reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sapphire Radeon 9800XT: Plyn až na podlaze!

3.11.2003, Martin Štěpánek, recenze
Sapphire Radeon 9800XT: Plyn až na podlaze!
Evoluce na poli grafických karet pokračuje stále kupředu. Dnes se můžeme setkat s novou kartou od firmy ATI. Nejedná se ani tak o evoluci, jako spíš o inovaci a tomu také odpovídá označení jádra R360 (proti původnímu R350). Do redakce se nám na první sérii testů dostala karta od jednoho z největších výrobců karet s čipy ATI, od firmy Sapphire.
Final Fantasy XI


Popis celého benchmarku můžete nalézt ZDE i s obrázky.

Final Fantasy je benchmark, který nejen testuje grafickou kartu, ale ve výsledku se odráží výkon systému. Nicméně, jelikož během testování používáme stále stejnou sestavu, je možné s FF XI testovat i grafické karty.

Rozdíl mezi Radonem 9800XT a GeForceFX 5900Ultra je nulový (0,23% lze považovat za odchylku měření).

X2: The Threat



Jelikož X2: The Threat je benchmark, se kterým se na stránkách Světa Hardware můžete setkat poprvé, připravil jsem menší popis i s obrázky ZDE.

Stejně jako v některých předchozích případech i zde vítězí Radeon 9800XT. Ten má náskok před kartou nVidia GeForceFX 5900Ultra necelých 9%.

ShaderMark 2.0



Samostatný popis celého benchmarku je ZDE.

V programu Shadermark 2.0 jsem porovnal pouze karty Radeon. Karty GeForceFX některé testy nedokončily, ale předně jejich výkon v tomto testu byl pod bodem mrazu (když Radeony mají v Shader testu 2 skóre přes 200, ve stejném testu GeForce dosahují okolo 50 snímků). Nicméně i porovnání dvou Radeonů není málo. Na příklad v testu 6 je rozdíl mezi výsledky 15 snímků za sekundu. V řeči procent se rozdíl pohyboval mezi 7,69% v posledním testu až po 15,38% v testu 17.
reklama