reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Synology DS214+: bohatá výbava i vysoký výkon

27.12.2013, Jan Vítek, recenze
Synology DS214+: bohatá výbava i vysoký výkon
Zbrusu nový Synology DiskStation DS214+ byl představen jako výkonný NAS určený menším firmám, kterým nabídne vysokou propustnost až 208 MB/s, podporu rozhraní USB 3.0, hardwarové šifrování dat a firemní OS DiskStation Manager (DSM).

Závěrečné hodnocení


Novinka na trhu, NAS server Synology DS214+, přichází s velmi dobrou výbavou založenou na 2jádrovém procesoru, 2 ethernetových rozhraních (samozřejmě 1 Gbps), rovněž 2 šachtách pro 3,5" disky s rozhraním SATA a nechybí ani rozhraní USB 3.0 a eSATA pro další rozšíření kapacity či funkčnosti.




Zpracování serveru je naprosto klasické. Vyroben je především z kovu, na jedné straně má snadno přístupné šuplíky pro HDD a na druhé straně veškeré konektory a porty, tedy až na USB 2.0, který vepředu poslouží pro rychlé zálohování. Operační systém DSM, zde ve verzi 4.3-3810, funguje svižně, spolehlivě a nabízí řadu rozšíření pomocí softwaru třetích stran.

Specialitou tohoto modelu jsou dva zmíněné ethernetové porty, jejichž přínos se jasně ukázal při zapojení do dvou sítí zároveň, kdy jsme se dostali výrazně nad propustnost jednoho Gbps Ethernetu. Výkon tedy rozhodně není problém, ale musíme mít možnost jej využít, což znamená, že musíme provozovat vhodnou síťovou infrastrukturu.

Synology DS214+ tak není NAS do běžné domácnosti, ale pro uživatele, který bude vědět, jak využít jeho přednosti. Pro ostatní bude příliš drahý.


Plusy


+ Bohatá výbava
+ Vysoký výkon (2x LAN)
+ Kvalitní provedení a snadná instalace disků
 
 

Minusy


- Vyšší cena
 
 
Cena v době testování: cca 8.300 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení Synology DiskStation DS214+ děkujeme Synology.

 
 
-------------------------------- English translation of the conclusion --------------------------------

The brand new Synology DS214+ comes very well equipped witch a potent dualcore processor, two gigabit ethernet ports, also two HDD cages for 3,5" SATA models and there are also USB 3.0 ports as well as one eSATA. Thanks to these we may further expand its capacity or add more functions.

The server has common design and it is made especially of metal case, on one end there are easily reachable HDD cages and on the other there are all the connectors and ports. That is except the front USB 2.0 port for quick backup function. The DSM operating system, in this case its version 4.3-3810, works fast, reliably and offers many extensions thanks to third parties' software.

A special feature, that is two ethernet ports, allowed us to connect the NAS server into two different local area networks, so we could in total go far above the capacity of one Gb Ethernet. In essence, performance is certainly not a problem, but one has to know how to use the resources well, which also means owning an appropriate network infrastructure.

Synology DS214+ is therefore not a typical product for a common household, rather for a user who will know how to use its qualities. For others it is simply too expensive.
Jak hodnotíte NAS DiskStation DS214+?
V anketě šlo hlasovat od 27.12.2013 do 10.12.2014. Počet hlasujících: 10
Výborný100 %
Průměrný0 %
Špatný0 %
reklama