Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
13.8.2007, Jan Vítek, recenze
Dnešní článek načne téma IP kamer, které využívají rozhraní Wi-Fi, ale samozřejmě také Ethernet. Možná jste již zamýšleli, že si podobný produkt koupíte, ať už chcete vědět, jaké počasí panuje na vašem letním sídle, či chcete vědět, kdo to v neděli ráno dlouhými stisky zvoní u branky domu. Nyní se tedy podíváme na první čtyři kousky z celkových osmi.
Pavel111 | 30.5.200822:12
Dobry den,
nemate nekdo zkusenost jak vypada sledovani Ovislinku z mobilu + zda to umí i model 5420 a pouze to u nej neni uvedene, protoze pres mobil je dostupny pouze obraz, nebo je to vysadou jen typu 5400? Diky moc za odpoved
Odpovědět0  0
pavel_p (62) | 13.8.200722:03
Zrovna zneužiju této diskuze, chtěl jsem se zeptat jestli má někdo zkušenosti s nějakým softwarem pro záznam obrázků z více IP kamer za účelem zabezpečení.
Požadavky: preferován freeware, záznam, přehrávání, automatická detekce pohybu, spolupráce s kamerami axis206 ­(mjpeg­), platforma Windows nebo Linux.
Asi jediné co jsem našel a vypadá slibně je zoneminder, pro windows nic.
Odpovědět0  0
Fauxx (8) | 14.8.20079:48
taky mě tato otázka zajímá... U D­-linku DSC 950 je součástí balení kamery software na ovládání až 16 kamer..
Co se týče Axis Communications, tak to už se bavíme o jiné ceně za kameru a pokud je potřeba zapojit více kamer, tak se kupuje licence na každou kameru ­(pro jednu je zdarma­) u jiných výrobců zatím nevím...
Odpovědět0  0
SAKULPOL | 15.8.20078:38
Ahoj
podivej se po programu Active WebCam http:­/­/www.pysoft.com­/ dobrej program
Odpovědět0  0
h0nza7 (14) | 13.8.200717:53
Dobry den,
velmi bych ocenil kdybyste uvadel zda­-li je kamera vhodna i pro trvale venkovni pouziti tj. zda­-li snese dest­/snih vlhkost atd... Dale by me zajimalo jake jsou naroky na prenosove pasmo tj. hlavne upload pro jednotliva rozliseni resp co si muzu s 256kbit pripadne 512kbit uploadu dovolit.
Dekuji Honza
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 13.8.200718:01
Zdravím, skoro všechny mají větrací průduchy, takže těžko je některá pro venkovní účely vhodná. Nejlepší bude asi pogumované Edimax, tedy pro tyto účely.

Co se týče bitrate, to je téměř u všech volitelné a můžete jej kombinovat s rozlišením, FPS a navíc audiem, takže nevidím důvod, proč to více rozvádět u všech. Zkusím se ale zaměřit na jednu kameru, takže bitrate vs. FPS a rozlišení uvedu nakonec.
Odpovědět0  0
Miko (230) | 14.8.200713:18
do venkovního prostředí jsou skutečně určené jiné... třeba Mobotix. Cena je pochopitelně někde úplně jinde. Ukázka např. na http:­/­/www.dopravnisituace.cz­/d1­/ ­(snad to nebude bráno jako reklama, případně se omlouvám­).
Odpovědět0  0
Zdenek123 | 17.8.200720:05
Do venkovniho prostredi zadna ze zde uvedenych kamer neni, leda ji poridit vyhrivany kryt. Nektere spolecnosti zde testovanych kamer maji modely, pro ktere delaji i primo tato pouzdra, ale cena je jiz kolem 10 tisic a vice.
Odpovědět0  0
speedsnail (149) | 13.8.200712:25
Stale nefunguje nekolik obrazku. Jsou tam bile obdelniky nebo mazance. Opravil bych slovenčinu ­(to je slovensky, česky tipuju na slovenšťinu­) a vyraz ­"zhruba cca­" mi přijde taky ujetej :)
Odpovědět0  0
toycat (3) | 13.8.200711:17
Dobrý den.
Zajímalo by mě ­(a věřím, že i ostatní­), jak si kamerky poradí se snímáním v noci? Přece jen, většina potenciálních zlodějů asi ve dne nepřijde a pochybuji, že někdo bude nechávat každou noc svítit světlo. Mohli byste noční snímání také zařadit do recenze?
Děkuji.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 13.8.200712:02
Dobrý den, zahrnuto bude.
Odpovědět0  0
fcc (3) | 13.8.20078:45
Zdravim, jeste bych do testu zaradil kameru Axis 206W. Rozhodne ma co rict
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 13.8.200712:02
Zdravím, kamery jsou vybrané a někde jsme museli udělat cenový strop. Axis 206W by se do něj nevešla.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.