reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung T27A750: švýcarský nůž mezi monitory

3.8.2011, Jakub Doležal, recenze
Samsung T27A750: švýcarský nůž mezi monitory
Aktuálním trendem jsou multifunkční zařízení a tato vlna zasáhla i monitory. Dnes si ukážeme novinku z dílen Samsungu. Jak to dopadne, když v Koreji smíchají monitor, 3D televizi, multimediální centrum a celé to nalijí do tenkého 27“rámečku?

OSD menu


Nabídka nastavení je u modelu T27A750 doslova monstrózní a samotný výpis všech možností mi zabral několik dlouhých hodin. Samsung myslel prakticky na všechno a nastavit si tak můžete prakticky cokoliv dle libosti. I přes ohromnou nabídku je menu celkem rozumně poskládané, ačkoliv občas jsem přemýšlel, jak hluboko se lze podnabídkami proklikat.


- pro zvětšení klikněte -


- pro zvětšení klikněte -


- pro zvětšení klikněte -


- pro zvětšení klikněte -

I přes lehce netradiční design je tento monitor celkem reprezentativní a při použití např. ve výloze obchodu jistě oceníte automatické spouštění a vypínání v předem stanovených dnech, hodinách, či televizních kanálech. Samsung se v tomto směru opravdu vyznamenal.


Jak jsem již zmínil v úvodu, dotykové ovládání od Samsungu jsem již na testu měl a čekal jsem relativně dobré výsledky. Tentokrát to však tak růžové nebylo a místy jsem se u přesunu v nabídce docela zapotil. Pokud se totiž netrefíte přesně na symbol šipky, tak to elektronika nezaznamená. Bez hmatové odezvy se tak aspoň z počátku budete muset dívat na obrazovku a zároveň šilhat směrem dolů na panel.



Díky přítomnosti TV tuneru je však v balení i dálkový ovladač a s tím se už do menu dostanete pohodlněji, nebo ne? Inu záleží na situaci, pokud budete mít před monitorem uklizeno, pak nebude problém. V případě několika překážek se však IR přenos dostane do úzkých a nepomáhá ani zběsilé mačkání dané klávesy.



Software od Samsungu tentokrát na CD přibalený nebyl a je to škoda, neboť probírat se nabídkami by bylo mnohem pohodlnější skrze klávesnici a myš. Ovládací program, který fungoval u minule recenzovaného modelu Samsung, jsem bohužel nedokázal přesvědčit ke komunikaci s tímto monitorem.


reklama