reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
22.1.2013, Jan Vítek, recenze
Téma tabletů není na našem serveru zrovna časté, ovšem tento kousek si pozornost zaslouží. Jedná se o tablet Element 10.1 za rozumnou cenu, jenž je vybavený operačním systémem Android 4.1.1, 16 GB paměti a především 10,1" kapacitním displejem typu IPS...
kolecko (40) | 23.1.20138:02
po troch vyrobkoch Sencor ­(autoradio, mini HIFI dvd, radiobudik­) som ich dal na blacklist, spolu s Trust, Manli, Eurocase, Zyxel, Netgear, Tenda, ... .
Odpovědět1  2
mdkk | 22.1.201314:03
To nabíjení a samovolné vybíjení je hrůza. Všechny výrobky Sencor které mám nejsou špatné, ale mají nedodělek který je naprosto deklasuje. Třeba domácí kino má kondenzátory nalepené na chladiči se 100°C, mixer nemá metly z nerezu, sekáčku se odlupuje ze skla středící trn, baterie CR2032 se v nepoužívané váze vybijí za rok...
Odpovědět0  0
Pavel Matějka (1601) | 22.1.201320:44
Já vůl si jednou koupil autorádio téhle značky ­- při každém startování se vynulovalo veškeré nastavení včetně paměti stanic. Po výměně to další kus nedělal, ten se po cca 20 minutách provozu zakousl a musel jsem ho resetovat propiskou sám. Tam se aspoň neztrácela paměť předvoleb. Už jsem to nereklamoval, auto šlo do bazaru, vadu rádia jsem poctivě nahlásil a basta.
Sousedka si koupila vysavač Sencor ­- třetí týden luxování se zaseklo ložisko a shořelo vinutí. Vrátili jí peníze.

Myslím, že cokoli od Sencoru si koupí jen osoba bez dřívější zkušenosti s těmito šmejdy nebo masochista. Mně to stačilo.
Odpovědět0  1
denisarohlikova (1) | 2.10.201710:54
Lol souhlasím... Rádio od sencor u mě taky šlo rychle do háje... Potom jsem sice nevědě, co za autorádio koupit, tedy dokud jsem nenarazil na tohle: http:­/­/www.tonystore.cz­/jak­-spravne­-vybrat­-autoradio , ale to tady není podstatné. Každopádně elektroniku SENCOR bych radši nekupoval...
Odpovědět0  0
JanoX | 22.1.201310:24
Apple ovce nás roky přesvědčují že není možné do tabletu dát USB, HDMI a čtečku karet, ale čínský soudruh o tom asi neslyšel a tak to prostě udělal :­-­) Jestliže funguje USB MassStorage, klidně USB 2.0, tak je to významná konkurenční výhoda.
Odpovědět0  0
stanleypqr (34) | 22.1.201310:20
Ten kusok vyzera velmi zaujimavo, ale to nabijanie je absolutne zufale. Nabijat nejake zariadenie viac ako 6 hodin je absolutne nerealne, to je dovod na diskvalifikaciu. :­-­) Zaujimalo by ma, na ake napatie je dodavany adapter, kedze samotna baterka ma 3,9V. Za 6600mAh LiPol patri Sencoru pochvala, vacsinou sa v zariadeniach pouzivaju lacnejsie LiIon clanky. Je otazne, ci by sa ta baterka dala nabijat inym adapterom s vyssim prudom, aby sa ten cas skratil aspon na polovicu ­- 3 hodiny by som uz vedel akceptovat. To je nieco ako nabijacky od Nokie, existuju take co davaju 350mA a take co daju 850mA ­- rozdiel 3.5h alebo 1.5h.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 22.1.201310:28
Nabíječka umí dodat dle specifikací 10 W, takže by teoreticky měla baterii dobít určitě do 3 hodin. Problém bude někde jinde.
Odpovědět0  0
JanoX | 22.1.201310:29
Tipnul bych si že obvody na nabíjení uvnitř tabletu jsou dimenzovány na akumulátor menší kapacity, proto to trvá tak dlouho. Na takové to domácí internetování to ale nevadí, prostě přes den internetuješ a v noci nabíjíš. Tohle jistě není model pro busy managery.
Odpovědět0  0
xpolish (6) | 22.1.201310:17
Tablet par dni vlastnim. Za ty prachy jsem spokojeny. Zprvu mi vadila nekompatibilita se spoustou aplikaci na googleplay ­(zejmena tech, ktere mam koupene­). Tento problem je resitelny pres stazeni apk do zarizeni a lokalni instalace. Daleko vic me trapi, ze system neni rootnuty a zatim neznam nikoho, kdo by to dokazal, protoze 4.1.1 se zadratovanym flashem 10.2 jako systemovou aplikaci, ktery tudiz funguje pouze v dodanem prohlizeci a ne treba v opere me neuspokojuje. Aplikace youtube mi neprehraje video, protoze upadne pri pokusu video prehrat. O zarizeni nejde vygooglit temer nic, pac je to cinsky vyrobek s prelepenou znackou ­(takze stejne zarizeni je ICOO ICOU10­). Par detailu najdete zde: http:­/­/androidforum.cz­/sencor­-element­-10­-1­-t34668.html#p507741 . Pokud nekdo mate tip na root tohoto MID g08refem611, tak prosim dejte vedet. A to nejdulezitejsi na zaver, deti jsou spokojene, hracka se jim libi.
PS. Redakce, fungovala Vam aplikace youtube korektne?
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 22.1.201310:29
S přehráváním z YouTube jsem neměl žádný problém. To na rozdíl od jiných flashových přehrávačů fungovalo vždy bezchybně.
Odpovědět0  0
xpolish (6) | 22.1.201310:52
Jj, v prohlizeci funguje bezvadne, myslim primo v aplikaci youtube od google ­(aktualni verze­).
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 22.1.201311:02
V prohlížeči ­(výchozím­) i aplikaci YouTube funguje. V aplikaci je to spíš ještě lepší ­(rychlejší odezva­).
Odpovědět0  0
SatanS (209) | 23.1.201315:47
to je posledni aktualizaci, ktera ma paradoxne vylepsi rozhrani pro 10­" taby... staci aktualizaci odinstalovat.
Odpovědět0  0
SatanS (209) | 23.1.201315:46
youtube pada po posledni aktualizaci, staci odistalovat aktualizaci nebo pouzit jinou starsi verzi. Me funguje verze 4.1.23... muzu poskytnout je­-li zajem.
Odpovědět0  0
hanz_grau | 22.1.20139:39
Zajímavé, vlastním Prestigio 5197D a měl jsem úplně stejné problémy s vybíjením baterie v režimu spánku. Nakonec jsem něco pomačkal v nastavení a problém zmizel. Ony ty tablety jsou stejně od jednoho číňana, srovnejte Prestigio, Modecom, Sencor a jiné, vypadají úplně stejně. Obecně jsem ale s 5197 spokojený, myslím, že za ty peníze se nic moc lepšího sehnat nedá.
Odpovědět0  0
Hirogen (142) | 22.1.20138:49
Měl jsem na obchodě 2 kusy.
Ten první nešel přihlásit do wifi vůbec. Vždy jsem zadal heslo, choval se, jako že se přihlašuje a pak už nic. Po pěti minutách se úplně zbláznil a na jakékoli kliknutí reaguje náhodným spuštěním různých programů. Pravděpodobně podle generátoru náhodných čísel. Po hodině útrap jsem spustil restart do továrního nastavení. Nic. I po restartu stejné.
Ještě mě zarazilo, že se sice uvádí IPS displej, ale z pravé strany je pohled mizerný, na úrovni TN. Ostatní strany jsou vpořádku. Stejně drahý GoGen je na tom s displejem mnohem lépe.
Nedělám závěr z jednoho kusu, může se jednat o závadu. Objednal jsem si od distributora druhý. Wifi stejný problém. Jakkoli jsem se s jakýmkoli jiným tabletem do naší wifi přihlásil, s tímto opět ne. Displej stejný problém. Už je na obchodě nechci.
Odpovědět3  1
Jan Vítek (3360) | 22.1.20139:03
No vidíte, v mém případě byl displej u obou kusů v pořádku a ukazoval stejně ze všech stran. Wi­-Fi je problematické, to je pravda, ovšem že by se některý z tabletů zbláznil a reagoval náhodně, to se mi taky nestalo. Možné je, že se to zlepšilo po přechodu na Android 4.1.1, jestli jste tam měl 4.0.4.
Odpovědět0  0
xpolish2 | 22.1.201323:11
Tak jsem se trosku koukl na wifi a zjistil nasledujici. Na mem starem asus b+g, fungovala wifina pomalu ­(nestacil stahovat 720p video z youtube ­- show Jana Krause, video se zastavilo­). Vyzkousel jsem tedy zakazat b a nechat jenom g, ale tablet wifi sit prestal videt. Pak jsem zkusil zapnout g protection, taky nepomohlo. Nakonec jsem zapnul volbu ­"Enable Frame Bursting­" a mrcha wifi poskocila z 0,8mbps na 20mbps. Video z youtube ted jede jak z praku.
PS. Jan Vitek > dik za test youtube aplikace ­- mel jsem novejsi verzi z googleplay, kdyz jsem ji odinstalil, tak se objevila starsi verze dodana se systemem, ktera funguje dobre.
Odpovědět2  0
SatanS (209) | 23.1.201315:52
me wifi jede taky na plny ceres. zadny max 1Mbit, chyba bude nekde v nastaveni. a dosah je taky dostatecny, stabilne jede i tam, kde sit uz nevidi samsung galaxy w.
Odpovědět0  0
Sandokan2 | 22.1.20137:23
Sencor je levna cina, bo japoncum tahle znacka uz nekolik let nepatri ­- prodali ji cinanum
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 22.1.20137:33
Takže to se má skrývat pod oním ­"2011 ­- New Corporate Design­"?
Odpovědět0  0
Miroslav Šeda | 11.2.20130:10
Značka Sencor je původně japonská, založena 1969. Vyrábí v Číně i jinde, například mlýnky na maso jsou ­"MADE IN RUSSIA­". V roce 2000, nebo 2001 ji koupila firma Fast, jeden z největších dodavatelů ­(nejen­) spotřební elektroniky.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.