reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Test 400GB SATA disků - 2. část (testy)

30.5.2007, Jan Vítek, recenze
Test 400GB SATA disků - 2. část (testy)
Včera jsme si představili 8 pevných disků, jež se spolu utkají ve výkonnostních testech. Nyní je na čase si prezentovat výsledky testů a vyhlásit ten nejlepší model. Celkem spolu bude soupeřit osm 400GB modelů s rozhraním Serial ATA od 4 různých výrobců.
A nakonec tu máme poslední várku pěti testů aplikace PCMark05. Mezi ně patří XP Startup, Application Loading, General Usage, Virus Scan a File Write. Ty jsme již zkoušeli na RAID 0 pole a porovnávali si jeho výsledky s jednotlivými Barracudami, ale nyní přichází řada i na ostatní disky.



XP Startup nejlépe zvládla známá dvojka Hitachi Deskstar a Western Digital WD4000AAKS. Jako třetí se umístila RAID Edition od WD (WD4000YS) a dále již Barracuda ES. Disky Samsung mezi takovou konkurencí opravdu neprospívají.



Zde se již za prvním Hitachi Deskstar umístil jako druhý WD4000YS, ale AAKS mu zdatně šlape na paty. Dále se již pořadí v podstatě nemění; Samsungy jsou opět poslední.



Ani všeobecný provoz disku nám nepřipravil překvapení. Opět je to trojice Hitachi a WD AAKS a YS.



Virus scan odhalil veliké rozdíly mezi testovanými disky a nejlépe jej zvládly modely Seagate Barracuda ES a Hitachi Deskstar. Třetí je klasická Barracuda 7200.10 a poslední se opět drží Samsungy. Je škoda, že tyto disky nepotvrdily výkon svého kolegy HD321KJ, zatímco i v minulém testu excelentní Hitachi Deskstar se zde ukázal velice dobře. V posledním testu zápisu však Samsungy ukázaly záchvěv síly, ale vzhledem k ostatním výsledkům to je spíše výkřik do tmy.

reklama