reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Synology DS916+: výkonný čtyřdiskový NAS

14.12.2016, Jan Vítek, recenze
Synology DS916+: výkonný čtyřdiskový NAS
Dnes se blíže podíváme na Synology DS916+, aktuální čtyřdiskový NAS disponující čtyřjádrovým procesorem, který patří mezi jednodušší modely. Nemá tak žádné úzké zaměření a jde prostě a jednoduše o výkonný NAS.
Kdo už někdy zprovozňoval NAS, ten se zde určitě neztratí. Není třeba využívat žádné utility, stačí se v rozhraní routeru podívat na to, jaká byla serverem DHCP nastavena IP adresa a tu pak zadáte do prohlížeče. Pokud už NAS nabootoval, objeví se následující úvodní obrazovka a nabídne prvotní nastavení systému, které čítá i instalaci systému DiskStation Manager (DSM).



Ten se může stáhnout automaticky, což ale v našem případě z nějakého důvodu nefungovalo, takže zbývalo stáhnout instalační soubor ručně a zadat k němu cestu. Poté už instalace systému proběhla bez problémů, což v sobě zahrnuje také úvodní konfiguraci připojených pevných disků.



Poté už po nás server vyžaduje obvyklé informace jako volbu názvu serveru, vytvoření prvního účtu a pak tu máme možnost sdílení síťového umístění pro snadnější nalezení serveru v místní síti.



Dále Synology nabízí jako jiní službu k tomu, abyste mohli i z internetu najít svůj server i v případě, že nemáte ten luxus v podobě pevné veřejné IP. Zde to znamená využití služby QuickConnect, k čemuž je třeba si vytvořit příslušný účet (nebo využít stávající). Tento krok lze ale zcela vynechat.



Na rozdíl od zařízení firmy QNAP či jiných ale toto Synology při své prvotní inicializaci netvoří diskové oddíly. O to se musíme postarat až sami poté, co se přihlásíme do systému.

reklama