Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty
Chlazení a skříně
Ostatní
Periférie
Procesory
Storage a RAM
Základní desky
O nás  |  Napište nám
Facebook  |  Twitter
Digimanie  |  TV Freak
Svět mobilně  |  Svět audia
27.1.2009, Jan Vítek, recenze
V dnešní recenzi oprášíme téma počítačových klávesnic. Ty byly vybrány s ohledem na herní účely, takže se setkáme s tradičními výrobci, kteří s tím už mají zkušenosti. Půjde o A4Tech, Genius, Logitech, Microsoft, OCZ a Saitek. Pojďme se na ně podívat.
vupe41 (1) | 22.6.200914:43
Dobrý den, koupil jsem si klávesnici od Saiteku , ale nevím jak nastavit 12 speciálních kláves C1­-C12.Nevíte někdo jak se to dá nastavit?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Někdo | 4.5.201216:27
S tím jsem měl také problém.Naštěstí jsem našel video co mi hodně pomohlo.
http:­/­/www.youtube.com­/watch?v=9DBu7j9I0Rg
KOukni se na to a přeji hodně štěstí
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
kupujici? | 29.5.200918:16
Dobrý den, věděl by někdo rozměry klávesnice bez připojeného numerického bloku? chci jí používat takto, tak by mě ještě zajímalo, jestli se numerický blog musí připojovat, nebo klávesnice funguje bez něj.. Díky
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
kupující | 29.5.200918:18
Mám na mysli klávesnici
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
akademik X.Y. | 18.3.20099:20
Test je super, ale na každý pád je chyba zapomenout na klávesnice Razer, SteelKeys, Logitech G15, nemluvě o řadě méně známých výrobců jako je Everglide.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
james008 (104) | 28.1.200916:41
chybi mi dodatek k G11 ze jde koupit o 2­-3 stovky levneji v us verzi bez cz znaku... ja treba hacky carky nepouzivam neb pres den hodne makam na linux masinach :­-­)­) a mit g11 za cca 1700 kc je myslim hezci ..nekomu by to mozna sedlo vic :­-)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
james008 (104) | 28.1.200916:24
Tak zminenou klavesnici G11 mam doma jiz od jejiho vypusteni na trh..tj hodne dlouho... je to dle meho nej klaveska od Logitechu protoze za malo penez hodne vydrzi a klavesy i tlacitka skvele funguji i na bezne psani.... klavesnic jsem uz vystridal stovky
za tech cca 10 let co uzivam pc a muzu rici ze jen dve mi sedly naprosto..jedna je G11 a druha byla kdysi MS Digital multimedia keyboard pro.....
Co se tyce osvetleni..autor bud na neco neprisel nebo zapomel dodat.. u teto klavesnice jde podsviceni zmensit na cca polovicni
stiskem ikonky co podsviceni take vypina... pak je podsviceni zaroven viditelne a zaroven nevadi svetlo ani z klaves ani s multimedialni casti....
Imho to kolecko na klavesnici je strasne sikovne a uzitecne..ruzne soupatka a posuvniky ci nedejboze + a ­- u jinychc vyrobcu jsou otresne..tady to je diky memu stylu uzivani take desne velke + ;­-­) Klavesnici za tu dobu co ji mam statecne odolava jak drobku tak prachu jelikoz si leckdy na to omylem vysypu svacinu :­-­) tohle nikdy zadna neprezila..takhle se umyje..vyklepe....vysaje a je jak nova.... proste co vic by si moh gamer prat :­-)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Veyron (57) | 28.1.200916:19
Test herných klávesníc a nie je v ňom ani jeden jedna klávesnica od Razeru??? No nič v zlom, ale bez tej klávesnice javím o takýto test úplný nezájem :(
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Tony2013 (1) | 29.1.20092:35
JJ pravdu díš.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
blab | 28.1.20099:53
Zdravím, hledám nějakou kvalitní nízkozdvihovou klávesnici, která by v závislosti na mnou vybraném herním profilu dokázala rozsvítit mnou vybrané klávesy ­- vím, že např. Razer Lycosa umí podsvítit jenom WSAD, ale to je zkrátka málo a o o jiné klávesnici jsem to neslyšel.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
houmergt (4) | 27.1.200920:29
Jsem rovněž spokojeným majitelem G11 něco přes rok a žádné problémy se zapadáváním multimediálních tlačítek nemám ani podsvícení těchto kláves mě neruší. Klávesnice má tři stupně podsvícení ­- plný jas ­- střední ­- vypnuté. Z těchto klávesnic bych volil zase G11. Jediným mínusem pro mne je,že je strašně velká, při hraní ­(lineage 2­) se mi občas stává,že když mačkám klávesy F1­-12­(spell buff bar­) tak si dlaní nechtíc stisknu mezerník. Zkrátka mám malé ruce a krátké prsty:­-­). Zpočátku si na ní musíte zvyknout.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Miko_ | 27.1.200921:50
na L2 si hoď makra na G1­-G18, ať už herní nebo přímo Logitech softu :)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
houmergt (4) | 27.1.200922:35
jasný to už mám , ale něco mám i na Fkách. spíš mě trápí GG , nejdou mi makra , mám namysli ovládání druhého ­(alt+1až+­)a třetího baru ­(alt+num.klávesnice­), chtěl jsem to dát na G klávesy, ale GG to nezkousne.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
AlbiDC (9) | 27.1.200915:08
Ta cena 2000,­- je trochu přemrštěná, G11 se dá sehnat i za 1550,­- Kč. Stačí se podívat např. na hledejceny.cz

Jináč G11 mám necelý rok a 3x18 tlačítek je opravdu bezva, hlavně jejich umístění je velmi vhodné ­- dobře se rozeznají jen po hmatu a přitom jsou všechny pokupě. Z těchto testovaných bych zas volil G11. Jsem rád, že je tu místo G15, protože ta má sice display, ale jinak je ořezaná jen na 3x6 tlačítek, což dost málo.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Zbycho (17) | 27.1.200913:47
Kdyby šlo ještě apelovat na výrobce ­- dodavatele ­- prodejce aby dodali další herní klávesnice k testům.
Osobně by mě zajímalo porovnání vítěze s klávesnici Microsoft Reclusa Gaming Keyboard CZ, zrovna včera po dlouhém vybírání jsem si ji objednal. A mimochodem, nejsou herní Microsoftí klávesy vyvíjena ve spolupráci s Razerem? Při hledání jsem někde na tuto zmínku narazil.
Brácha taky sháněl nějaký votuněný klavír, chtěl něco borgsky zeleného. Bohužel Saitek Cyborg není v CZ verzi, což ho deklasovalo, holt ne všichni píšou všemi deseti. Tak šel taky do ty Relusy s tím, že mu nebudou ladit barvy a bude to mít barevné jako kolotoč. A případně v rámci možností a ztráty záruky si ty ledky přepájí.

A na konec: Krátký levý Shift, obrácený Enter a předělaná šestka Insert, Del až Page, tak to na klávesnicích nemůžu rozdýchat. Několikrát jsem si to zkusil, a kdyby byly moje, tak bych je asi rozmlátil, a brečel pro ty vyhozené peníze. Stačí mi momentálně si zvykat na dlouhý nízký Enter a i tak těch horních horizontálních dvojteček ­(¨­) co musím umazávat. Holt se mi před půl rokem rozsypala v práci stará Chiconka z velkým entrem, tak jsem takovou dostal. Ale lepší se to :­).
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Zbycho (17) | 27.1.200914:06
Už jsem to propojení Microsoftu a Razeru našel mají přímo v PR kecach na stránkách prodejce: Díky klávesnici Microsoft Reclusa, která využívá technologii Razer®, získáte to nejlepší z obou světů... atd.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
g.sus (31) | 27.1.200916:37
MS v spolupraci s Razer­-om vyvynul iba klavesnicu Reclusa a mysku Habu.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
NRX | 27.1.200910:46
Zaujímalo by ma ako uvedené klávesnice zvládajú stlačenie viacerých klávesov naraz keď ide o herné klávesnice.

Neviem to presne, ale obyčajné klávesnice mám pocit, že majú problém už pri štyroch klávesách naraz.

Naopak špičkové ako Razer zvládajú v pohode cez päť kláves naraz.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Jan Zapletal (76) | 30.1.20099:00
To by mě taky zajímalo, všechny moje klávesnice měly problém už při 3 tlačítkách, resp. vždycky funguje šipka doprava+2, ale s levou šipkou zvládne už jen 1 další tlačítko.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
M.M.X | 27.1.200910:28
viete o nejakej progamingovej klavesnici s nizkym zdvihom? uz 2,5 roka pouzivam tenku klavesnicu UMAX a aj ked by som rad kupil nejaku progamingovu, vsetky ma odradzaju svojou vyskou ­(teda ani nie tak priamo vyskou ale je zname ze klavesnice s vyssim zdvihom su hlucnejsie)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Survivor (52) | 27.1.20099:57
Proč není v testu zastoupena firma Razer, ktera dle hracu ma jedny z nejlepsích herních klávesnic? fakt skoda...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
provaz (3) | 27.1.20099:48
Myslím že ve vašem testu rozhodně chybí zástupce herních zařízení Razer . Test klávesnice od téhle značky, která je leckdy až s naprostou oddaností opěvovaná hráči, by mě opravdu zajímala. Uvažujete ještě třeba o dalších testech herních klávesnic?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
orangesunny (3) | 27.1.20099:37
rozhodně nechci do autora ­"rejpat­", ale nepochopil jsem důvod, proč ze 3 v současnosti Logitechem produkovaných klávesnic vybral tu nejjednodušší, s nějméně funkcemi, nejhorší­-například stará G15­(a i G11­) mají prostě špatně provedené multimediální klávesy­(zapadávají dovnitř­)...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Michal Koláček (53) | 27.1.200910:11
Dobrý den, chtěl bych za všechny připomínky týkající se výběru produktů a značek v testu napsat malou poznámku. Samozřejmě bylo našim cílem zajistit uživatelsky atraktivní modely případně novinky, ale bohužel nám je agentury neposkytly. Konkrétně se to týká značek Logitech, Razer a Zboard. Autor článku za to nemůže.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
orangesunny (3) | 27.1.200911:18
já jsem si říkal, že to tak nějak bude :­) mno škoda, snad přístě, na recenzi G19 se moc těším...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
AlbiDC (9) | 27.1.200915:12
G11 mám doma a žádný problém s multimed. klávesami nemám, naopak např. to kolečko na volume je hodně šikovné ­- citlivé a rychlé, lepší než držet nějaký + nebo ­- čudlík.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Miko_ | 27.1.200921:48
mám G11 dva roky, za tu dobu mě tlačítka nezapadla ani jednou.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
drajnovaa (1) | 27.1.20098:51
více bych ocenila, kdyby se autor v závěru více věnoval hráčským pocitům než pocitům při psaní. Jsou to přeci herní klávesnice :­-/
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
mastermind (217) | 27.1.20097:55
Část popisu ­"Logitech G11­" se přimíchala do kapitoly ­"Microsoft SideWinder X6 Keyboard 1.0 Win USB­".
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Krox | 27.1.20095:23
Dlouho jsem hledal kklávesnici s normálním rozložením kláves ač nejsem hráč dohnala mě nouze zakoupit X6ku a jsem max. spokojen. Jen bych měl pár poznámek:
Klávesnice se dodává ve dvou variantách:
1. OEM provedení v kartonu s češtinou ve formě polepek zárukou 2 roky a nižší cenou.
2. Retail balení v červené krabici s češtinou vypálenou a tudíž podsvětlenou a se zárukou 3 roky samozřejmě za vyšší cenu o cca 200,­-
Někomu by mohlo vadit že X6ka nemá nožičky a tak leží zcela rovně což v recenzi není zmíněno.
Bank pro makara je v podstatě libovolné množství lze nastavit pro každý program 3 banky. SW sám přepíná kterou banku pro který program zvolíte.
Numerický modul svítí buď červeně to když je v módu numeriky a nebo jantarově když je v módu funkčních S kláves.
Co se týká SW tak jsem se setkal s občasným zamrznutím ve Vista HP na funkci to mělo vliv jen co se týká maker ostatní klávesy fungujou dál ...
PS: šotek řádil máte tam špatné obrázky spodku klávesnice
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Jan Vítek (3367) | 27.1.200910:19
Zdravím, ze klavesnice nemá nožky, to je v popisu úplně dole. Fotky byly upraveny.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.