reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung Galaxy S II: bez kompromisů

19.7.2011, Jakub Doležal, recenze
Samsung Galaxy S II: bez kompromisů
Jeden z nejočekávanějších mobilů je tady, našlapaný tou nejvýkonnější elektronikou dneška. Připravte se na vysoký výkon, kvalitní displej a propracovaný operační systém. Je prozatím Galaxy S II nejlepším mobilem na trhu?
S příchodem prvních zpráv o mobilních telefonech s více jádry mne prakticky ihned napadla myšlenka, zda se nejedná spíše o marketingový tah, než nezbytnou věc. Po zhruba 2 týdnech testování je mi však jasné, že pokud má v budoucnu mobil suplovat funkce notebooku či tabletu, jedná se o rozumný evoluční krok.




Ocenění TREFA získává Samsung Galaxy S II za špičkový výkon,
precizní zpracování a softwarové vybavení. Logo ocenění je ke stažení zde.


Galaxy S II je v současné době ztělesněním nejvýkonnějšího hardware na poli mobilních telefonů a v praxi je to zatraceně znát. V případě nedávných modelů jako Desire HD se jedná o citelný posun rychlosti odezvy celého systému a pokud se do cesty připlete starší telefon, tak vám jeho rychlost připomíná vytáčené připojení vs. optická přípojka. I v dalších oblastech se Samsungu podařilo model i9100 vybavit tím nejlepším, a tak by měla vlajková loď výrobce zkrátka vypadat. Zřejmě největší radost vám bude dělat displej Super AMOLED Plus. Výdrž na baterii je překvapivě vysoká a dovolí mobil používat konečně aktivně. To vše navíc výrobce zabalil do velmi tenkého těla, které je precizně slícované a ukázkově tuhé.

Hledat tu chyby nebude jednoduché, ale přeci jen se zde nějaké najdou. Hned z úvodu může vadit poněkud strohý design a několikrát jsem slyšel přirovnání ke kalkulátoru. Dalším problémem je místy nepřesné určení GPS polohy, ale při navigaci v autě to příliš znát není. Hloubka ostrosti u snímků není největší, ale to je typický problém mobilních telefonů. Samsung musí i zapracovat na optimalizaci systému, který má své nedostatky. Na druhou stranu jsem za celou dobu testování nedostal Android ani jednou „do kolen“.

Zastavit se musím i u funkce MHL, která je zde podle mě přítomna ve své rané fázi a potřebuje ještě notnou dávku vylepšení. Nevalné rozlišení kazí zážitek jak z multimediální činnosti, tak ze surfování. Výraznější chybou je však vybíjení v režimu MHL i při zapojené nabíječce, zda je to chyba na úrovni software si netroufám odhadnout.

Zakoupit dnes odladěnou novinku bez kompromisů v oblasti elektroniky není vůbec jednoduché, ba prakticky nemožné. Samsung však dokázal tento trend zvrátit s mobilem Galaxy S II a po dlouhé době dostanete špičkově vybavený mobil s dostatečně odladěným operačním systémem. Zaslouženě si tak dnes odnáší naše ocenění TREFA.


Nejmodernější výbava
Strohý design
Neskutečně rychlé reakce
Místy nepřesná GPS
Bezkonkurenční displej
Optimalizace systému
Výdrž na baterii
MHL vybíjí telefon
Precizní zpracování a tuhost
Ikona Odkaz na databázi
Tenký a velmi lehký
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 14 000 Kč s DPH



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Samsung i9100 Galaxy S II poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>



Videa byla pořízena videokamerou Samsung HMX-S16BP/EDC.




Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama