Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
15.8.2007, Jan Vítek, recenze
Dnes se podíváme, jak se kamery projevily v praxi. Jde o 8 produktů od firem D-Link, Edimax, LevelOne, Linksys, Ovislink a VIVOTEK. Jak už to bývá, našly se horší kousky, ale i velmi dobré a dá se říci, že zde funguje rčení o více muziky za větší peníze.
pcwifi (18) | 10.12.200921:16
pokukuji po modelu 7135 coz je ochuzena verze 7137 bez wifi. Da se nastavit jak dlouhy se ma delat video zaznam pri ukladani na FTP ? Abych nemel nekonecne dlouhe video ale treba hodinove sekce ­- soubory na ftp.
Odpovědět0  0
Roman Svoboda | 25.3.200814:22
Dobrý den, lze k těmto kamerám:
# LevelOne WCS­-2030
# VIVOTEK IP7137

přistupovat dálkově?Tzn. přes internetový prohlížeč z domova?

Děkuji za odpověď
Odpovědět0  0
Jirka2s | 3.12.200710:44
Když vezmu, že dnes lze již za 6t. koupit dospělou MiniDV kameru s 20x optickým zoomem a obrazem 10x kvalitnějším, které jdou navíc ovládat z PC, tak kvalita a ceny těchto ip­-kamer jsou holé neštěstí.
Argument, že ip­-kamery jsou složitější a tudíž dražší určitě neobstojí, koukněte se někdy jak značně složitá je mechanika MiniDV kamery.
Odpovědět0  0
Zdeněk Bočko | 19.2.200811:04
chtěl bych vidět, jak budeš instalovat MiniDV kameru na zeď a dělat kamerový systém :­-­)­)...
IP kamery jsou drahý, protože většina z nich má zdarma SW pro správu kamery, krom třeba Axisu, ten má na prvni a pak ke každý dokupuješ SW.. A taky mají rozhraní pro IP tj. konektor RJ45 a další výhody...
Odpovědět0  0
Ralf 22 | 7.10.200714:21
U kamery WL 5420 funguje někomu přeposílání na email popř jaké máte nastavení.
Odpovědět0  0
VencourKocour | 28.9.200717:52
Mám tuto kameru 3 dny a zatím mám jedinou výhradu, že ji nelze sledovat z více pc, tedy pouze z toho, kde je nainstalovaný přiložený program. Příště bych šel do Axise 207W, má mít webserver, čili by mělo fungovat prohlížení odevšad?
Pokud jde o streamování v linuxu, mplayer, wget a tak by si neporadili?
Odpovědět0  0
Karel Neugebauer jr. | 21.9.20079:02
Je i nějaký SW pro Linux servery na nahrávání ?
Odpovědět0  0
Radius2 | 16.1.200815:16
Linux je zas pase jako vzdy, ackoliv u takoveho produktu bych tedy rozhodne linux vyuzil vice nez tu drahou slupku z Redmontu :D
Odpovědět0  0
Petin67 | 4.6.200811:58
Odpovědět0  0
stexx | 15.9.200722:21
Ma nejaka WPA2? Nechce se mi downgradovat security...
Odpovědět0  0
hanse | 13.9.200723:37
Zajímam se o WCS 2040. Má ji někdo??A jaké máte zkušenosti se zoomem, rozlišením­-kvalitou obrazu.
děkuji
Odpovědět0  0
pemalbc | 24.8.20079:07
Koukal jsem na kameru WL5420, ale nikde jsem nenašel ukládání snímků na ftp server v intervalech oproti modelu WL5400. Poraďte prosím jak naad tím vyzrát jak ukládat snímky z této kamery pro webové stránky.
Odpovědět0  0
WW | 16.8.200710:21
no za 6l taka kamera s takym obrazom, by som sa bil do hlavy ze naco som to vyhodil peniaze.doma som si zapojil fotak na video in ku grafickej karte alebo tv karte a s pomocou webcamXP mozem teraz s fotakom aj streamovat video a atd... ja viem ze je to nic moc riesenie ale fotak mi 2h na baterku pobezi a ked chcem mat 1h videochat tak nepotrebujem na to kameru za 6 tisic
Odpovědět0  0
tonn82 | 16.8.200714:51
Mas pravdu, staci webkamera za tři stovky. Ale tohle je test IP kamer, tak nevim co to tu pletes. Taky nechapu, proc si stezujete na optiku a to, ze na dalku nejde nic poznat? Vsechno jde, ale ­"must platit­"!
Odpovědět0  0
ww | 17.8.20078:26
ja som nic o dialke nespominal, ale cakal by som ze za 6l uz by to robilo video tak ako ked digi fotak spravi fotku, ale mas v pravdu v tom ze je potrebne si priplatit lebo inak je tato kamera len draha hracka
Odpovědět0  0
speed | 20.8.200714:59
Mno, jen se podívejte na nativní rozlišení čipu kamery a Vašeho foťáku, trochu rozdíl ve prospěch foťáku :­-­) Další věcí je, že ve Vašem foťáku asi nemáte web server, takže nutnost mít zapnuté PC. Další věcí je, že když Vám někdo půjde cokoliv ukrást do bytu ­(domu­), nečekám, že zrovna PC by zůstalo ladem, takže máte nahraného zloděje, jen ten záznam jaksi odešel s ním. No a poslední věc, zajímalo by mě, jak dlouho vydrží foťák dělat 25sn. za sec než se Vám dodrbe? Slyšel jsem něco o trvanlivosti foťáku cca 1M snímků, čili to je cca 11 hodin a pár minut, než se Vám foťák porouchá, zatímco kamerka si takhle jede pár let... Ono tam opravdu něco ty peníze stát bude :­-­)
Odpovědět0  0
Lucas (13) | 15.8.200720:47
IMHO Airlive ma nejlepsi obraz. Podle testu ma nejvetsi ostrost barev a barevne podani. Je sice nejdrazsi, ale velmi kvalitni. Zaver recenze je malinko slabsi predevsim ve k vykonu prave Airlivu 5420
Odpovědět0  0
Jajator (130) | 15.8.200711:37
nema nahodou byt ten birate v bitech a ne bajtech? ono 1MB­/s toje slusne HD video :)
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 15.8.200711:51
Pravda, nejak jsem si zvyknul vsude primarne cpat byty.
Odpovědět0  0
mreasy (14) | 15.8.200710:15
celkem dobra recenze...jen ty ceny kamer kopirovali vysledky, aneb neda se ocekavat, ze kamera za 2300 bude konkurentem kamere za 6000.
Odpovědět0  0
Fauxx (8) | 15.8.200714:28
taky díky za recenzi... chtěl jsem kupovat D­-link DSC 950 teď asi spis půjdu do LevelOne... jen bych byl zvědavej když zapojím kamer 10 a víc... a taky jak vyřešit napájení, protože bych nejraději všechno vedl UTP kabelem, ale napájení se mi vest nechce. Taky jsem si všiml, že se dělaj kamery, který jdou napájet přes switch... to ale asi nebude otázka u tehlech typů...
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 15.8.200714:42
Pro napájení musí podporovat PoE ­- Power over Ethernet.
Odpovědět0  0
TomK_tvf (4) | 16.8.20079:43
Pro kazdou kameru je mozne pouzit takzvane ­"pasivni­" PoE. Jsou to redukce, ktere vedou napajeni po nevyuzitych parech UTP kabelu. Cena cca 2x100Kc­/kameru ­(mozno i vyrobit na kolene­), odzkouseno do cca 30m UTP dratu ­(vic muze byt problem­).
Odpovědět0  0
Fauxx (8) | 16.8.200710:22
díky za komentář napadlo mě to vést to po UTP kabelu, ale nebyl jsem si jistej.. ještě na to kouknu... ;­-)
Odpovědět0  0
speed | 20.8.200714:53
Nebo můžete jít do kamery Vivotek IP7131, která má v sobě PoE 802.3af splitter. Jen pro info, LevelOne si nechává kamery vyrábět u Vivoteku. Je to jejich ODM zákazník..
Odpovědět0  0
Bill.jr | 2.1.200813:34
Mam s tim taky zkusenost. Dneska pokud ma clovek cestu do kramu se to poe asi vyplati koupit. Udelat si ten injektor a splitter je moc prace. Nejmin hezky ale ucinny je prefiknout adapter a nabastlit ho na kabel :­-­) Jinak i pres 30m to funguje, ale hrozne zalezi jak co, treba switch jo. Pisu o tom u sebe na http:­/­/www.techdot.eu­/index.php­/2007­/12­/22­/poe­-napajeni­-po­-ethernetu­-svepomoci/
Odpovědět0  0
C | 15.8.20078:49
Teda kvalita obrazu nic moc neumím si moc představit ze to namiřím z 5 patra na parkoviště a rozeznat svoje auto a už vůbec ze mě tam do něj někdo leze :­) nepočítám když mě ho někdo nabourá tak se taky hodí SPZ což pochybuji že by alespoň jedna z těchto kamer mohla splnit ... :­( mno inu ano uvažoval jsem o nějaké teto kameře ale jak tak koukám chtěl bych asi příliš muziky za málo peněz :­( Takže si eště nejaký ten pátek počkám :)
Odpovědět0  0
Michalx | 15.8.20079:47
Prilis se divate na nerealne kriminalni filmy kde byli uz pred 10 roky schopni ze zasumele CCTV vyfiltrovat nadherne fotky zlocince...
Pokud potrebujete sledovat auto z 5. patra tak urcite budete potrebovat objektiv s alespon 5x zvetsenim.
Odpovědět0  0
Shafa (20) | 15.8.200717:17
Mam v praci nekolik vivoteku vcetne tohoto testovaneho ­(ale bez wifi­). Strucne receno, do cca 5­-6 tisic to jsou proste monitorovaci kamery od kterych nesmite nic zazracneho cekat. Lidi do cca 15 metru to sejme tak ze jim oblicej rozeznate. Dal uz to je spatne.
Pokud se podivate na optiku, tak se moc nelisi od mobilu. Se soucasnyma digifotakama se jejich kvalita neda bohuzel vubec srovnat.
Navic, pokud jsou spatne svetelne podminky, napr. v tmave hale proti oknum, tak je vystup totalni tragedie a nemate sanci to sestelovat.
Nejake rozumnejsi se zoomem a natacenim se pohybuji kolem 16­-20 kKc, a to uz je opravdu dost penez.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.