reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Test 14 boxů pro 2,5" HDD: ve jménu mobility

8.9.2008, Jan Vítek, recenze
Test 14 boxů pro 2,5" HDD: ve jménu mobility
V tomto testu se zaměříme na externí boxy pro 2,5" mobilní pevné disky. Taková zařízení se dnes velmi hodí pro přenášení dat, protože jsou malá, nemusí vyžadovat zvláštní napájení a už i 2,5" pevné disky mají dnes příjemně velké kapacity a nestojí mnoho.

RaidSonic Icy Box IB-283StU-B


Druhý koženkový model, Icy Box IB-283StU-B, bych označil jako menší, ale trochu luxusnější variantu předchozího. Svou konstrukcí je velmi podobný, ale podstatně se liší způsobem montáže pevného disku. Ostatně, uvidíte sami. Obal je také téměř stejný jako u Icy Box IB-281StU, pouze uvnitř je box chráněn místo lepenkového obalu plastovým obalem. Obal je také téměř stejný jako u Icy Box IB-281StU, pouze uvnitř je box chráněn místo lepenkového obalu plastovým obalem.



Tento box je podobné konstrukce jako předešlý. Horní část je pokryta koženkou a opatřena sponou.

Model Icy Box IB-283StU-B
Rozměry 135 x 85 x 20 mm
Hmotnost 130 g
Materiál ocel, koženka, plast
HDD 2,5" SATA 150/300
Rozhraní USB 2.0
Kompatibilita Windows 98 SE/ME/2000/XP/Vista, Mac OS 9.1 a vyšší
Verze -



Jenže to není pouze spona, ale i USB konektor pro připojení k počítači. Ten je tedy v kovovém pouzdru při přepravě dobře chráněn a také jej můžeme kdykoliv pohotově vytáhnout a připojit k počítači, aniž bychom museli s sebou tahat USB kabel zvlášť. To ale samozřejmě platí spíše pro použití s notebooky, kde jsou USB konektory dobře přístupné.



Pokud konektor vysuneme a odklopíme koženkovou kapsu, zjeví se nám také pozice kontrolní LED, která na nás na horním obrázku z části kouká na levé straně. Jinak na odkrytém čele boxu nic zvláštního není.



Spodní část je velmi lesklá a celá vyrobena z kovu. Pod samolepky byl nalepen silikonový proužek, aby tento box dobře seděl na místě. A jak se dostaneme dovnitř? Velmi jednoduše. Stačí odšroubovat dva horní šroubky a poté se hned uvolní kovové čelo boxu i s připevněným plošným spojem. Pro instalaci disku jej tedy stačí připojit na příslušné konektory a opatrně, abychom něco neulomili, jej zasunout do boxu. Ten totiž rozšroubovat nejde.

A co se týče příslušenství, zde je potřeba akorát jeden prodlužovací USB kabel vybavený pro silnější napájení dvěma konektory a také malý šroubovák.




Výsledky ATTO Disk Benchmark - USB 2.0



reklama