17.4.2008, Jan Vítek, recenze

Dnes se po delší době podíváme na nové modely chladičů procesorů, mezi nimiž asi nejvíce vynikne model Orochi od společnosti Scythe. Tento mastodont s 10 heatpipe nemá problém svou velikostí zastínit téměř jakýkoliv jiný chladič, ale výkon je již otázkou. Kromě toho se představí tři modely OCZ a jeden Noiseblocker.

reklama
Thermalright IFX14 | od: cdman  29.4.200812:41
Konecne som si po testoch na Tomshardware zaobstaral IFX14, asi nalepsi pasivny chladic. Pridal som k nemu nove CPU Core2 8400. Napriek obavam ako to cele dopadne ­- ci sa podari vyrobit ultra tiche super vykonne PC BEZ aktivych ventilatorov, musim skonstatovat ze je to parada.

Teplota CPU Idle: 28C
Teplota CPU Max Load: 32C

Prekvapilo ma najma to, ze najhlucnejsim clankom PC bol drahy 600W zdroj Fortron ­- tak som ho vymenil za 400W Enermax Liberty, ktory ma nastastie konektor na regulaciu otacok a sa da pripojit k doske. Ani moja obava ci to utiahne sa nepotvrdila ­- v zatazi ma stroj odber 280W.

Najvacsia sranda je, ze v stroji mam EVGA 8800GTX a tu vobec nepocut ­- som ju po roku vycistil a ani pri zatazi nieje pocut ­- ide tichsie ako ventilator zdroja ­/ten ide na 800­-1000rpm­/.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
to je vše? | od: OdMajkla (6)  17.4.20089:57
Tohle byl ten zminovaný VELK7 test CPU chladičů jež se připravoval ?????? Nikdy bych si nenacpal do skříně obludu jako je Orochi. Zbytečnost. Jen ta hlučnost mu hraje do karet.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: to je vše? | od: Karel Polívka (601)  17.4.200810:55
O jakém velkém testu CPU chladičů mluvíte? Nevím o tom, že bychom něco takového někde zmiňovali­/slibovali.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: to je vše? | od: mech13 (423)  17.4.200811:28
nez Orochi by me vic zajimal thermalright IFX14 ktery by na pasivni chlazeni byl asi vhodnejsi
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: to je vše? | od: vaseo (42)  17.4.200814:15
provozuju ifx14 na q6600 a podle testu vidim, ze menit rozhodne nebudu, spise naopak stale jde imho o #1 chladic ­(cenou bohuzel taky­). pasivni chlazeni timto obrem zavisi velmi na usporadani ve skrini, hruzu jako q6600 uchladil pasivne v mem pripade do 70C, takze procesory s nizsim TDP uchladi celkem v poho, na druhou stranu ty maji zase nizsi Tmax, ktery je u q6600 kolem 100C tusim. Nakonec jsem na nej dal S12 noctuu na 500rpm a jedu do 50C absolutne bezhlucne. vsechny uvedene teploty jsou samoze pri full zatezi vsech 4 jader.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: to je vše? | od: krysarr (153)  17.4.200814:45
To je to, nad čim přemejšlim ­- zda si můžu dovolit mít vyšší teploty výměnou za ticho. Taky mám S12 Noctuu + 2 12cm vpředu a vzadu, CPU mívalo i 31 v klidu, teď má 37 a nevim proč:­( Disky kolem 30, deska 40, grafika odmítá teplotu sdělit;­)
Zkrátka bych měl rád teploty nižší, ale pak zase nebude ticho ­(no ale stejně je slyšet HDD, i při vyplých větrácích;)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: to je vše? | od: Frano1111  17.4.200816:28
preboha, načo sú ti teploty procáku nižšie ako 37 ?, veď ten znesie viac ako dvojnásobok. Vždy ma udivuje histéria okolo tejto veličiny... pokial ti teplota procáku nejde na 70 je všetko OK.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: to je vše? | od: vaseo (42)  17.4.200816:40
souhlas, snad pro vsechny desktop cpu jsou teploty kolem 60C uplne normalni, u GPU jeste daleko vyssi. Mel jsem 7950GX2, ktera zapinala vetraky na 100% az pri 135C ;)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: to je vše? | od: makakova hlava (26)  17.4.200816:41
spravny pristup :)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: to je vše? | od: krysarr (153)  18.4.200810:05
No já si zas tak jistej nejsem tím ­"správným přístupem­" ­- čím nižší teplota, tím větší životnost ­(kromě HDD, tam je doporučeno 30­-40°C­) ­- takže ano, dá se provozovat CPU na 60° a GPU na 100°C, ale značně se tím snižuje životnost.
Jiná věc je, že nechápu, proč byla teplota CPU po instalaci chladiče 31 a teď je 38, za jinak stejných podmínek??
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: to je vše? | od: OdMajkla (6)  18.4.200810:37
Odeslano od J.Vitek@oxyonline.cz ­- Zdravim, pripravuje se nova platforma a test chladicu. Tech bude ale vic
a uvidime, jestli se Triton 77 probojuje do testovaciho pole.
Vaše redakce by se měla zaměřit i na jiné chladiče a ne furt Scythe Scythe Scythe, Noctua Noctua Noctua a furt dokola jedno a to samé :(
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: to je vše? | od: deathfoe  18.4.200810:51
Ano mas presne pravdu, jako pekny test chladicu, ale od OCZ mohli vzit jen jednoho zastupce a ne 3 a Orochiho myslim testovali jako druhy server v republice, takze v pohode a ten coolscraper byl taky zajimavy, ale je pravda ze na trhu je vice zajimavych a lepsich chladicu a lidi si pak radeji koupi to na co cetli 100x recenzi nez nejaky neznamy, ikdyz dobry chladic, mozna tu taky funguje nejaky lobbing spolecnosti Scythe, Noctua, Artic cooling a dalsich. Je to skoda no. Testy jinych chladicu si pak musim hledat na zahranicnich webech.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: to je vše? | od: Jan Vítek (2809)  18.4.200811:32
OK, koukám, že na osobní maily ohledně testování produktů už asi nebudu odpovídat, aby nevznikaly takovéto mýlky, když ještě v redakci nemáme ­"uvařeno­".

Ad chladiče ­- Noctua je stálice, se kterou je dobré nové přírůstky porovnávat a nezrecenzovat Scythe Orochi by bylo poněkud divné. A OCZ a NB jsme v testech zatím skoro neměli a vám jde koukám o onen ASUS Triton 77, ale situace je taková, že chladičů je na trhu dnes bambilión a není možné testovat všechny ­(jestli se nechci zbláznit, což zatím ne­).
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: to je vše? | od: Frano1111  18.4.200811:49
Ak udržíš teplotu procáku pod výrobcom deklarovanou max temp. ­(bez zvyšovania napatia­) tak ti bude fungovať cca 15+rokov pri bežnom používaní. A to je tá hodnota schválne nižšia ako reálna. 60C je pre procák normálna pracovná teplota v burne, pri ktorej bude fungovať minimálne do doby keď ho budeš môcť rovno zahodiť, pretože by ho nikdo nekúpil alebo uložiť do vytríny ako zberatelský kus. Nedaj sa oklamať reklamnými žvástamy.

A k tvojej otázke ­- stať sa mohlo všeličo, od zmeny vedenia kabelov v case, čo mohlo zčasti narušiť prúdenie vzduchu, cez stav teplovodivej pasty, po možno nejaký program, ktorý ti pracuje na pozadí alebo teplotu miestnosti, prípadne problém v napájaní atd.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: to je vše? | od: krysarr (153)  18.4.200812:12
Takže je teda jedno, jestli mám teplotu 30 nebo 40 ­- CPU vydrží stejně dlouho?
Ale díky moc za informace, tohle jsem nevěděl.
V case jsem možná prohodil karty ­- zvukovou a GPU, to je na dlouhý vyprávění;­)
Ale zeptám se: Jak dostat údaje o teplotě GPU, když Everest i Speedfan mlčí??
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: to je vše? | od: Mikacek (17)  18.4.200812:27
Teplota GPU ­- Riva Tuner
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: to je vše? | od: krysarr (153)  18.4.200812:53
Obávám se, že je to jen pro nVidia karty. Já mám Sapphire Radeon HD2600XT.
Přitom X1650Pro mi ukazuje teplotu bez problémů...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: to je vše? | od: vaseo (42)  18.4.200812:40
zeptej se sam sebe, uz ti nekdy odesel proc kvuli opotrebeni? ja funguju od dob 386 a jeste sem se s tim nesetkal v normalnim provozu. jina vec je, kdyz to mas jako konicka a mas orgasmus z toho, ze mas ultra nizky teploty, nebo kdyz taktujes. jestli se ti zda 40C moc, tak jdi do vodniho chlazeni.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: to je vše? | od: mech13 (423)  18.4.200812:36
to jsou mi kecy...
u takoveho procesoru to je sice skoro jedno jakou teplotu ma, jestli bude zit 20 let nebo 18 ne nepodstatne, ale je potreba si uvedomit, ze v bedne neni jen procesor, a kdyz CPU topi na 70 stupnich, tak z toho nebude vubec nadsena zakladni deska, ktere se bude zivotnost nizovat rapidne a zdroj ktery bude z bedny vyfukovat vzdych taky za chvili zaklepe backorami
u kondenzatoru totiz plati, ze cca 10 stupnu nahoru znamena polovicni zivotnost!
takze kdo chce, at si klidne procesor a vsechno v bedne skvari jak je mu libo, ale nechte si to pro sebe a nedezinformujte ostatni
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: to je vše? | od: vaseo (42)  18.4.200812:50
to jsou mi kecy...
cipsety na deskach vydrzi vetsinou vic nez procesor, naopak je tam jeste velka rezerva, protoze dnes u kvalitnich desek se prakticky pocita s tim, ze budes taktovat. zdroje ­(opet mluvim o ZDROJich, ne o EC apod­) maji autoregulaci chlazeni a v drtive vetsine pripadu pracuji na zlomku sveho maxima, tudiz s nizsim vlastnim vydejem tepla ­(podivej se na par grafu teplota­/vykon treba enermaxe­), takze maji dost rezervy, aby se uchladily i v dost nepriznivem prostredi, kdyz teda myslis, ze je to takova sauna v tom casu, kdyz ma proc 60C ;­) A jestli mi to snizi zivotnost cehokoliv z 15 let i kdyby jen na 3, tak sem furt v klidu.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: to je vše? | od: mech13 (423)  18.4.200817:07
kdo se bavi o chipsetu? kdo se bavi o taktovani?
kdyz ma procesor 60, tak zakladni deska nebude zrovna klepat kosu, zejmena soucastky v okoli patice procesoru. a co to zhruba udela s takovym kondikem? kondik delany na 105°C s zivotnosti 2000 hodin je na tom zhruba takto:
105°C ­- 2 000h
95°C ­- 4 000h
85°C ­- 8 000h
75°C ­- 16 000h
65°C ­- 32 000h
55°C ­- 64 000h
45°C ­- 128 000h
Rok ma 8760h
zdroj muze mit vykonovou rezervu jakou chce, ale kdyz do neho budes dobrovolne posilat teply vzduch, tak ho jen k*****. teply vzduch asi zdroj ochlazovat nebude a zivotnost jen klesa a kelesa...
chudak kdo si od tebe neco kupuje:(
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: to je vše? | od: vaseo (42)  18.4.200818:11
na ohrati kondiku ve skrini nad 70 stupnu bys potreboval mit v tesne blizkosti tak 10 q6600 :­)­)­) vedeni tepla jsi trosku zaspal rekl bych.
jj, k**** si uplne vsecko a rad, pocinaje mysi, konce sroubkem u disku. otevrel jsi mi oci, nebudu pocitac vubec zapinat, vydrzi mi tak 2e32 hodin.

shrnu to, zacal jsi utocit, ze procu nevadi vysoka teplota, ale vadi to komponentam okolo. ja rikam, ze ty komponenty okolo se s tim vyrovnaji urcite lepe, nez ty s kritikou. ted mam q6600 s ifx14 a noctuou, takze je celkem ve vate, ale driv jsem to tak neresil a nikdy mi nic neodeslo kvuli teplote a to moje kompy jedou v prumeru temer 24­-7.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: to je vše? | od: Frano1111  18.4.200819:02
Zabudol si ale na jednu vec ­- hovoríme tu o teplote procesora v záťaži, spočítaj si kolko hodín denne máš procesor pri plnej záťaži, 2­-3h ? a aj to preháňam. Ak teda nie si náruživý hráč alebo nerenderuješ každý den hodiny a hodiny v kuse. Takže ak ti na pár hodíniek denne vyskočí teplota procáku na 60­-65C nijak zásadne tým neovplyvníš životnosť kondenzátorov. Ale už som písal, že ak sa teplota CPU šplhá k 70 tak je zle ale 60C procák nepredstavuje žiadny problém, ani pre neho samotného ani pre kondenzátory okolo. Nehovoriac o tom, že človek mení komp približne každé 3 roky ­(súdim podla seba a môjho okolia­).
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: to je vše? | od: mech13 (423)  18.4.200820:57
ze zacatku tady padaly ostry slova jako:
"preboha, načo sú ti teploty procáku nižšie ako 37 ?, veď ten znesie viac ako dvojnásobok.­"
"Ak udržíš teplotu procáku pod výrobcom deklarovanou max temp. ­(bez zvyšovania napatia­) tak ti bude fungovať cca 15+rokov pri bežnom používaní. A to je tá hodnota schválne nižšia ako reálna.­"
_
a to se urcite shodneme, ze je uz moc. 60 pri burn na jadrech je normalni, ale samozdrejme to neznamena ze je dobry na chlazeni kaslat a pokud nehori s tim nic nedelat. teploty pod 37 samozdrejme nejsou vubec k zahozeni a jestli bude mit procak 25 pri minimalnim hluku a snaze o dosahnuti takove teploty, tak samozdrejme chtit 25.
pak taky jsou hraci a nekdo taky folduje, grabuje videa, dela spoustu veci a dost kompu jede nonstop
a ohanet se zivotnosti procesoru bez chlazeni taky neni vhodny, procesor sice dlouho vydrzi ­(je to kremik­) ale tak dlouho nema sanci vydrzet zakladni deska a zdroj, jejihz zivotnost je na teplote mnohem vic zavisla
jo a ty kompy po trech letech vyhazuejs do sbernyho dvora? to je teda luxus, vetsina lidi kompy prodava a ty dal slouzi. ze komp neodejtde tobe je dost bezohlednost kdyz odejde tomu co ho od tebe koupi. na linux routery se bezne pouzivaji kompy 7­-10 let stare, a na nich je sakra poznat jak se s nimi zachazelo
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: to je vše? | od: Frano1111  18.4.200821:22
za tým čo som napísal si stojím... procesor 74C vydrzí, to že krátkodobo, je druhá vec. Chcel som iba ukázať extrém, že i pri tejto teplote je schopný CPU pracovať. A za druhou vetou si stojím rovnako, neviem aký máš s ňou problém ...­(?­)

Ale som rád, že sme sa napokon zhodli v tom, že 60C burn je teplota ktorá pre cpu nepredstavuje žiadny problém.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: to je vše? | od: Frano1111  18.4.200813:44
možno viac ako histéria okolo teploty CPU ma udivujú ľudia ako ty mech13, ktorý bez mihnutia oka označia cudzí príspevok za kec namiesto toho aby sme sa bavili ako rozumní ľudia.
K téme: čo myslíš akú teplotu má vzduch pretekajúci chladičom ktorý chladí procesor s jadrom na povedzme 60­-65C ­(btw: to je približne teplota mierne vychladnutého čaju ktorý už môžeš pokojne vypiť­). Vzduch bude mať odhadom okolo 45C, keby si znížil výkon procáku a teplota jadra by klesla k 45C tak t. vzduchu bude okolo 30C. Ak si myslíš, že rozdiel v teplote +­-15C obtekajúceho vzduchu bude mať zásadný vplyv na stav kondenzátorov ktorých max pracovná teplota je 85C tak si na omyle, pretože aj ten 45C vzduch ich dokáže pokojne zchladiť. A to sa týka iba kondenzátorov pri patici, pretože kým vzduch doputuje k zdroji zase jeho teplota o niečo poklesne.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: to je vše? | od: mech13 (423)  18.4.200817:11
max pracovná teplota je max pracovná teplota, to neznamena ze pri te teplote skacou nadsenim. viz o kousicek vys
"kým vzduch doputuje k zdroji zase jeho teplota o niečo poklesne­"??? wtf? od kdy neplati ZZE? ze bych neco prospal?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: to je vše? | od: Frano1111  18.4.200818:05
určite vieš čo je rozptyl tepla, nie ? vzduch pretekajúci chladičom sa zmieša so vdzuchom, ktorý ho obteká a tým pádom putuje k zdroju mierne ochladený... čomu z toho nerozumieš ?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: to je vše? | od: Frano1111  18.4.200814:55
ak sa začne kondík nafukovať je to dôsledok zlého návrhu dosky­/poddimenzovania alebo nekvalitnej výroby samotného kondenzátoru a použitých materiálov. Videl som kondenázory v rade kde sa jeden z nich nafúkol a ostatné nejavili žiadne známky problémov. Po jeho výmene pracuje doska dodnes, keby sa nafúkol pôsobením tepla z procáku rovnaký osud mal stretnúť aj ostatné kondenzátoy s rovnakými parametrami v jeho okolí. Kondenzátory jednoducho nezačnú explodovať pretože máš teplotu procáku o 10­-20C vyššiu ... samozrejme ak kúpiš veľmi lacnú dosku tak musíš chladiť viac, to je normálne.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: to je vše? | od: OdMajkla (6)  21.4.20087:27
To ze zde otestujete chladice o kterych se lze docist v kazdym diskouznim foru o PC nikomu nic neprinese. maximalne tak muze ctenar porovnat kvalitu testu zde ve svete HW s jinym serverem. Pro mnohe ctenare by bylo zcela jiste zajimavejsi kdyby jste otestovali zcela nezname chladice. Vim ze neni sranda vse sehnat, anfotit, napsat recenzi, zmerit teploty atd. Nechci zde nikoho kritizovat za to co dela nebo jak to dela. Ale kritiku rozhodne hodim na vybrane chladice. jak jsem rekl, proc testovat neco o cem se lze docist i jinde ??? Neni to nesmysl?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Orochi s AMD 45W | od: PP__  17.4.20089:38
Zvladne Orochi pasivne zchladit 45W AMD? Rozmyslam o HTPC s AMD 780G a velmi by ma to zaujimalo. Diky za info.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Orochi s AMD 45W | od: Jan Vítek (2809)  17.4.200810:26
V alespon prumerne vetrane skrini by to mel zvladnout bez problemu.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Orochi s AMD 45W | od: Styryx (39)  17.4.200810:27
AMD 45W musí zvládnout pasivně uchladit i AC Freezer. Chladím AC Freezerem pasivně CoreDuo E4500 s TDP 65W na nominálním taktu, teploty nepřekroří 50 st. při maximální zátěži Orthosem.

Chce to samozřejmě proudění vzduchu v case ­- ale bez proudění vzduchu to pasivně neuchladí ani Orochi ­(akorát by trvalo dýl, než by se přehřál­). Větrák dopředu před disk ­(kterej je potřeba chladit tak jako tak­) a jeden vzadu na case ­(case HTPC mívaj 2­) úplně stačí a AC Freezer to pasivně musí uchladit. Doporučuju case HTPC s 80mm větrákama vzadu, ne s 60mm ­(kterých je ale většina­).
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Orochi s AMD 45W | od: PP__  17.4.200812:35
planoval som, ze by to nebolo ani v klasickej skrini. Teoreticky by to bolo polozene v priestore bez nuteneho prudenia vzduchu. Takze zvladlo by to chladit 45W procak ak by to bolo polozene len tak s doskou nalezato? Ci uz by som od toho chcel privela? :­-­)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Orochi s AMD 45W | od: 1.6dynamic (6)  17.4.200812:45
ja chladím Athlon 45W BE2350 len pasívne, mám na ňom Thermaltake SonicTower, na čipsete Noctua a skrinku Cooleramster s dierovaním na dne aj na vrchu. Zdroj pasív Fortron. Uchladí sa to samo len prúdením zohriateho vzduchu.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Orochi s AMD 45W | od: mech13 (423)  17.4.200813:22
polozene volne na stole je pro pasivni chlazeni mnohem horsi nez kdyz to je ve skrini jen se zdrojem...
priklad: deska intel little valley s 1.2GHz celeronem ­- na zidli to ma 75­-80 stupnu, ale jak se to da do bedny kde je jen zdroj tak se pres 40 stupnu nedostane.
jedine to PC umistit do prostoru kde je prirozeny pruvan nebo do bedny ­- jinak to jde uplne pasivne velmi spatne...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Orochi s AMD 45W | od: Mikacek (17)  17.4.200814:08
Mám HTPC ­- CPU AMD 5000+ EE ­(65W­) ­- chladič Scythe mini bez větráku ­- jediný větrák mám na šásku skříně ­(Nexus 12cm na automatice­) ­- chipset AMD 690G ­(Gigabyte micro ATX­) ­- teplota CPU při sledování videí cca 35C... při sledování HD videí cca 45C. Šásko mám upravené, aby šel studený vzduch nejprve přes disky ­(2kusy ­- 30C­) a pak přes chladič CPU ­- směrem ven přes ventilátor. Grafika pasivní X1300Pro. Vše je uchlazeno v klidu. Takže odpověď = ano tvůj 45W CPU uchladíš s tímhle monstrem úplně v pohodě ­- pokud budeš mít dobrý průtok vzduchu ve skříni :)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
orchi | od: gigik (81)  17.4.20089:17
pro pasivni extremisty by mohli pridat jeste sroubky na primontovani na grafiku, dva Orchi ve skrini a bylo by ticho :]
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: orchi | od: mech13 (423)  17.4.200811:25
na vsechny bezny karty staci accelero S1 ­- 88GT i 3870 zvladne pasivne ­(ve slusne skrini nejspis i 88GTS­), jen je vhodne na neho dat nejaky 120mm fan na 600rpm aby ofukoval napetove regulatory ­- a to same by bylo vhodne i kdyby se tam podarilo dostat Orochi. takze prinos oproti acceleru nula nula nic, ale co se tyka ceny a zabraneho mista tak to uz takova slava oproti acceleru nebude...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
hm :) | od: Miroslav Jindra (221)  17.4.20088:10
Ted jsem testoval svoje C2D a imho nejlepsi vyhrevnost ma TAT. Jinak schopnost chladit pasivne by me zajimala i u ostatnich :­) Jinak pekny.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: hm :) | od: mech13 (423)  17.4.20089:05
to ale davno vime:­) stacilo by byt o neco castej na foru:D oproti orthosu ma cca o 15W vetsi spotrebu na pretocenym E21x0
TAT ma takovou drobnou nevyhodu, ze na quadu ho nepusits ­(teda aspon ne bezne dostupny TAT, je mozny ze nekde uz koluje nejaka modnuta verze)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste vpravo nahoře. Pokud nemáte profil, zaregistrujte se.