reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Terratec DMX6fire 24/96 – DVD, hry a hudba

3.9.2002, Štěpán Mrázek, recenze
Terratec DMX6fire 24/96 – DVD, hry a hudba
Po dlouhé době jsme dostali do redakce opět velice kvalitní (a také patřičně drahou) zvukovou kartu. Podotýkám však, že tentokráte se nejedná o značku Creative, ale Terratec.

Dodávané příslušenství



Samotnou zvukovou kartu Terratec DMX6fire 24/96 dostanete v poměrně velké (tedy velké na zvukovou kartu, kdo je zvyklý na levnější zvukové karty s minimem funkcí, tak by se asi hodně divil) papírové krabici. Mimo již popsané samotné zvukové karty a externího I/O panelu jsou součástí dodávky ještě další části, které si popíšeme na této stránce.



Obr. 6 - Krabice ukrývající zvukovou kartu Terratec DMX6fire 24/96
klikněte pro zvětšení

Jako první vám pravděpodobně přijde do rukou CD-ROM s dodávanými ovladači, kontrolním panelem a potřebným softwarem. O ovladačích a kontrolním panelu si můžete přečíst na další stránce a o dodávaném softwaru pak na stránce následující. Součástí obalu na CD jsou i nálepky s potřebnými sériovými čísly pro dodávané programové vybavení.


Obr. 7 - Dodávané příslušenství
klikněte pro zvětšení

Další částí příslušenství je cca 50 stránkový manuál. Zpracovaný je přirozeně v jazyce anglickém, kdo by očekával češtinu nechť přestane snít :-). Pominu-li absenci našeho mateřského jazyka (koneckonců se jedná o testovací vzorek a oficiální prodejní verzi by mohla být vybavena českým manuálem), pak nemám co bych obsahové části vytknul.


Obr. 8 - Redukce stereo jack 6,3 mm na 3,5 mm
klikněte pro zvětšení

Další částí jsou dvě redukce (stereo jack) z formátu 6,3 mm na 3,5 mm. Využijete je u předního panelu, který je osazen vstupem pro mikrofon (mono) a výstupem pro sluchátka (stereo). Oba konektory jsou popsané a zakreslené na předchozí stránce z popisu externího panelu pod čísly 4 (vstup na mikrofon) a 5 (výstup na sluchátka).


Obr. 9 - Audio kabel
klikněte pro zvětšení

Další částí je také audio kabel určený pro vstup z jednotky CD-ROM. Nejedná se ovšem o klasický audio kabel přenášející analogový signál, ale o kabel přenášející digitální data (výhody jsou zřejmé, analogový signál může být různě rušen a zkreslen, což již neplatí pro přenos audio dat v digitální podobě).


Obr. 10 - Kabel pro spojení externího panelu se zvukovou kartou
klikněte pro zvětšení

Poslední částí dodávaného příslušenství je kabel určený pro připojení externího modulu ke zvukové= kartě. Na první pohled je možné si ho splést s běžným IDE kabelem (obsahuje dokonce 40 pinový konektor). Jeho délka je ovšem větší než běžné délka klasických IDE kabelů a není osazen třetím konektorem. Celková délka kabelu činí 80 cm což potěší zejména majitele big towerů.

Pozn.: Na další stránce naleznete popis dodávaných ovladačů a kontrolního panelu určeného k nastavení parametrů všech zvukové karty.
reklama