reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Stylový barebone od Asusu ve stylu Hi-Fi: Pundit P2-AE2

26.9.2005, Pavel Kovač, recenze
Stylový barebone od Asusu ve stylu Hi-Fi: Pundit P2-AE2
Asus nechce ztrácet krok a stále rozšiřuje i svou nabídku barebone systémů. Jeden z jeho nejnovějších je Asus Pundit P2-AE2 a jeho ztvárnění je opravdu netypické. Tento miniaturní barebone je postaven na platformě AMD 64, což mu zaručuje velký potenciál.
Hodnocení

Hodnocení takovéhoto zařízení není nikterak jednoduché. Pokud se budeme soustředit na výkonnostní testy, tak o žádný zázrak nejde. A to hlavně díky naprosto tragickému výkonu ve 3D. Na druhou stranu je tento barebone systém určen předevsím pro méně náročné uživatele, respektive pro uživatele nehrající hry. V tomto ohledu je počítač příjemně svižný a na běžné domácí použití bude dostačovat. Přehrávání DVD-Video či DivX není problém, o běžné kancelářské práci ani nemluvě. Jen je škoda, že zde není přítomen DVI popř. S-Video (TV-Out) konektor. Kdyby zde byl onen TV-Out, tak si dokážu představit toto zařízení jako náhradu domácího multimediálního zařízení. Ovšem i v tomto případě by šlo o chabou náhražku, díky málo kvalitnímu zvukovému čipu. Zkrátka a jednoduše tento počítač se hodí do domácností jako náhrada za kancelářský počítač. Další využití mě napadá například jako PC ve školách apod.



(Pro zvětšení klikněte)

Instalace tohoto barebone systému je jednoduchá a díky dobrému značení konektorů jí zvládne i méně zdatný jedinec. Uchycení pevného disku a optické mechaniky je precizní a myslím, že lépe vyřešit v takto malém prostoru ani nešlo.

Sečteno a podtrženo. Jedná se o počítač pro méně náročné uživatele a do kanceláří, kde poslouží velmi dobře a to hlavně díky kompaktním rozměrům, nestárnoucímu designu a malému hluku.


ASUS Pundit P2-AE2
Klady
Zápory
Kompaktní rozměry
Atypický vzhled
Dobře řešené chlazení
Vhodně uchycený pevný disk
Málo USB konektorů
Absence DVI a TV-Out
Málo možností rozšíření
Orientační cena: 5 300 Kč bez DPH

Barebone systém Asus Pundit P2-AE2 zapůjčila firma Levi, které tímto děkujeme

reklama