reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Test 14 boxů pro 2,5" HDD: ve jménu mobility

8.9.2008, Jan Vítek, recenze
Test 14 boxů pro 2,5" HDD: ve jménu mobility
V tomto testu se zaměříme na externí boxy pro 2,5" mobilní pevné disky. Taková zařízení se dnes velmi hodí pro přenášení dat, protože jsou malá, nemusí vyžadovat zvláštní napájení a už i 2,5" pevné disky mají dnes příjemně velké kapacity a nestojí mnoho.

RaidSonic Icy Box IB-281StU


Nyní budou následovat dva stylové boxy, které ocení spíše muži mající rádi kožené doplňky, i když v tomto případě jde o koženku. Prvním z nich je Icy Box IB-281StU, jenž přichází v klasické RaidSonic krabici s průhledným čelem, skrz něž si jej můžeme dobře prohlédnout



Balení není nijak extra odolné, ale to ani tak nevadí, protože až rozbalíme tento produkt, uvidíme, že ten je rozhodně odolný sám o sobě. Pojďme se tedy podívat, co vyjmeme zevnitř.

Model Icy Box IB-281StU
Rozměry 26 x 140 x 87 mm
Hmotnost 200 g
Materiál ocel, koženka, plast
HDD 2,5" SATA 150/300
Rozhraní USB 2.0
Kompatibilita Windows 98 SE/ME/2000/XP/Vista, Mac OS 9.1 a vyšší
Verze -


 
Tento produkt je tedy složen ze dvou hlavních materiálů - ocelového plechu, který mu dodává velmi slušnou pevnost a koženky, která se zase zasluhuje o výsledný stylový design. Koženka má své místo na horní straně, kde můžeme vidět také zapínání na cvoček, které zde není jen tak pro srandu králíkům, ale má také svůj účel.



Ten spočívá v ochraně krátkého kablíku (cca 2 cm) zakončeného USB konektorem pro připojení disku. Ten s dá tedy při přenášení snadno zasunout do otvoru v boxu a v případě potřeby vysunout. Povšimněte si také dvou kontrolek na pravé straně boxu.



Spodní strana je již celá kovová a stejně jako všechny ostatní testované 2,5" boxy od RaidSonicu má na sobě nalepeny informace o získaných certifikátech, apod. Do boxu se dostaneme snadno - odšroubujeme dva šroubky v horní části. Ty přidržují i kus koženky chránící USB kabel. Pak už můžeme zadní panel jednoduše odklopit. Vnitřek je velmi jednoduchý a můžeme v něm vidět pouze malý plošný spoj s připravenými SATA konektory a jinak nic víc, kromě vnitřního plastového vyložení.




Příslušenství


To není nijak obsáhlé. Můžeme, ale nemusíme využít dva kabely - jeden prodlužovací USB, do nějž lze jako napájecí posilu zapojit další kabel. Na cesty však nic z toho nemusíme potřebovat a také ani obal, protože box je sám o sobě dost odolný.




Výsledky ATTO Disk Benchmark - USB 2.0


reklama