reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung S23A550H: spořivý pomocník

6.6.2011, Jakub Doležal, recenze
Samsung S23A550H: spořivý pomocník
Ceny energií neustále rostou, a proto jsme pro dnešní test vybrali úsporné LCD od Samsungu. Mezi hlavní trumfy patří senzor přítomnosti, automatická regulace jasu či LED podsvícení. Jak si povede v zobrazování?

Interpolace obrazu při nižším rozlišení (1280 x 720)


Po minulé zkušenosti jsem byl na ortely u interpolace velmi opatrný, avšak dnes testovaný model neměl s nižším rozlišením sebemenší problém. Prakticky ihned po zapojení VGA kabelu se obraz automaticky upravil.


- klikněte pro zvětšení -



- klikněte pro zvětšení -



Naprosto v pořádku zobrazený text



Čitelné byly i názvy jednoltivých programů


Regulace jasu


Znovu se setkáváme s monitorem využívající pro podsvícení LED a znovu je regulace jasu velmi plynulá. Zatím to vypadá, že moderní monitory tuto kapitolu definitivně uzavřely.



1 dílek = 5 ms (naměřená frekvence 188 Hz, změna 4,3 ms)


Spotřeba


Největší chloubou tohoto monitoru měla být podle stránek výrobce spotřeba. Ostatně monitor samotný jsem po vybalení musel zbavit velké samolepky dávající najevo, jak moc úsporný model právě držím v rukou.








Z naměřených hodnot je jasné, že tento monitor patří do kategorie velmi úsporných modelů. Pro srovnání jsem si vypůjčil monitor Samsung 2493HM s podobnou úhlopříčkou testovaný v roce 2008. Pokrok v této oblasti je díky LED podsvícení velmi markantní.





Nesmím také opomenout další "zlepšováky" z dílen Samsungu. U modelu S23A550H je to senzor okolního osvětlení a senzor pohybu. Obě funkce plní své poslání vcelku obstojně. Regulace jasu je takřka okamžitá a ve zcela tmavé místnosti činila spotřeba okolo 13 W.


Senzor pohybu fungoval výborně a měl by být přítomný v každém monitoru


reklama