reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Test 8 IP kamer s Wi-Fi: 2. část

14.8.2007, Jan Vítek, recenze
Test 8 IP kamer s Wi-Fi: 2. část
Minule jsme si představili první čtyři Wi-Fi IP kamery a na dnešním článku je, aby se jejich prezentace dokončila. Zbývají kamery čtyřech výrobců – Edimax, Linksys, LevelOne a VIVOTEK, takže i dnes narazíme na známější a renomované výrobce i firmu, které vyrábí spíše levnější produkty pro nižší segment trhu. Proto bude i zajímavé sledovat, jak se projeví.

VIVOTEK IP7137


A nakonec je tu zástupce společnosti VIVOTEK, kamera IP7137, jejíž obdoba, kamera IP7135, se na našich stránkách již představila dříve. Přichází v klasickém papírovém obalu s přihrádkami a zde tedy není co oslavovat ani zatracovat.



Model
VIVOTEK IP7137
Rozměry
119 x 78 x 37 mm
Hmotnost
-
Připojení
Ethernet, 802.11g
Typ senzoru
CMOS
Automatické ostření
ne
Max. Rozlišení
640 x 480
Max. Framerate
30
Komprese
MPEG-4
Mikrofon
ano
Externí anténa
ano, napevno
Specialitky
-
Cena s DPH
5891
Podrobnosti zde (zip)

  • Kamera VIVOTEK IP7137
  • Adaptér DC 12V
  • Ethernet kabel RJ-45
  • Montážní kovový klips na zeď + šroubky a hmoždinky
  • Manuál a CD se softwarem

Samotná kamera vypadá zcela stejně jako její obdoba bez Wi-Fi připojení, pouze je její nedílnou součástí otočná anténa. Celá kamera je vyvedena v plastu se světle a tmavě šedým zabarvením. Vepředu jí pak dominuje zapuštěný objektiv, jenž se zaostřuje manuálně, k čemu s využije prohlubeň. Nalevo od objektivu máme mikrofon a nad ním dvojici jasných LED - nalevo modrá a napravo červené. Dle nich pak poznáte stav kamery a také zda zrovna pracuje či ne.



Zadní část kamery nám toho moc neukáže, je zde pouze ukotvena anténa, s níž můžeme velmi lehce, snad až příliš lehce, otáčet v rozsahu cca 240°. Ve středu zadní části pak máme klasický závit pro stojan a vedle něj informační štítek se všemi důležitými údaji.



Konektory se zde včetně nepopsaného resetu nacházejí ve spodní části. Je to Ethernetový konektor a napájecí konektor pro 5 V, tedy standard.



Díky vysokému stojanu lze kameru téměř libovolně natáčet a to i tak, abychom při jejím upevnění na stropě nemuseli softwarově převracet obraz. Kamera vzhledově není žádná kráska, ale na druhou stranu není přeplácaná a zpracováním jí není co vytknout, protože má pevné tělo, co nikde ani po silnějším zmáčknutí nevrže a neprohýbá se.




Příslušenství


Dodávané příslušenství na první pohled nenadchne ani neurazí, je to prostě standard. Máme zde menší napájecí adaptér pro 5 V / 2 A, krátký manuál v několika jazycích (češtinu nehledejme), jehož provedení mě nenadchlo. Jedná se o známý typ plakát, takže jej rozevřeme do velikosti připomínající anglické Times a pak můžeme hledat náš jazyk. Naštěstí angličtina je hned na ráně.



Kromě CD s doprovodným software tu je ještě zmíněný univerzální kovový podstavec skládající se ze třech dílů a nezbytné montážní šroubky a hmožninky.

reklama