reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Test herních notebooků: Dell Studio 1537

17.12.2008, Jan Vítek, recenze
Test herních notebooků: Dell Studio 1537
Pokud testujeme notebooky, nesmíme zapomenout na Dell, který patří k jejich renomovaným výrobcům. K nám se dostal model Studio 1537, jenž je vybaven procesorem Intel Core 2 Duo P8400 a grafickým čipem ATI Mobility Radeon HD 3470. Pojďme se na něj podívat.
Společnost Dell své herní modely nabízí v poněkud jiné cenové kategorii, a tak jsme se museli spokojit se zástupcem řady Studio. Ten se bohužel z hlediska grafického výkonu vůbec nepředvedl, za což může nízký výkon grafického čipu ATI Mobility Radeon HD 3450, což ostatně uvidíme především v závěrečném srovnání. Mírně slabší výkon předvedl také procesor Intel Core 2 Duo P8400 a operační paměti, ale toto rozhodně není podstatný problém. Částečně nám to nahradí dobrý výkon pevného disku. Zvukově je na tom tento notebook ale celkem špatně a nepředvádí více než ty nejlevnější modely na trhu.



Z hlediska zpracování by si nebylo na co stěžovat, tedy nebýt jedné věci. Displej, jenž by měl být podsvícen pomocí světelných diod, je velmi náchylný na tlak na své víko. Stačí jen lehce přitlačit a již se obraz rozpadne, takže je vidět, že horní plast pod sebou mnoho volného prostoru nemá. Ovšem to při normálním provozu nijak nevadí a těžko říci, zda to bude vůbec něčemu vadit, tedy jestli je zde zvýšené nebezpečí poškození displeje při přenášení notebooku.

V ostatních aspektech jsem byl velmi spokojen. Studio 1537 se nesnaží zaujmout zbytečnými designovými prvky a vše je zpracováno účelně a s precizností. Výhodou je také dobrý přístup ke klíčovým komponentám přes velký spodní panel, využitelná jsou multimediální dotyková tlačítka a slotová DVD mechanika zabrání nešikům v tom, aby si urazili vysunovací tray. Otázkou je, jak účelné jsou měkké lamely bránící prachu ve vstupu dovnitř.

Celkově jde tedy o slušně zpracovaný notebook, jenž by si však vzhledem ke své ceně zasloužil lepší výbavu. Takto se uživatelé asi poohlédnou po modelech, jež jim nabídnou vyšší výkon.


Nízká spotřeba a dlouhá výdrž na baterie
Slabý grafický výkon
Dobré zpracování
Poměr cena / výkon
Záruční servis NDB
Displej při tlaku na víko problikává
Orientační cena: viz graf níže



Za zapůjčení notebooku Dell Studio 1537 N08.1537.0006R děkujeme společnosti Dell


reklama