Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sharkoon Revenge: čas na pomstu

10.7.2007, Jan Vítek, recenze
Sharkoon Revenge: čas na pomstu
Průvodním heslem nové cenově výhodné skříně od Sharkoonu je "Čas na pomstu". Jde o skříň typu middletower, jež bude zajímat především uživatele, kteří hledají levnější řešení. Dočkají se ale také odpovídající kvality? Za sumu kolem 1000 Kč to není vůbec jisté.
Skřín Sharkoon Revenge Economy je evidentně zaměřena na ten nejnižší segment trhu, což je dokázáno již cenou 1012 Kč s DPH. Potěšitelné je, že nutné škrty se přímo nedotýkají kvality skříně jako spíše doprovodného příslušenství. Díky 0,8mm materiálu SECC, výztuh a designu bylo dosaženo solidní pevnosti, i když se bočnice a tray trošku kroutí. Konstrukce jako celek je ale stabilní. Výborný je přístup k přednímu panelu, ale přední I/O porty a tlačítka rozhodně mohly být více na očích.



Největší problém však vidím v provedení pozic pro přední a zadní ventilátor, zvláště tedy pro zadní, který je pro vzduch až příliš restriktivní a ventilátory pak zcela zbytečně nadměrně hlučí. K výsledné spokojenosti se zakoupeným produktem pak ani nepřidá to, když v balení najdete jen tři nožky místo čtyřech a také nedostatečný počet distančních sloupků či šroubků. Co se týče absence ventilátorů a lesklého povrchu, zde nechám na každém z vás, abyste si tyto vlastnosti zhodnotili. Osobně se mi skříň bez ventilátorů zamlouvá, protože bych nechtěl kupovat modely, které mi byly vnuceny, ale lesklý povrch vůbec nemusím.



Sharkoon Revenge tedy zcela jistě má své mouchy, ale my si musíme uvědomit, že za cenu, za kterou se prodává, má rozhodně co nabídnout.


Slušné možnosti chlazení
Zpracování zadního a předního roštu
Dostatečně pevná konstrukce
Příliš skryté přední I/O porty
Snadno přístupný přední panel
Neúplné příslušenství
Cena
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: 1012 Kč s DPH



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Sharkoon Revenge poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení skříně Sharkoon Revenge Economy děkujeme firmě JSComputers



---------------------------------- English translation of the conclusion ----------------------------------

Case Sharkoon Revenge Economy is obviously aimed at the lowest market segment, which is already proved by its price - 1012 CZK inc. tax. The good thing is that budget cuts influenced Revenge's accesory rather than the overall quality. Thanks to 0.8mm SECC and reinforcements in corners Revenge is sufficiently firm case, even if the side panels and motherboard tray twist a bit. The case as a whole is stable enough. Another good thing is easy access to the front panel as a whole; however, front I/O ports and buttons could be more accessible and less hidden inside the plastic panel.

The greatest problem is according to me the front and rear fan grills which are too restrictive and fans are therefore creating more noise to no purpose. One also won't be satisfied with accessories, where I found only 3 out of 4 case stands and there also weren't enough of motherboard stands and screws. Other things such as absence of fans and glossy case finish is to be considered by everyone of us. Personally, I liked the absence of case fans, because I don't like being forced to buy something I don't want. On the other hand, glossy cases are no friends of mine.

Sharkoon Revenge has it's flaws, but we have to realize, that for such a price it also has many things to offer.