Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Test 8 IP kamer s Wi-Fi: závěr

15.8.2007, Jan Vítek, recenze
Test 8 IP kamer s Wi-Fi: závěr
Dnes se podíváme, jak se kamery projevily v praxi. Jde o 8 produktů od firem D-Link, Edimax, LevelOne, Linksys, Ovislink a VIVOTEK. Jak už to bývá, našly se horší kousky, ale i velmi dobré a dá se říci, že zde funguje rčení o více muziky za větší peníze.

Slabé osvětlení


Snímání při slabém osvětlení je také disciplína, kterou IP kamery musí zvládnout dobře, aby se uplatnily například pro bezpečnostní účely. Je jasné, že pak obnovovací frekvence jejich obrazu klesne na minimum, takže ani nemá cenu nahrávat video - obraz je prostě v každém případě pomalý a rozmazaný, pokud se v něm tedy něco hýbe. Tady je spíše důležité, aby bylo vůbec něco vidět a jak brzy poznáte, zdaleka ne každá kamera v tomto dosahuje dobrých výsledků. Zde jsem místnost nepřímo osvítil pomocí reflektorové 60W žárovky, o níž se rozlilo slabé žluté světlo. Na čtení to rozhodně nebylo, ale kamery by měly být schopny zachytit i detaily.


Air Live WL-5400CAM



Air Live WL-5420CAM - režim nightshot



Air Live WL-5460CAM - režim nightshot



D-Link DCS-950G



Edimax IC-1500Wg



LevelOne WCS-2030



Linksys WVC54GC-EU



VIVOTEK IP7137

Kde byl dostupný noční mód, tam jsem jej zapnul, jinak se kamery přizpůsobovaly samy. I přes žluté světlo obraz dobře vyvážily kamery Level One a VIVOTEK, ale dobře si vedly také D-Link a Air Live WL-5420CAM a WL-5460CAM, i když u nich byl obraz již zabarven více dožluta. Zbytek kamer nenadchnul a hlavně kamera Linksys ukázala velmi slabý výsledek.


Velmi slabé osvětlení


A nyní nastupuje opravdová zátěž, řekli by v TV shoppingu. Kamery zachycovaly stejnou scénu, ale ta byla osvětlena v podstatě pouze monitorem naproti, takže dostupné světlo bylo opravdu slabé. A jak se dalo čekat, naprostá většina kamer v tomto případě pohořela. Zde vás ušetřím výsledku kamery Linksys, protože nemyslím, že je nutné ukazovat zcela černý obdélník.

'
Air Live WL-5400CAM



Air Live WL-5420CAM - režim nightshot



Air Live WL-5460CAM - režim nightshot



D-Link DCS-950G



Edimax IC-1500Wg



LevelOne WCS-2030



VIVOTEK IP7137

Jak je vidět, naprostá většina kamer ukázala zčernalou scénu, na které bylo možné rozeznat pouze část skříně. A to jen proto, že se v ní odráželo světlo monitoru. A opět se ukazují kamery VIVOTEK a Level One, jejichž podání obrazu je velmi dobré, pokud si uvědomíme, za jak slabého osvětlení byl obraz brán.