reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Diskuze k článku: Sedm herních myší v testu
2.2.2009, Jan Vítek, recenze
Dnes přinášíme test herních myší. Celkem se podíváme na 7 modelů od 6 různých výrobců, mezi něž patří A4Tech, Genius, Ideazon, Logitech, Microsoft a Razer. Na herní myši jsou kladeny vysoké nároky, proto bude zajímavé sledovat, co výrobci předvedli.
Oticzek | 2.6.201212:18
Osobne jsem spokojen se svou R.A.T. 7 :­-)
Odpovědět0  0
Vincenzoo | 12.4.200919:34
Zajimave ze Sidewinder X5 je k sehnani v eshopech za 680 kč.. jen v CZC, Alza a Mironet je za 1200 ­- 1600
Odpovědět0  0
aglarond (29) | 23.2.200915:08
koho by zaujimalo trosku teorie o drzani mysi, nech si precita http:­/­/www2.razerzone.com­/gaming­-guide­/ okrem ineho sa vysvetluje, ze Razer mysi su dizajnovane tak, aby padli do ruky aj kratkoprstym aj dlhoprstym, len kazdy ich ma drzat po svojom.. inak moja skusenost do diskusie ­- mam uz pomaly 2 roky Microsoft Habu ­(co je myska Razer predavana pod znackou Microsoft­) a som velmi spokojny ­- je to zatial najlepsia mys, aku som mal v ruke ­- aj ked som skusal len rozne drahe Microsofty a Logitechy.
Odpovědět0  0
Hanzales | 7.2.20095:12
No sice nejsem zadny maher profi gamer ­(csko jsem hraval jako des davno­) ale snad muj nazor muze mit take nejakou vahu. Proslo mi pod rukama take spousty mysitek a nyni mam G9 a nenapada mne, na co si ztezovat. Pred ni jsem mel MX1000 ­(nikdy vice vestaveny akumulator­) a te ergonomie u G9 jsem se bal, ale naopak mi ta myska velice rychle prirostla k ruce. Co konkretne ta mys neumi? Me se naopak zda, ze toho umi az dost. Snimac je ­(papirove udaje nepapirove udaje­) perfektni a velmi ocenuji prave moznosti sw nastaveni. Da se rict ze u hrani vyuzivam veskery potencial. Jo, nekdo si muze rict, vypada divne, mozna ji i chytil na par minut do ruky, aniz by v os vypnul akceleraci kurzoru a rekne si jako herni mys des. Ale neni tomu tak. Je to ale ciste muj osobni nazor a zkusenost. Vse je jen o preferenci a sympatii jedince. Taky do nikoho nehucim, ze se mi razerky drzi spatne. U jineho cloveka to muze byt presne naopak. A co se tyce optickych mysitek, ano. Mel jsem v ruce taky levnejsi kousky, ktere se chovaly k memu uzasu az podezrele dobre a ­"utrhnout­" je byl problem. Tedy souhlasim s tim, ze ­"profi­" gamer nepotrebuje mys za 1500. Vystaci si s povedenou optikou a reflexy Ayrtona Senny ;o­) Zbytek uz je jen o tom, co se komu libi, co komu padne do ruky a kolik je kdo ochoten investovat. Ad podlozka, zvykl jsem si na steelpad. Mysky na ni klouzou jako po ledu, ale zaroven jde citit ten pohyb diky nepatrne drsnemu povrchu.
Odpovědět0  0
mephisto (111) | 4.2.20099:20
Článok mi príde skôr ako reklama na G9 .Logitech má neforemné ,neohrabané myši s vysokou mierou kazivosti .
Osobne mám diamondback od Razera a podložku QCK od Steelpadu už 3 roky bez problémov . ­(stále necítim potrebu výmeny ­) G7 mi odišla po týždni , druhá vymenená po mesiaci , nehovoriac o tom , že sú velmi vysoké a neohrabané. A v teste chýba hráčska
modla Roccat Kone , čo vyznieva takisto dosť čudne. Nechcem sa navážať do autora , ale objektivita by v teste mala byť number one.
Odpovědět0  0
Jirky | 4.2.20099:51
Tvůj příspěvek mi připadá jak reklama na Razer.Jako že ty jsi měl smůlu na výrobky Logitech neznamená že je to křáp, který se nehodí na hraní. Myslím že obě myši jsou vysoce kvalitní záleží jen na hráčí, která mu bude sedět víc...
Odpovědět0  0
mephisto (111) | 4.2.200910:40
Pan Dufek Vám to popísal dosť presne laserovky sa v gamingu používajú velmi málo a logitech G9 je nepoužitelná myš na hranie . Proste G­-čkové rady sa nedajú držať bez toho aby ste si nevykĺbili zápästie , sú velmi vysoké . Logitech mal celkom slušnú myš tuším mx518 .
Reklama na Razer ? Používam 3 roky starú optickú myš ,ktorá sa už nevyrába , takže Vašu reakciu nechápem.
Odpovědět0  0
Jirky | 4.2.200911:01
G­-čkové řady se nedají používat na hraní, takže si je lidi kupují do kanceláře co. Prostě někomu vyhovuje razer, někomu logitech ať už řady G, C, B nebo co já vím jaké. Nevím co tady píšete za bludy že G9 je nepoužitelná na hraní. A že se laserovky používají málo na hraní? No já nevím ale když jsem byl na lankách tak takovou laserovou myš razer cooperhead jsem viděl u spousty hráčů. A prosím rozhodněte se co teda používáte za myš, jestli razer, nebo 3 roky starou optickou myš. Nějak nechápu...
Odpovědět0  0
mephisto (111) | 4.2.200911:21
Razer Diamonback magma je optická myš ­- 3 roky stará .

Manufacturer: Razer
Product Name Diamondback Gaming Magma Red LED
Type Optical
Connectivity USB 1.1­/2.0
Cordless No
Resolution 1600 dpi

pridávam link , kde si môžete doplniť vedomosti :

http:­/­/www.element­-tech.co.uk­/product_info.php?products_id=466


Odpovědět0  0
Jirky | 4.2.200911:49
Jako sorry, ale začínám být nějak mimo, já psal o razer cooperhead a ne o nějaké diamondback magma... Chlape zrichtuj se...
Odpovědět0  0
mephisto (111) | 4.2.200912:53
"A prosím rozhodněte se co teda používáte za myš, jestli razer, nebo 3 roky starou optickou myš ­"

Ja som Vám odpovedal na otázku , takže ...
Odpovědět0  0
schali (31) | 10.2.20099:14
je to bohuzel nesmysl, laserove mysi profi hraci fakt nepouzivaji, staci se podivat na jakejkoliv profil znameho hrace, ani jeden nebude mit mys z tohoto testu a na 90% budou mit opticke mysi, to neni nahoda, laserove mysi se na hrani proste nepouzivaji, cela rada G od Logitechu je v tomhle ohledu propadak, i 5 let stare opticke mysi od Microsoftu maji lepsi realne parametry, ale o tom ti nikdo do clanku nenapise.
Odpovědět0  0
Kzx | 7.2.200920:50
teda nevím co nadáváš na logitech, jsou sice vysoké a pro tebe kterej má malou zakrslou ručičku, protože celej život jenom pracuje na klávesnici je možná velká a nepohodlná, ale pro běžnýho uživatele je naprosto geniální. TO, že sis vybral neznačkový obchod a reklamace ti trvala dva měsíce je tvoje chyba, ne logitechu.
Odpovědět0  0
Hanzales | 8.2.20091:00
Naprosto souhlasim. Ja cekal, ze si na tu G9 budu prevykavat tyden i dele, ale po dvou dnech se ji nechtelo z ruky, jak prijemne se mi drzi. Muzu rict dokonce i lepe, nez zminena MX1000, u ktere jsem si ergonomii pochvaloval. Mohl bych se take narknout jako logitech fan, protoze mam od teto firmy od repro, pres volanty, gamepad az po klavesnici a mys, ale je to asi dano tim, ze mam s logitechem dlouholete pozitivni zkusenosti a reklamace zadne. Mozna jen stesti. Jedine co bych vytknul tak prave akorat tu MX1000. Mel jsem dve, stridaly se v nabijeni a stejne po ani ne 3 letech muzu obe vyhodit, protoze aku odesly a nedaji se sehnat ani externe, natoz u logitechu. G9 mi to ale vynahradila hned 2x a zlaty drat. Staci jej uchytit na nejaky stojanek a clovek o nem pri pohybu s mysi ani nevi ;o­) Myslim, ze tohohle drobecka dlouho nic nevystrida. Slysel jsem akorat, ze po nejake dobe zacne odlizat povrch u toho ­"satenoveho­" krytu, ale za par babek se da koupit novy i s vlastnim obrazkem :­) Cisteni je pak taky luxus.
Odpovědět0  0
DuckDaffy | 9.3.201023:37
Ahoj, v akumulátorech se docela vyznám, klidně bychom mohli ty Tvé dvě MX1000 zkusit opravit, hm? :­) Odpověz zde nebo si mě najdi.
DuckDaffy
Odpovědět0  0
Hanzales077 (3) | 19.3.201014:06
Zdarec palec :­)

Už mám jen jednu, ta druhá nevím sám, kam se poděla.

na českém supportu Logitechu mi technik napal, že by tam měla pasovat nějaká akumulátor z Nokie ­(tedy asi atakovat nějaký jejich velkosklad­)

Myšku Ti klidně přenechám zadáčes ;o­) Stejně mi tu leží už nějaký ten rok v šuplíku. Je k ní krabice, adaptér, receiver. Pouze potřebuje nové šoupátka ­(steelpady­).

Pisni mi když tak maila ­(jan_jaros@email.cz­) prdel má nachází se momentálně když tak v praze :o­)

Hanzalke
Odpovědět0  0
Hanzales077 (3) | 19.3.201015:30
Tady je když tak akumulátor osobně ;o­)

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Odpovědět0  0
Roman Dufek | 2.2.200920:11
Dobrý den, zajímalo by mě, kolik z hráčů má opravdu tyto myši. Největší komunita hráčů Counter­-Strike 1.6 ­(myslím profesionálních hráčů, kteří to hrajou za peníze, rekreační hráči si opravdu laserovou myš za 1400 koupí­) používá myši optické, a když laserové, tak proto, že je mají zadarmo od sponzora ­(ale i steelseries která sponzoruje hafo klanů dělá kopie MSIE, na kterých je vedle microsoft napsáno i steelseries­). Laserová myš je na nic. Nejpoužívanější myši jsou MSIE 1.1 ­(si 250Kč­) ­(nejHC hráči používají 1.1SE, která se skoro nedá sehnat a stojí taky 250, ale dolarů a je prý fakt dobrá­), MSIE 3.0 ­(cca 700­), Razer Deathadder ­(cca 800­) a Steelseries Ikari Optical ­(cca 1000? nevím­) a logitechy MX518 a podobné.

Nechápu, jak můžete ty geniusy považovat za herní myš, otázka kluznosti je 60Kč za teflonky, Lachesis je nehorázně drahá, ač luxusní, G9 je takový patvar, držet se to nedá a je drahá příšerně na to co neumí, a konečně proč kupovat myši za 1000 ldyž se dá koupit MSIE za 250 která sice má 600 DPI ale neulítne, je precizní a dobře se drží.

Údaje o myších si můžete ověřit na stránkách nejlepších nejen CS týmů
http:­/­/www.esuba.eu­/index.php?action=team&lang=cz&filter= ­(sloupec detaily­)
http:­/­/www.sk­-gaming.com­/teams­/
http:­/­/www.fnatic.com­/players­/CS­/ ­(po kliknutí na fotku­)

a spousty dalších.

Třeba se někdy dočkáme testu OPRAVDOVÝCH myší, ne těch, co mají na krabici napsáno gaming.
Odpovědět0  0
ShanDo (42) | 3.2.20098:34
MSIE 3.0 ROX :D co viac dodat.
Odpovědět0  0
luski1 | 2.2.200919:55
ma niekto z vas mys steelseries wow edition? rad by som pocul nejake nazory na nu, popripade prakticke skusenosti.
Odpovědět0  0
h4wk | 2.2.200919:39
Testů těchto myší jsem viděl snad už desítky, ale nikdy a nikde jsme nenarazil na myšky Ikary od steelseries, když už herní myšy tak takový, který jsou alespoň trošku v podvědomí hráčské komunity. Na internetových obchodech ­(s herním hw­) je Ikary vychvalovaná jako nejlepší součastná myš. No teda minimálně mě samotného by zajímalo jak si tato myš vede ve srovnání s konkurencí. Chápu, že steelseries není v podvědomí běžných uživatelů, a že to není myš do 600ká, nicméně když testuju herní myšy tak aspoň nějaký trošku populární a ne takovýhle pixličky.
Odpovědět0  0
esti | 2.2.200916:51
imho rozdíl mezi 1000 a 5OO je nulový­(navíc 1000MHZ více zatěžuje i cpu­) a to že výrobce udává 1000 MHZ je pouze propagační krok.
Odpovědět0  0
soustruh (27) | 2.2.200918:02
Je fakt, že myš snímající frekvencí 1 GHz, tedy miliardkrát za sekundu, by asi z procesoru udělala něco na úrovni 286, naštěstí i ty nejlepší dnešní myšky snímají jen 1000 Hz, tedy tisíckrát za sekundu. ;­-­)

Ale ne, jen tak jsem si ze srandy rýpnul, chybka se vloudí. :­-)
Odpovědět0  0
tfoltynek (46) | 2.2.200916:36
Je pekne cist co jsou za super mysitka a ze se daji koupit i za par korun. Osobne mam A4Tech X7 jako pracovni a sem spokojen. S cim ale nejsem vubec spokojen je Trust Laser Mouse MI­-6970C. Tu sem koupil taky do prace, ale pouzivat se skoro neda. Jeji hlavni problem je v senzoru, ktery snima na moc dlouhou vzdalenost. Pokud tedy potrebuji mys nadzvednout a posunot abych mohl tahnout dal, skoro se mi to nepovede. Je nutne mys zvednout tak vysoko, ze z toho celkem boli zapesti a hlavne na to musite porad myslet. No proste fuj mys.
Odpovědět0  0
DuckDaffy | 9.3.201023:28
Pořídíl jsem Trust Wired Laser Mini Mouse Carbon Edition MI­-6960Cp, taky zabírala cca 1 cm nad povrchem, ale elegantně jsem to vyřešil. :­)

Proces DodělejDoma ­- je potřeba černá elektrikářská izolační páska nebo něco podobně neprůhledného. Když se podíváte zespodu na tu myš, tak ta páska kryje horní část, kde je snímací čip, konkrétně mám hranu pásky přesně na spodní hraně toho oblouku u čipu.
Když to vezmu rozměrově, tak okénko snímacího ústrojí je velké 15x6 mm, po zakrytí páskou zbývá okénko 8,5x6.

Optická kontrola ­- když kouknete okem na ten laser s optikou ­(uvidíte nezřetelnou červenou tečku­), tak ta hrana pásky je cca 1 mm nad rovinou paprsku laseru.

Myš po úpravě stále perfektně snímá pohyb po podložce, ale zabírá už jen do výšky cca 2 mm! :)
Odpovědět0  0
3ng1n (1) | 2.2.200916:18
Nechci hanit snahu autora tohoto testu,ale tenhle test je podle mě absolutně zbytečný, nejenom že nepřinesl téměř nic nového a test ve velice podobném složení jako před nedávnem test na jednom nejmenovaném webu, ale o současných hráčských ­"modlách­" typu Roccat Kone nepadla ani zmínka, myslím že recenze této myši ­( přesto že by nebyla první­),s cenou razer lachesis, by potěšila nejednoho hráče, toť můj skromný názor, prosím neurazte se
Odpovědět0  0
MSJ (3) | 2.2.200916:05
Dobrý den, musím se zastat své myšky Genius Navigator 535 Agama. Hraji CS 1.6 ­/ CSS aktivně třetím rokem a potom ještě HOMAM V ­(liga, turnaje­). Druhým rokem vlastním tuto myšku a jsem naprosto spokojen. Kupoval jsem jí spolu s kámošem ­(spoluhráč­) a oba se necítíme ničím indisponováni. Nevím jak ostatním ale její klouzání po povrchu je ideální ­(kámoš má plastovou podložku, já látkovou­), ani já ani kámoš nemáme rádi, když to klouzá moc, chceme při prudkém pohybu nebo standartním zaměřování nehybně zastavit na daném cíli a ne ho přejet. A to u toho někdy o víkendu sedím i celí den, a zápěstí vás bude bolet víc či míň ať děláte cokoliv, když u toho sedíte dlouho.
Ostatní myši neznám, ale Razer Lachesis jsem si koupil a ať jsem si s ní hrál jakkoli a nastavoval kde co, vyměňoval jednu podložku za druhou. Jednoduchý test, kdy jezdím s myší ­(kurzorem­) pravidelně doleva a doprava. Si u této myši kurzor odkráčel někam vzhůru. To pro mě bylo něco naprosto šíleného, nesledoval jsem poslední firmware a koukám, že už zde proběhlo dost úprav za ten rok zpátky. Od verze, kterou jsem měl já. Nicméně Agama se ani nehnula.
Jestli mám dát nějakou kritiku své myšce, tak to že výrobce neumožnil update firmware a použil to jen jako reklamní tah, stejně jako odezvu. Dále bych poznamenal, že náhradní nožičky na to neseženete. Kámošovi už u nožičky prý splývají s povrchem myši. Nejspíš to bude jeho plastovou podložkou, která se ohoblovala stejně jako nožičky. Já se svojí textilní mám nožičky pořád ještě dobře vyčnívající. Mimochodem po tom roce užívání už mělo kolečko ideální rolování :­)
. Jinak je to obstojná myška a nestěžuji si. A v době kdy stála Lachesis 2500 Kč byla Agama 4x levnější a tím totálně šíleným odkráčením vzhůru jsem se Lachesis musel vysmát. Samozřejmě jsem ji vrátil. Ale neříkejte mi, že Agama patří mezi ty horší myši, to ani omylem.
Odpovědět0  0
Jirky | 2.2.200916:16
amen
Odpovědět0  0
PaVuK | 8.2.200917:54
taky mám agamu, a mám k ní pár výtek.
1­) software. Ten soft musel dělat snad nějaký brigádník. Je to demo nebo spíš betaverze z předváděčky. 70% věcí nefunguje nebo je má u sebe poznámku že bude funkční v příští verzi sw. Víc práce se dali se vzhledem té aplikace, než s aplikací samotnou. Šlo čistě jen o reklamu. Nic víc.
2­) vůle tlačítek a kolečka. Zevnitř působí myška robustně ale jsou tam velké vůle. Taky boční tlačítka měly strašně nízký odpor takže jsem je často nectěně mačkal ­(i když pořád lepší než Microsoft Laser 6000­). Osobně jsem to řešil ­"tůningem­" pomocí lepící pásky, podložek ze slídy a podobně.
3­) Teflony. Jsou dost špatné ­(vysoký odpor­). Už delší dobu se chystám že je nahradím těmi ke G5 nebo teflonovými proužky. Ale jsem línej pro ně zajít.

makra jsou fajn. I když mají své omezení. Něco jako trojklik levým tlačítkem nebo držení tlačítka jimi nevykouzlíte ­(teda aspoň mě se to nepodařilo­).
Odpovědět0  0
jox (5) | 15.2.20099:31
Já mám Genius Navigator 535 taky už nějakou dobu a když pominu mušky :­), jako třeba dost neohebný kabel a firmware tak je naprosto skvělá. Hlavně se mi výborně drží. Jsem totiž zvyklý mít položené zápěstí na podložce a s myší hýbat jen prsty. Přijde mi to mnohem lepší řešení než ergo myši, kde je u některých na myši celá ruka. Navíc je symetrická takže leváci nemají problém ;­-­). Tlačítka po stranách jsou taky výborná věc a rozhodně se mi nestává, že bych je mačkal nechtěně. Stačí si trochu zvyknout. Pro běžnou práci na nich mám nastaveno CTRL+C, CTRL+V, minimalizaci okna ­(pomocí HotkeyP­) a ALT+F4. Pro hry jako css a fallout mám nastavená různá makra.
Odpovědět0  0
Mira_ | 2.2.200911:59
mozna by nebylo od veci dat nekam na zacatek rozmery vasi ruky, aby ctenar mohl lepe posoudit pohodlnost drzeni.
Odpovědět0  0
soustruh (27) | 2.2.200911:01
Nevím, jak je možné, že se vám to nepodařilo, ale já jsem s Lachesis ­(rodičů­) úplně bez problémů dostal na deklarovaných 1000 Hz, přičemž frekvence se při pohybu plynule pohybuje od 850 do 1000 Hz, zatímco u mojí Razer Krait ­(která mi velikostně lépe vyhovuje­) při rychlejším pohybu skáče mezi dvěma hodnotami, které se blíží 500, resp. 1000 Hz.
Odpovědět0  0
kert | 2.2.200910:33
Ja nevim že pořád řešíte která myš je dobrá na hraní a která ne. Jediný čim se věčina herních myší liší od normálních je fakt že jen ojediněle je záruka delší jak 2 roky. Ja sem koupil Logitech MX400, používám jí na jednobarevné modré podložce za 12Kč a mohu všem doporučit. Záruka 5y je super věc.
Odpovědět0  0
Selli | 2.2.200910:44
Tak v tomhle si dovolím nesouhlasit. Hrál jsem hrozně dlouho na obyčejných myších a měl jsem ten samý názor. Ale když se mi letos o vánocích dostala do ruky G9 tak jsem zjistil jaký je to rozdíl.

Prostě kdo nevyzkouší­-> nepochopí.
Odpovědět0  0
Jirky | 2.2.200914:16
Divil by ses jak moc se pleteš.
Odpovědět0  0
logitech | 2.2.200916:16
no tech 5 let ber z rezervou. mel sem Logitech mx510 a zacala po dvou letech vrzat pri stisku tlacitka. Reklamace zamitnuta.... tak homemade tuning pomohl. Ale jsou to v mojich ocich hajzlove. Kupuju vyrobek 10x drazsi nez jejich nejlevnejsi mys ­(150,­-­) a ocekavam nejakej nadstandartni pristup pri reseni problemu...
Odpovědět0  0
vencaxxxxxx | 11.2.200922:14
No nevim, kdyz jsem vymenil beznou mys za Ideazon Reaper Edge, tak to byl neskutecny rozdi. Poridil jsem si ji hlavne kvuli Counter Strike Source.
Odpovědět0  0
HellraiserPecosek (5) | 2.2.20098:34
Zdravím teste jsem jen tak rychle proběhl při mí ranní pravidelné ­"rychlé­" návštěvě. Ale zdá se mi trošku nelogické mezí herní myši řadit myši od geniusu :­( Proč zde není např. slavná Roccat Kone:
http:­/­/www.roccat.org­/Products­/Products­/ROCCAT­-Kone­/ nebo třeba SteelSeries http:­/­/www.steelseries.com­/web­/assets­/products­/gaming_mice­/wow­-mmo­/pictures­/­/wow­-mmo­-picture­-1.jpg ? toto jsou taky jednu ze super hernich myší a hlavne ta Roccat Kone by dle mě možná i tento test vyhrála. ;)
Odpovědět0  0
Draken (24) | 2.2.20099:38
tak jasně jenže každej nechce dám za myš 1500 a proto tam dali i tři myši z levného segmentu
Odpovědět0  0
Smeli (99) | 2.2.200910:00
Jenže tyhle myši jsou spíš odpad a říct o nich, že jsou to herní myši... Opravdu nevím nevím
Odpovědět0  0
Draken (24) | 2.2.200914:32
no tak mi řekni co bys vybral za myš do 500...má osobně mam Genius 525 a zde uvedenou X750 ­(pouze od MSI verzi k NB­)
a měl sem i logitech revolution...ten bohužel šel do reklamace a vrátily mi prachy...a žádný velký rozdíl v tom nebyl
co se týče pohodlnosti je lepší genius co se týče kampatibility pak X750...logitech měl tu výhodu že splňoval obojí ale to je vše.
Odpovědět0  0
soustruh (27) | 2.2.200914:52
Ale Logitech Revolution není nic moc herního a navíc je bezdrátový ­-> vyšší hmotnost. Já osobně jezdím s Razer Krait po látkové podložce QcK a ta lehkost pohybu je neskutečná, s jinými podložkami nebo těžkými myšmi s nekvalitními teflony se hrozně nadřu :­-D

Ale z těch testovaných by mi kromě Lachesis, kterou znám, asi nevadily ani G9 nebo Sidewinder, rozdíl ve snímači bych pravděpodobně nepoznal. Problém je, že tyhle technotvary se mi strašně hnusí a s ladností a elegancí Lachesis nebo Razerů obecně se to nedá srovnat. 8­-)
Odpovědět0  0
Smeli (99) | 2.2.200917:56
Jelikož za 500 herní myš neexistuje pak Gigabyte GM6800 nebo 6880. Sám sem měl nějakou A4, genius netscroll superior ­(nebo nějak tak­) a následně sem koupil Razer Diamondback a to byl skok pokud šlo o kvalitu. Tu vystřídala G5 a tu teď Roccat Kone, což si troufám říct, že ačkoli stála sakra hodně tak to je prostě královna. V práci sem měl nějakého starého geniuse, který střílel všude možně, nahradila jej Ergo 525, která šla asi po měsíci pryč ­- skřípání plastů, nekvalitní tlačítka, senzor... soft o ničem... Teď mám Gigabyte GM6800, ergonomie na slušné úrovni, na acad stačí, škoda jen, že nemá žádný soft na úpravu tlačítek.
Odpovědět0  0
HellraiserPecosek (5) | 2.2.200918:55
No koukám a čekal jsem, že rozpoutám lehčí nespory, mě šlo spíš o to, že zahrnovat do Herních myší, myši do 500,­-, jen proto, že to má výrobce na svých stránkách je divné. Když jde o test herních myší tak snad to má usnadnit výběr uživateli, který o nějaké přemýšlí. A, ruku na srdce, když si řeknu, že chci herní myš tak vím že prostě se do 1000,­- vlezu hodně stěží. Prostě musím počítat s tím, že herní myš mě vyjde na cca 1500,­-. A věděl bych, že prostě myš za 500,­- mě neposkytne takový zážitek jak draží. To by bylo jako srovnávat herní grafické karty s vyššího mainstreamu ­( kde bude třeba HD4850, 9800GTX a např. 9500GS a HD3650­) nemyslíte? Ani pro srovnání ano ­(ale tak na konci článku. Ale když se řekne Sedm herních myší v testu, tak tam nebudu očekávát nějaké za 500,­- ale od 1000,­- nahoru.
Odpovědět0  0
HellraiserPecosek (5) | 2.2.200919:02
Má tam být ... Ano pro srovnání ano... ­(překlep)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.