reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
17.12.2009, Jan Vítek, recenze
Asus jako společnost, která iniciovala příchod netbooků, nemůže v našich testech chybět. Vybrán byl zástupce Eee PC 1008HA v červeném provedení. Ten nabízí především moderní design se štíhlým tělem, nízkou hmotností a také relativně dlouhou výdrž na baterie.
1mima10 (1) | 5.1.201020:54
nerozumiem až tak ako vy tymto notebookom ale mam jednu otazku..čo si mam predstavit pod nazvom iPod Touch?
Odpovědět0  0
busy (126) | 21.12.20096:52
Aky velky HDD je v tom osadeny ? Tu pisu ze 250 GB, ale inde iba 160 GB. Vyrabaju sa rozne verzie s roznymi velkostami HDD ?
Odpovědět0  0
Karel77 | 17.12.200922:23
Docela jsem o notebooku uvažoval, ale pro mě je hlavním kritériem hlučnost, pak mobilita a možnost odpovědět na e­-mail.
Bohužel drtivá většina notebooků to dnes ­"zabíjí­" mechanickými HD. Dlouho jsem uvažoval a nakonec jsem šel do iPodu Touch ­- naprosto bezhlučný, 5000 i s DPH, baterka vydrží lépe než všechny netbooky dohromady.
Jediná věc, že nepíšu tak ­"hbitě­" + wifi mi případá drobátko míň citlivá než u mýho noťasu, ale všechno má svý mouchy.

Fakt někdy se divím. Vidím recenzi na netbook a vidím samé ­"výkonostní­" srovnání. Vždyť to je do nebe volající. U netbooku mě nezajímá výkon ­- proč proboha nedělají bezhlučné ­(SSD disk­) + pasivní chlazení only.
Někdy mi připadá, že se snaží předělat trabanta do poršáka.
Odpovědět0  0
DollyX (9) | 18.12.20091:56
Například netbook Dell mini 10v je komplet v pasivním chlazení, tudiž hluk se nekoná a je možné jej pořídit ­"dokonce­":­-­) i s SSDiskem.
Jen nevím, zda­-li je tato možnost ­(SSD­) optimální s Win XP ...
Odpovědět0  0
Karel77 | 18.12.200920:20
To jo, ale člověk musí hledat jak vzteklej aby něco našel s SSD ­(i tenhle noťas je spíš s normálním HD­) a pak ­- musel bych to vidět na vlastní oči ­- pro mě je hlučnost na prvním místě.

Když takhle po večerech něco čtu­/učím se jazyky, tak vyhledávám na internetu slovíčka ­(mimochodem seznam.cz má ten nejlepší slovník, co znám­) a chci absolutní ticho.

Měl jsem iPhona, kterého jsem rozbil ­( moje vina­) ­- ten by byl lepší, ale na to, co to potřebuju mi stačí iPod Touch. Sice je to občas opruz, všechno hnát přes iTunes ­(MP3, videa­), ale zase je tam milióny aplikací zadara, je to rychlé, maličké ­- virus free platforma a ovládání je geniální. Mám ještě další namakané windows mobile PDA a po rozbití iPhonu v minulosti, jsem myslel, že se k nim vrátím, ale ten návrat byl jak náraz hlavou do zdi.
Takže jsem koupil iPod Touch, který mi vyhovuje líp, než kdybych šel do nějakého netbooka.
Odpovědět0  0
hardwarista | 19.12.200918:26
to je takovej problém hardisk nepoužívat a mít všechno na kartě SDHC? Sám tohle používám, teda na 1101HA. Když potřebuješ něco na hardisku s plotnama, tak ho na tu chvíli pustíš, nakopíruješ potřebný a zase vypneš. Jeden slot na SDHC je k dispozici. Kartu používám SDHC clas 6 32GB, hardisk má větší přístupovou dobu, ale je rychlejší při čtení­/zápisu. takže je to tak nastejno. Když hardisk vypneš, zase snížíš spotřebu o nějaký watt, takže zase prodloužíš výdrž. Na kartě mám souborový systém ext4, adresář ­/ , swapovací oddíl, jenom bootmanager a bootsektor mám na tom hardisku, samozřejmě by se asi na tu kartu SDHC nějak dalo dat taky.
další výhoda karty SDHC ­(kromě spotřeby, hlučnosti, menšího ohřívání­) třeba taky to, že nehrozí zničení točících se ploten při pádu na zem. ­(snese mnohem horší zacházení­)
Samozřejmě sem rád, že tam hardisk montujou, když je potřeba, tak se hodí, ale zapnutý jenom po nezbytně krátkou dobu.
Odpovědět0  0
Karel77 | 19.12.200922:15
OK ­- ale další karta navíc = další prachy navíc. Plus v drtivé většině to má větráček ­(někdy dost tichý, ale je tam­).
No, teď už je to zbytečné rozebírat ­- koupil jsem, po nějaké úvaze nikoliv netbook ale iPod Touch ­- spíš jen říkám svoje řešení, které například mě vyhovuje.
Odpovědět0  0
Bezy (66) | 17.12.200912:08
Jen bych doplnil že se netbook dělá i s vyšší kapacitou baterie. Cenově vyjde skoro nastejno a výdrž je o 1­/3 lepší.

Na tomto netbooku jsem instaloval W7 i XP a výdrž na baterie s W7­(verze Pro­) mi přišla viditelně menší, odhaduju 10­-20%.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.