reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Test herních notebooků: Fujitsu Siemens AMILO Xi 3650

18.12.2008, Jan Vítek, recenze
Test herních notebooků: Fujitsu Siemens AMILO Xi 3650
Mezi největší notebooky v testu se řadí Fujitsu Siemens AMILO Xi 3650. Vzhledem k ostatním v testu jde o standardní sestavu založenou na Intel PM45 Express, procesoru Intel Core 2 Duo P8400 a grafické kartě NVIDIA GeForce 9600M GT. Nabízí ale 18,4" displej.
Fujitsu Siemens AMILO Xi 3650 (CCN:CRE-110150-003) je zajímavým modelem, jenž se může dobře použít jako náhrada stolního počítače, tedy tzv. desktop replacement. Výrobce zde nabízí dobrý grafický výkon daný kartou NVIDIA GeForce 9600M GT s 512 MB GDDR3, dále dle mě adekvátní rozlišení displeje 1680 x 945, jež je ale poněkud netradiční především vzhledem k počtu vertikálních pixelů. Takové rozlišení a daný poměr 16:9 se ale bude hodit ke sledování filmů.



Mezi další výhody tohoto modelu patří integrované dálkové ovládání (slouží mu slot pro ExpressCard), pozice pro druhý pevný disk s možností vytvoření polí RAID 0 či 1 a funkce pro přepínání mezi integrovanou grafickou kartou a samostatnou kartou GeForce. K té se dá přiřadit i tlačítko pro podtaktování procesoru, s čímž se i podstatně sníží hluk chlazení. Řada uživatelů také jistě využije celé čtyři audio vstupy/výstupy, s jejichž pomocí snadno nakrmíme i 7.1kanálovou audio sestavu. Tento notebook se tedy dá využít jako plnohodnotný desktopový počítač, ale pokud zapomeneme na jeho rozměry a hmotnost, nabízí díky dlouhé výdrži na baterie i mobilitu. Na druhou stranu, do autobusu si takové zařízení vezmete jen těžko.

Zpracování je v tomto případě na solidní úrovni. Výrobce využil kombinaci bílého lesklého plastu, který převažuje a černého matného plastu. Klávesnice obsahuje i numerickou část (to lze považovat u takového modelu za samozřejmost) a mírnou výtku bych měl k jejímu prohýbání zejména v její střední části. Co mě ale dokázalo nadzvednout ze židle, je touchpad. Ten je vyroben ze stejného lesklého plastu jako okolní povrch a práce s ním je kvůli vysoké přilnavosti povrchu skutečným utrpením. Utěšit se můžeme jedině tím, že touchpad tolik nevyužijeme a spíše si budeme užívat komfort pořádné myši.

Nakonec ještě doplním informace o záruce. FSC na tyto notebooky standardně poskytuje 2letou záruku Collect&Return. V rámci ní servisní partner firmy bezplatně zajistí vyzvednutí, opravu i navrácení notebooku zákazníkovi. A kromě toho můžeme využít bezplatné opravy při náhodném poškození notebooku, což platí pro prvních 6 měsíců a podmínkou je registrace na serveru zatorucim.cz.


Slušný grafický výkon
Téměř nepoužitelný touchpad
7.1 zvuk a dálkový ovladač
Nehodí se pro přenášení
Možnost zapojit další HDD (RAID 0/1)
Ikona Odkaz na databázi
Možnosti správy spotřeby + výdrž na baterii
Ikona Odkaz na databázi
Orientační cena: viz graf níže



Za zapůjčení notebooku Fujitsu Siemens AMILO Xi 3650 děkujeme společnosti Fujitsu Siemens Computers

reklama