reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Diskuze k článku: Test 5 hi-end chladičů CPU
10.1.2011, Jan Vítek, srovnávací test
Tématem pro dnešní srovnávací test se stalo 5 výkonných procesorových chladičů vyšší třídy, které by tedy měly zaujmout především výkonem. Jedná se o modely firem Akasa, Cooler Master, Noctua, Thermalright a Zalman, takže nabídka je široká.
sanyna | 19.4.20111:45
Dosť dobre nechápem , prečo je NH­-C14 podla Vás najlepšia, keď sa v testoch tepl. umietňovala vždy až na 3­-4 mieste ... Cena je pritom najvyššia, jediná výhoda je v tom, že s 1 vent. je relat. nízka.
Odpovědět0  0
ComputerConsulter (26) | 13.3.20113:15
Já jsem koupil po dílech novou sestavu s Procesorem AMD Phenom II X6 1090T Black Edition ­(125W­) ­- AM3, deska Asus Crosshair IV Formula Socket AM3. Chladič jsem nainstaloval dodávaný s procesorem. Pro úplnost Grafika EVGA GeForce GTX 470 1280MB SuperClocked.

Při běžném provozu ­(Internet, občas video­) teplota 45­-46 stupňů Celsia při 3500 otáčkách, ale ta hlučnost.. To nejsem vášnivý hráč a ani nerenduji grafiku a nezpracovávám videa.
Takže se poohlížám po nějákém účinějším chlazení.
Uvažuji o Thermalright Venomous X RT, nebo Noctua NH­-U12P SE2, ale ta asi bude hlučnější.
Nevím a moc se v této problematice nevyznám. Poraďte mi někdo prosím..
Odpovědět0  0
ComputerConsulter (26) | 13.3.20114:09
Ještě jsem objevil Ultra ChillTec Silver CPU Cooler. Odkaz http:­/­/www.tigerdirect.ca­/applications­/SearchTools­/item­-details.asp?EdpNo=4486403&CatId=4922

Nevím. Hodně o tom uvažuji. Poštovné neberte v úvahu. Cena 70 dolarů + 13 procent daně = cca 62 Dolarů.
Odpovědět0  0
honzajz47 | 21.5.201223:26
Zdravím, mám stejný procesor a hlučnost je fakt mazec. Zkoušel jsem vyčistit větrák, novou vrstvu teplovodivé pasty, bez výsledku. Mohu se zeptat jak jste tento problém vyřešil?
děkuji
Odpovědět0  0
krysik | 12.1.201117:14
test mi přijde upřímě řečeno uplně k ničemu, pan redaktor vzal to co mu padlo do oka... 6 chladičů z dněšního trhu, to je bíída ­(sám vlastním 2, jeden za cca 600kč, druhý za cca 1700 ­(Asus Axe Square­) a hluk je téměř nulový u obou dvouch...­) když už tak bych hledal nejlepší poměr cena­/výkon, portože hi­-end výkon muže být i za menší peníze ­(pokud tím HI nemyslíme cenu...)
Odpovědět0  0
brb1 | 11.1.201111:46
U prvniho testovaneho chladice vam chybi cena v ramecku. Take se mi nezdaji cisla o velikosti chladicu.....Nactua je navrzena pro nizkoprofilove PC a ma 165mm na vysku?? I se dvema chladici mi to prijde moc....Jinak vitezem bych Noctuu urcite nedal...jeji cena neodpovida vykonu.....
Odpovědět0  0
Hnizdo (433) | 11.1.201110:46
Vyborny test, ten Zalman se mi zrovna hodi.
Odpovědět0  0
odb (501) | 10.1.201118:31
musim suhlasit s recenzentom, co sa tyka hlucnosti ventilatorov. Ak clovek vyslovne nekupi najlacnejsi ventilator, tak s hlucnostou na tom budu podobne. Ticha sa dockame naozaj az pod 1000ot­/min , bez ohladu, ci je to noctua alebo iny vyrobca.
Odpovědět0  0
Rebel44 (30) | 10.1.201116:46
Otestujete take ThermalRight Silver Arrow ktery je primou konkurenci Noctua HD­-14?
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3363) | 10.1.201122:17
V nejbližší době asi ne
Odpovědět0  0
flankerp | 10.1.201114:04
Jak můžete kritizovat v6GT, když tento chladič je navrhován jako vysokootáčkový ­(2200 ot­)? Kdyby byly otetsovány i tyto možnosti, výkonově by určitě dopdl lépe....
To že jiné chladiče takové otáčky umožnují­/neumožnují, to už je rozhodnutí výrobce. Dle mého soudu by se měly proto i zahrnout výsledky s maximálními otáčkami chladičů
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3363) | 10.1.201122:16
To by samozřejmě dopadl lépe, ale dle mého názoru by moderní hi­-end chladič měl být co nejlepší právě při nízkých otáčkách, protože doby domácích PC s hlučností vrtulníku už jsou naštěstí pasé. Proto testuju chladiče se 120mm ventilátory od 1300 RPM níž, což je už tak hlučné dost, zvláště když jsou na chladiči dva.
Odpovědět0  0
16cmfan (11) | 10.1.201111:19
Ak by mal niekto záujem, urobil som aj mini­-recenziu Thermalright Venomous X Black aj na AMD socket­-e. http:­/­/www.svethardware.cz­/forum­/showthread.php?t=55693
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.