8.12.2011, Petr Štefek, recenze

Creative již poměrně dlouhou dobu staví své produkty především na efekt a kvalita je až na druhé koleji, a proto je dobré vidět, že i zde se věci mění a společnost dokáže navrhnout a vyrobit zvukovou kartu, která zaujme i rozmlsané jedince.

reklama
Připojení sluchátek a jack sensing | od: Honza2346  14.12.20118:28
Předpokládám, že karta nesměruje audio současně do cinch, jack a předního panelu. Zajímalo by mě proto, zda dochází k přesměrování automaticky ­(jako třeba u integrovaných karet ­- jack sensing­) nebo je nutné zvolit výstup ručně.

Potřeboval bych zapojit zesilovač přes cinche a příležitostně poslouchat na sluchátkách.
1. pokud připojím sluchátka přes hd audio front panel ­(pc case­), dojde k přesměrování zvuku automaticky nebo musím změnit výstup někde ve windows? 33ohm je fajn...
2. obdobně, co se stane, pokud je připojím přímo do zvukovky? Je možné zde nechat trvale zapojený prodlužovák nebo přes cinche hrát zároveň nebude?

Pro jistotu, má výstup pro klasický hd audio front panel?

Předem díky :)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Připojení sluchátek a jack sensing | od: Honza2346  14.12.201114:25
Co jsem zatím našel, tak po připojení sluchátek přímo do zvukovky dojde k vypnutí výstupu pro cinch. Protože není zrovna snadné zapojovat sluchátka přímo do zvukovky, napadlo mě nechat natrvalo zapojenou krátkou prodlužku. Máte někdo zkušenost? Bude její přítomnost i bez sluchátek detekována ­(jako u pc front panelu­)?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Připojení sluchátek a jack sensing | od: Honza2346  3.1.201211:55
No, odpověď se dohledat nedá a ofiko .chm manuál nelze otevřít. Co jsem ale našel na fórech ­(s rezervou­), tak vstup je směrován na hw úrovni takto: cinche, 3.5mm headphones a front panel headphones s nejvyšší prioritou. Nelze nastavit v aplikaci, musí se lézt pod stůl...

Nejen proto, jsem se nakonec rozhodl pro Asus Xonar Essence STX a mohu ji vřele doporučit. Měl jsem SB Live, pak Audigy, pak dlouho integrovanou. Rozdíl oproti SB si již nevybavím, ale oproti integrované je výrazný.

Sluchátka mám přes prodlužovák zapojeny do zadního výstupu a přepínám v aplikaci. Přes front panel jsem slyšel brum pokud jsem spustil hru bf3 ­(rušila grafika­).
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Připojení sluchátek a jack sensing | od: shapet  18.6.201213:12
Mno, pro Vás už ne, tak pro někoho jiného ...
KAŽDÁ Creative karta, tedy i X­-Fi Titanium HD má detect jack sensing řešen softwarově, v ovladačích lze tuto funkci jak zapnout, tak vypnout. Jen karty vybavené externím boxem ­(I­/O modul nebo box, mají navíc releově spínaný vstup i výstup­). A funguje to přesně tak, jak má. Zisk je téměř příkladný.
Souhlasím stím, že tato zvukovka je o míle před ostatními, a to i včetně Essence ST nebo STX ­(s výjimkou Essence One do USB, což je jiná káva i cenově­).
Zato teď už Creativě zamířilo zcela k mobilním řešením, iPodům apod ... Recon 3D nebo ­"New generation SB Axx­" je tragedy ... vážení přátelé, ... je to děs, mobilní, přes USB AAC, SBC codec ... mnoo, to se bude líbit ­(for Apple­).
Pro PC už Creative nebude, tedy pro toho, kdo chtěl po zvukovce něco víc.
No, jdeme dál.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
počáteční zkouška | od: Skopy  11.12.20116:26
Čím déle jí mám, tak se mi zdá, čím dál tím lepší. Ještě jsem vše nevyzkoušel, ale jsem teprve v počátcích. Pár katet od Creativu už jsem zažil. Měla by být nejlepší, co firma Creative zatím vyrobila. Převážně jsem jí kupil kvůli kvalitnímu zvuku nejen na poslech. Plno funkcí musí být taky zapnutých na přehrávání, jinak to člověk nepozná jaký to má potenciál.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: počáteční zkouška | od: Petr Štefek  12.12.201113:47
Crystalizer nebo pseudo 3D bych raději nezapínal pokud to myslíte s hudbou vážně.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: počáteční zkouška | od: Honza2346  18.12.201123:54
Již jsem se ve fóru ptal, nikde nejde ani dohledat. Manuál v chm je chybný a nelze přečíst...
Vy to budete vědět:­-­) Co se stane pokud připojíte sluchátka přes hd audio front panel, zepředu do pc case? Přestanou hrát reproduktory zapojené přes cinche automaticky nebo je nutné přesměrovat výstup na front panel někde přes ovladače? A jak to pak hraje?
Tato zvukovka má výborný výstup na sluchátka, ale lézt pokaždé pod stůl je blbost. Škoda, že nehraje pres cinche a sluchátka zároveň nebo toto alespoň není možné zvolit ve windows...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Z68X + PCI zvukovka | od: pcmaker  9.12.201121:36
U novych zakladnich se Sandy Bridge desek jsem zjistil problem, ktery se muze projevovat ve spojeni s nekterymi zvukovkami do PCI slotu. Chipset nepodporuje nativne PCI sloty a pouziva mustek IT8892E. Zkousel jsem MB GA­-Z68X­-UD3P­-B3 se zvukovkou Audigy 2. Ve zvuku bylo slyset nahodne chrasteni a praskani. Zkousel jsem XP, Vistu32,64, W732,64. Bez uspechu. Pak jsem ji zkusil ve starem PC s Athlonem XP 2200+ a VIA chipsetem. Zvuk byl prosty jakehokoliv ruseni. Takze moje rada zni. Do novych MB s Intelem uz jedine zvukovku s PCIex1 slotem.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Z68X + PCI zvukovka | od: shapet  18.6.201213:43
což není mimochodem pravda ... záleží na typu MoBo, osazení, instalaci ... atp. ASUS P9Z68 DeLuxe­/ GEN3 mám se starší X­-Fi Elite Pro s externím boxem, a je stále skvělá, bez dropoutů ..
­(V systému je kromě profi audio aplikací a profi střižen ­(Sonar X1,Adobe After Effect CS6, DEW, Sony Vegas prof 64 bit a dalších­) naprosto stabilní, a pod WIN 7 Ultimate 64 bit využije i 32 GB DDR3 k plnému vytížení i v šestnácti stopách nebo otevřeným osmi editačnícj oknem na dvou monitorech ... :­-)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
porovnání | od: xzeit  8.12.201113:28
a co srovnání s x­-fi elite pro?? Tuhe kartu doma mám a zajímalo by mě,jestlu se vyplatí z elitky přecházet na tuto HD? Porovnání kvality zvuku atd. Díky.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: porovnání | od: zonny  9.12.201116:34
To je multikanál. Ta recenzovaná je stereo. To znamená, že ta recenzovaná je zvukově lepší, ale je jen stereo. Není třeba nic srovnávat.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(1)  nízká(0)
Jediná výtka | od: xmarek  8.12.201111:31
Velmi pěkná recenze, která přesně vypovídá o kvalitě zvuku a možnosti této zvukové karty. Mám pouze jedinou výtku a to s výrokem ­"nemá problém „utáhnout“ ani dražší sluchátka jako Sennheiser HD595­". Tyto sluchátka mají impedanci 50 ohmů. Je sice pravda, že tento údaj nemusí o ničem vypovídat viz. např. AKG K70x, ale u těchto sluchátek je tento údaj jistým vodítkem. Tyto sluchátka utáhne v podstatě jakýkoliv zdroj signálu ­(znám tyto sluchátka velmi dobře = pracovní­). Pochopitelně nebudeme hovořit o kvalitě zvuku. ;)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Jediná výtka | od: Petr Štefek  8.12.201111:54
AKG­-701 mám také a mám je rád:­) ... jen se mi zdá, že potřebují opravdu dobrý zesilovač. Zkoušel jsem lecos a po připojení Audia Flight je nebe a dudy. Jinak jejich zvuk preferuju i když mají bouli na výškách a naopak méně basů.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(1)  nízká(1)
Re: Jediná výtka | od: xmarek  8.12.201112:33
AKG­-70x potřebují opravdu dobrý zesilovač. V podstatě je s jiným než Benchmarkem nepoužívám ­(lepší nemám. ;­)­). Na jiných zdrojích např. zvukových kartách, sluchátkových zesilovačích receiverů, zesilovačů apod. je jejich zvuk velmi diskutabilní. Basy jsou nevýrazné, mají ostré výšky, celkově působí velmi nudně až sterilně. I při použití s Benchmarkem je nutné přehodit jumper ­(uvnitř­) na vyšší výkon. Co se týče zmiňované zvukové karty, tak určitě má vyšší výkon v porovnání s běžnou integrovanou kartou, ale na AKG­-701 nestačí. Svou výtkou jsem chtěl pouze poukázat na to, že HD595 jsou celkem nenáročné. Sám je provozuji na integrované zvukové kartě ­(v práci­) a s vybuzením není nejmenší problém. To ovšem neplatí o AKG 70x, které si na integrované zvukovce ani neškrtnou. Jedou na max. a zvuk je opravdu nezábavný a neposlouchatelný.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(1)
Re: Jediná výtka | od: Petr Štefek  8.12.201112:43
A měl jsi možnost srovnání Benchmarku s CASEA?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Jediná výtka | od: xmarek  8.12.201114:57
Bohužel ne. Věřím, že může být Casea v jistých ohledech lepší než Benchmark, ale v době co jsem si pořizoval nový DAC byl Benchmark jeden z mála co nabízel USB. To je dle mého soudu velká nevýhoda Casea­-i. Běžný uživatel se k takovému srovnání moc nedostane a většinou je jediný způsob jak si je poslechnout pořídit si je. A to byl můj případ. Potřeboval jsem DAC, který má sluchátkový zesilovač, USB a XLR a o Benchmarku jsem uvažoval již dávno. Určitě bych takové srovnání uvítal. Taky bych uvítal osobní zkušenost AKG K70x vs Sennheiser HD800 a Beyerdynamic T1. Ale finance to jaksi neumožňují. ;)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(1)
ESI? | od: esi  8.12.20118:54
ESI Prodigy HD2 ??

Nemáte na mysli Audiotrak? ESI Prodigy HD2 nedělá, kdežto Audiotrak ano. To samé u její vícekanálové varianty, kterou též zmiňujete...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(1)  nízká(0)
Re: ESI? | od: Petr Štefek  8.12.20118:59
No ono jsou to karta výrobce ESI pod značkou Audiotrak:­)... ale výtka je celkem oprávněná.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(1)  nízká(1)
Re: ESI? | od: esii  8.12.20119:04
Ještě jedna poznámka. Vyšlo vám, že Prodigy HD2 je prostě na hudbu lepší a přitom levnější. Nic proti tomu. Sám ji mám a jsem nadmíru spokojen. Ale ještě uvádíte, že by Sound Blasteru možná pomohly lepší operační zesilovače. Jenže základní Prodigy má operační zesilovače dokonce horší ­(tuším nějaké Fairchildy­), než tento Sound Blaster ­(LME­)! Dost lidí si dává do Prodigy opampy lepší a potom je zvuk ještě jinde ­(dokonce i s podobnými opampy, jako má zde testovaný Blaster.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: ESI? | od: Petr Štefek  8.12.20119:10
Já jsem třeba kupoval HD2 na ebay.de a dostal verzi s LME. Vím, že verze Advance, Standard a Gold se liší operáku. Podle všeho já koupil verzi standard.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: ESI? | od: Milann  10.12.201116:04
Zdravím, tak to se vás zeptám, kde Prodigy HD2 koupit. V českých e­-shopech po ní není ani vidu, ani slechu. Dík za odpověď
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: ESI? | od: Petr Štefek  12.12.201114:17
Ebay.de tam je verze Advance celkem běžně za slušnou cenu ... u nás jedině model Prodigy 7.1 Hi­-fi, která je dle mého na stereo horší než HD2.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: ESI? | od: shapet  18.6.201213:51
nemusíte kupovat OPA627 za 2 x 800 Kč ­(a potom jej složitě nastavovat, protože jde o singl ...­)
AD826 nebo AD825ARZ za cenu 2 x 60 ­-100 Kč má pro někoho i lepší zvuk. Při ceně karty je to už pakatel, důležité je, že to jde ... :­-­) ... tipů je víc, když mám čas si ­"seštelovat­" Audiotrak, mám čas i na Creative ... je to dobré hraní a velmi průkazný výsledek.
A jenom drobnost, nemusíme přece hledat MoBo s umístěným slotem PCIe ... je fakt, že ten je umístěný šíleně většinou. Karta ovšem hraje v ­"jakémkoliv­" slotu PCIe, tedy x1, x4 i x16 ... a MoBo je většinou nemají osazené všechny, můžeme si i vybrat, aby kvůli DPC nešel třeba spolu s LAN, neco grafikou ;­-­).

Pro velké plus svědčí i návrh signálových cest na kartě, což je víc důležité, než samotné součástky a lidé si to pletou jenom prostým porovnáním parametrů. Bez změření se nedá nic tvrdit jistě.
Creative X­-Fi Titanium HD Vám prostě bude hrát i bez driverů, jen s architekturou UAA2. kterou pod WIN 7 aktivuje hned po instalaci.
Drivery to jenom zlepší, nikoliv naopak. Tohle prostě Audiotrak karta neudělá bez následků. Musíme jí dát všechno, co chce, to už nehovořím, že nás to okrade o funkce DirectWire ... všechno chce prostě svoje.
a poděkování panu Štefkovi za comment k už tak dobrému článku ...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: ESI? | od: Petr Štefek  18.6.201214:06
Aad sloty­) Kartu jsem zkoušel na z67 a následně P77 a nehrála v ani jednom ze dvou plonkovních slotů full PCie 16­/8x.

Jinak zvukové karty jsem už vyřadil z reprodukčního řetězce a myslím, že investice do lepších operáků se v reálu moc nevyplatí, když máme možnost koupit relativně slušný USB DAC za 5 tisíc s upsamlingem 192kHz. Výsledek je slyšitelně lepší než libovolná zvukovka okolo 5 tisíc.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(1)  nízká(0)
Re: ESI? | od: shapet  18.6.201215:24
Díky za reakci,právě kvůli tomu mám X79 chipset, abych nemusel řešit povypínaní linky PCI­(e­) ...
Se zvukovkou je to těžký, bez ní ještě těžší. Se sebelepším a sebedražším USB DACem neudělám v Sonaru X1 ­(např­) ani notu ... A to já musím ;­-­), OPAMPs jsou dostupné řešení ... Ale pro počítač jako zdroj zvuku je řešení, které píšete jedině správné. Pro tvorbu musíme hledat to, co jsem psal.
Pěkný den z Ženevy ;­-)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Srovnání s Asus Xonar Essence STX | od: Carter83  8.12.20118:36
Měl jste někdy možnost srovnání těchto dvou karet? ­(Nebo mám ­"...je plně srovnatelný s konkurenčními kartami Asus Xonar.­" rozumět tak že X­-Fi Titanium a Essence STX hrají srovnatelně?­)

P.s. V první kapitole má být ve větě ­"Další problém byl v nemožnosti využít „passthorough“ pro záznamy s Dolby Digital nebo DTS.­" ­- pokud se nepletu ­- passthrough místo passthorough.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Srovnání s Asus Xonar Essence STX | od: Petr Štefek  8.12.20119:01
opravíme překlep ...

STX jsem doma měl doma nějakou dobu a řekl bych skutečně, že jsou srovnatelné. STX má jiné operáky, takže rozdíl může být.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
PCI-Express x1 | od: Darei  8.12.20118:17
Preco by mal byt PCI­-E x1 problem ... ved to staci dat do hocakeho ineho PCI­-E slotu na doske ... vacsina ludi ma aj tak len graficku kartu ­(aj ked niekolkoslotovu­), alebo pobedzme dve v SLI­/Crossfire, takze so slotmi problem nie je vobec.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(2)  nízká(0)
Re: PCI-Express x1 | od: Petr Štefek  8.12.20118:55
Podívejte mám doma 5 současných základních desek a zrovna takovou smůlu, že krom jedné byly všechny nepoužitelné:­). Nad tím nejde polemizovat, je ptořeba zvolit model, který má slot dostatečně vzdálený od pcie 16.

např. Gigabyte GA­-Z68X­-UD5­-B3 ­- deska má jeden pcie 1x nepoužitelný kvůli pasivu na čipsetu .... druhý je pod pcie 16x, když tam dáte cokoli od pasivně chlazeného Radeonu HD 6670 po GTX580, tak je to nepoužitelné.

Naopak třeba ASUS P8P67 WS Revolution B3 má tyto sloty umístěny velmi dobře a lze dát zvukovku co nejdál od grafiky.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: PCI-Express x1 | od: Petr Štefek  8.12.20118:56
Ještě k tomu libovolnému slotu ... zkoušel jsem kartu dát experimentálně do PCIe 16x, jenže ji nedetekoval systém, takže to 100% platit nebude asi.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: PCI-Express x1 | od: mikeczcom  8.12.201110:20
Já mám na desce jeden PCI a jinak samé PCIE, přičemž jsou 16x a pcie 1x zvukovka mi v tom jede naprosto bez problému.... takže bych viděl problém leda u samotné desky­/zvukové karty, protože jinak to prostě i dle specifikací jet musí. Jestli ne, je něco špatně....
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(6)  nízká(0)
Re: PCI-Express x1 | od: Darei  8.12.201110:57
Ono to skor vyzera tak ze Creative ide opat na hranicu moznosti danych PCI­-E, takze sa to nie pri vsetkych doskach rozbehne.
Podobny problem som mal s Creative X­-Fi Platinum ­(do PCI slotu este­), kde na DFI nForce4­-4X sa mi karta dostavala do slucky a po vymene za iny typ dosky ­(aj vyrobca­) problemzrazu prestal. Cize skor to vidim na tuto ­"chybu­".
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: PCI-Express x1 | od: odb  8.12.201111:00
platit to 100% nebude lebo niektore dosky su umelo obmedzovane a v pci­-e 16x bude fungovat len graf. karta. U niektorych dosiek je mozne prepnut pci­-e slot 16x na 1x modu a potom to uz funguje.

Intel ma taku snahu zamedzovat pouzivat desktopove zakl. dosky do prac. stanic a serverov. Takze v pci­-e 16x slote je problem rozbehut RAID radice, sietove karty a ine karty s konektorom vecsim ako 1x. Ak pojdu, tak len 1x mode.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: PCI-Express x1 | od: Hoooba  8.12.201114:41
Já mám doma Gigabyte X58A­-UD3R a PCI­-E x1 TV Tuner od Leadteku mi funguje bezproblému v x16 i x8 slotu, stejně tak jako všechny ostatní x1 karty které jsem tam zkoušel.
Pokud to v nějaké desce nejde je to na reklamaci ­- deska nebo karta nesplňuje specifikaci. O tom, že by měl intel úmyslně toto blokovat slyším poprvé ­- prosím o link, kde jste se to dozvěděl, včetně konkrétního případu. Děkuji
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(1)  nízká(0)
Re: PCI-Express x1 | od: odb  8.12.201121:23
Skusal si niekedy na desktopovej doske s integrovanou grafikou rozbehat napr RAID radic? Ja ano.
S pci­-e x1 kartami vecsinou nebyva problem. Ak nefunguje skoro vzdy pomoze prepnutie pci­-e x16 slotu do rezimu x1.
Hlavny problem nastava az pri pcie­-e x4, x8 kartach. Mas toho plny internet ­(napriklad http:­/­/hardforum.com­/showthread.php?t=1460738 , http:­/­/www.xtremesystems.org­/forums­/showthread.php?217866­-Patriot­-Warp­-v2­-mini­-review&p=3661457#post3661457­). Reklamaciu by ti neuznali lebo je to vlastnost, nie chyba. Bezne sa odvolavaju vyrobcovia na to, ze je to uvedene aj v manuale. Ak si podrobnejsie precitas manual, tak to tam najdes. Najhorsie su na tom dosky s integrovanou grafikou. Tam je vecsinou ten pci­-e 16x tak domotany, ze cast liniek sa vyuziva pre digitalny vystup na monitor a tym padom je nasledne problem s rozsirujucimi kartami. Bezny clovek sa v tom nema sancu vyznat a potom sa cuduje, ze mu tam nefunguje napr. pci­-e 8x RAID radic. Ako som pisal s pci­-e 1x nebyva az taky problem.
U tvoje dosky ten problem nehrozi. Tam je len jedno obmedzenie, ze ti ak zapojis kartu do pci­-e x8 slotu, tak ti prisluchajuci pci­-e x16 slot pojde len na x8.
Ja mam dosku s X48 cipsetom, kde tiez nieje ziadne obmedzenie a prave preto som si ju kupoval. Nemam problem s rozsirujucimi kartami. U hi­-end chipsetoch take obmedzenia niesu lebo je tam dost pci­-e liniek a MB je aj patricne draha. Nieco podobne ako CPU s odomknutym nasobicom. Skus si najst nejaku starsiu zakladnu s beznym chipsetom pre LGA 775 alebo dosku s integrovanou grafikou a pozri sa do manualu, co tam najdes. Zhrozis sa.
S prichodom SB a novych chipsetov sa to zlepsilo. U AMD take problemy neboli.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(1)
Re: PCI-Express x1 | od: NRX  12.12.201110:53
"Intel ma taku snahu zamedzovat pouzivat desktopove zakl. dosky do prac. stanic a serverov...­"

Môžem potvrdiť, že sa mi v desktopovej Inteláckej doske, Adaptec RAID karta nerozbehla a to som sa mohol aj rozkrájať. Nepomohol ani support Adaptecu, flash BIOS­/Firmware a support Intelu len sucho konštatoval, že aj keď sa snažia dodržiavať bla­-bla­-bla, tak tá RAID karta je primárne určená do serverov a bla­-bla­-bla...

Kúpil som najlacnejšiu Gigabyte dosku a tam to zbehlo okamžite a stále ju používam a RAID karta beží bez problémov...

Takže asi tak s tou kompatibilitou ...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: PCI-Express x1 | od: Banshee  12.12.20119:43
To protoze na deskach s P67­/Z68 je melo PCIE linek a pokud je v hornim PCIE slotu graf karta, tak ma pro sebe 16 linek a dolni slot je neaktivni. Pokud se zapne v BOISu, tak dostane 8 linek, ale tim padem ma jen 8 linek i grafika v hornim PCIE slotu. To ma samozrejme, i kdyz maly ­(casto zanedbatelny­), vliv na jeji vykon. To je ale obecny problem levnych Intel cipsetu uz od P55
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: PCI-Express x1 | od: Nalim27  12.12.201111:49
Ale to je dost zajimava zprava. Jestli jsem to pochopil, tak se tyka jen tech desek, co maji dva jakoby 16 linkove PCIe sloty ­(pro SLI­)?

Pokud budu mit desku s jednim 16xPCIe a treba dvema 1xPCIe sloty, tak to zlobit nebude?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: PCI-Express x1 | od: odb  12.12.201112:44
To ti nikto nezaruci, lebo videl som uz vsetko mozne aj nemozne. Ale na 95% to zlobit nebude.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
reklama
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste vpravo nahoře. Pokud nemáte profil, zaregistrujte se.