reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Seagate GoFlex a Backup Plus: Thunderbolt vs. USB 3.0

14.12.2012, Jan Vítek, recenze
Seagate GoFlex a Backup Plus: Thunderbolt vs. USB 3.0
Dnes si představíme dvě různá externí úložná zařízení, která má na svědomí společnost Seagate. Jde jednak o adaptér GoFlex s rozhraním Thunderbolt, který umí pracovat s dalšími produkty Seagate, třeba také s druhým testovaným Backup Plus Portable Drive.

Seagate Dashboard 2.0


Pevný disk Backup Plus přichází vybavený aplikaci Dashboard 2.0 a jak můžete snadno uhodnout z názvu tohoto zařízení, půjde především o zálohování.





Po instalaci, která vyžaduje restart systému a sama si stáhne z internetu potřebná data, abychom získali aktuální verzi, se objeví základní okno. To nás nenechá na pochybách, že se Seagate snažil nabídnout především jednoduchou obsluhu.





Máme tu tedy tři možnosti - nastavit si politiku zálohování dat na systému a pak nahrát či stáhnout materiály (a tím je v podstatě zálohovat) ze sociálních sítí. Ty jsou podporovány tři - Facebook, Flickr a YouTube. První položka je tedy nejzajímavější a umožní nám jednak spustit zálohování všech dat a jejich následnou synchronizaci s ohledem na změny, přírůstky, atp. Tento úkol stačí odkliknout a aplikace začne ihned vytvářet kopii.





Druhou možností je vytvořit si vlastní plán a nastavit si jednak typ dat (popřípadě vybrané složky/soubory) pro zálohování, pak místo (zde jednoduše náš zakoupený externí disk) a nakonec způsob zálohování. Ve výchozím nastavení je nepřetržité, kdy systém sleduje, co se děje s daty a v případě potřeby je hned aktualizuje na místě zálohy, což je dvousečná zbraň. Pokud se vám tedy nehodí, že se změny ihned projeví i v záloze, můžete si vybrat zálohování probíhající každou hodinu až týden a nebo jen jednorázovou zálohu - tzv. Snapshot.

Seagate Dashboard je tedy klasická aplikace pro zálohování, jakých existuje mnoho. Má však srozumitelné a moderní rozhraní, takže je u externího disku vítaným bonusem, který můžete a nemusíte využít.
reklama