reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung SH-S182D - pálíme DVD±R 18x

1.8.2006, Jan Dedek, recenze
Samsung SH-S182D - pálíme DVD±R 18x
Už 1.dubna 2004 byla vytvořena společnost TSST (Toshiba Samsung Storage Technology). 51 % patří Toshibě, jež do ní vložila know-how, zbylá procenta drží Samsung, jehož vkladem byly marketingové náležitosti. Protože je v současnosti TSST jedním z lídrů na trhu s optickými mechanikami, podíváme se na nejnovější model s 18x zápisem na jednovrstvá DVD+R a DVD-R.
Protože jsem měl vypalovačku Samsung poprvé zapůjčenou k testování, byl jsem opravdu velmi zvědavý jak se ukáže. Pravdou je, že jsem čekal průměrnou vypalovačku, která zapadne někam mezi ostaní a nebude ničím vyjímečná.


Ale jak jste se mohli dočíst v článku, vypalovačka vyjímečná je, už sami výsledky o tom jasně svědčí. Se čtením a zápisem si poradí vypalovačka na výbornou, to platí i o kvalitě zápisu i když zápis DVD+R DL 8x bude potřebovat ve firmwaru ještě doladit.

Přístupová doby jsou vynikající, stejně jako zatížení procesoru, jeho průměrná hodnota 3% je opravdu vyjímečná. Další perličkou je buffer vypalovačky, za žádných okolností jsem ho nepřinutil k vyprázdnění a naplnění neklesno pod 95%, to v praxi znamená, že vypalování není třeba navazovat a prakticky nezasáhne technologie Buffer Under Run Free.


Klady
Zápory
+ Podpora 12x zápisu a čtení DVD-RAM- Bulk balení
+ Podpora 8x zápisu DVD+R DL a DVD+RW- Zápis na DVD+R DL 8x
+ Podpora 6x přepisu DVD-RW
+ Zápis na DVD±R 18x
+ Čtení poškozených CD a DVD
+ Přístupové doby DVD i CD
+ Stálé naplnění bufferu
+ Kvalita zápisu na všechna média, kromě DVD+R DL 8x
+ Nízké zatížení procesoru
+ Aktualizace firmwaru přes internet
Orientační cena: 940,- Kč s DPH


K takovýmto výsledkům velmi pomáhá kvalitní hardwarové a firmwarové zpracování a velkou částí se na tom podílí také nový čipset MediaTek MT1898E.

Protože až na jedinou vyjímku, a tou je zápis na DVD+R DL 8x, se vypalovačka projevila jako svěle vyvážený model, zaslouží si nějaké to ocenění.

Za schopnosti a vyvážené výsledky si vypalovací mechanika zasloužila naše ocenění


Za zapůjčení děkujeme českému zastoupení společnosti Samsung
reklama