monitoru Samsung 940UX.

Celkové hodnocení


Co tedy monitor nabízí? Hlavním lákadlem je bezesporu připojení přes USB rozhraní, které přináší jednoduché připojení pro notebooky bez VGA nebo DVI výstupu. U USB propojení se sice musíme spokojit s několika omezeními, ale v podstatě funguje bez problémů. V ostatních parametrech jde o takový průměrný monitor, který ničím rozhodně nezklame, ale zároveň ani ničím nepřekvapí. Odezva odpovídá klasickým 5ms panelům, navíc jsou zde trochu schody, které v tmavých místech tvoří problémy. Co se týče barevného podání, tak to sice nepatří k těm nejlepším, ale na druhou stranu po kalibraci docílíte velmi dobrého výsledku odchylky dE. Samozřejmě těžko si k takto levnému monitoru koupíte kalibrační sondu. Můžete však vyzkoušet náš .icc profil, který se nachází v kapitole o barvách.



Na následujícím grafu vidíte procentuální hodnocení. Pouze dvě položky jsou na 50 %. Ostatní jsou bohužel lehce podprůměrné. Avšak až na podsvícení nejsou nikterak výrazně špatné, a to značí vyrovnaný panel. Rozhodnutí však zůstává na vás.




Opět zde dávám odkaz na přehled výsledků námi testovaných LCD panelů. Do tohoto přehledu jsou zařazeny pouze monitory testované s metodikou pomocí osciloskopu.


Možnost propojení přes USB
Nedokonalé podsvícení
Dobrá ergonomie
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 7 500 Kč s DPH






Za zapůjčení monitoru Samsung 940UX děkujeme společnosti Samsung.


Za poskytnutí digitálního osciloskopu M523 děkujeme firmě ETC s.r.o.,
která se zabývá výrobou a zároveň i prodejem svých měřicích přístrojů.


reklama