reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung N210: elegán s výdrží

4.10.2010, Jakub Doležal, recenze
Samsung N210: elegán s výdrží
Samsung je v oblasti počítačů známý především výrobou paměťových čipů, nebo různých řadičů. Dnes se však podíváme na trochu jiný produkt, kterým se snaží prorazit na poli netbooků. Dokáže model N210 obstát proti zaběhnuté konkurenci?
Samsung N210 je moderní netbook založený na úsporné platformě Pinetrail. Předinstalovaný operační systém Windows 7 Starter je rozhodně pokrokovější volbou oproti starším Windows XP.



Testovaný model překvapil zejména střídmým a elegantním designem, který kazí pouze horní část z lesklého plastu. Volba úsporných komponent zaručila poměrně vysokou výdrž na baterie, a tak můžete napájecí trafo nechávat doma. Ocenit musím i snahu Samsungu vytvořit podpůrný software, který za vás ohlídá aktualizace či zálohy.

Na druhou stranu, je vidět, že výkon Atomů a jejich integrovaných grafických jader přestává stačit. Valná většina uživatelů zcela jistě tráví čas především prohlížením webových stránek a sledováním videa. Náročný flash bez podpory akcelerace dokáže Samsung N210 řádně potrápit.

Menší výtku mám i k instalovaným aplikacím od Samsungu, který je na takto málo výkonný stroj zkrátka příliš mnoho a celý systém si čas od času na chvíli musí dát „pauzu“, aby zvládl zpracovat veškerá data. Zde by vůbec neuškodilo nabízet pouze operační systém a maximálně 3-4 instalované aplikace.

Kvalitní zpracování, tuhá konstrukce
Přijatelná cena
Výdrž na baterie
Někdy až příliš pomalé reakce
Špatně se otevírá
Malá klávesnice
Cena v době testování: od 8 500 Kč s DPH, záruka 2 roky


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Samsung N210-JA01CZ poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení netbooku Samsung N210 děkujeme společnosti Samsung

reklama