reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Test pětice 16GB flash disků

3.9.2010, Jan Vítek, srovnávací test
Test pětice 16GB flash disků
Po sérii hromadných testů zabezpečených flash disků se dostáváme opět především k tématu výkonu moderních modelů. Vyzkoušíme si práci s celkem pěti modely, které oplývají kapacitou 16 GB a snad nám nabídnou také něco navíc.
Náš smíšený test začneme s miniaturním bratříčkem známých modelů Flash Voyager od renomované společnosti Corsair. Ten přišel zatavený v tuhém plastovém obalu, odkud jej musíme nejlépe vystříhat nůžkami.



Kromě něj se již v balení nenachází nic zajímavého, a tak se pojďme podívat na jeho specifikace.

Model
Corsair Flash Voyager Mini 16 GB
Materiál
pryž (voděodolná)
Rozměry
36 x 21 x 10 mm (zatažený konektor)
Hmotnost
6 gramů
Kapacita
16 GB
Rozhraní
USB 2.0
Záruka
desetiletá
Čtení (sekvenční)
? MB/s
Zápis (sekvenční)
? MB/s

Corsair nám o tomto produktu řekne pouze očividné věci plus to, že je vybavený rozhraním USB 2.0 a je na něj poskytována desetiletá záruka. Ostatní si tedy budeme muset zjistit sami, a to včetně rozměrů, hmotnosti a výkonu. Na ten přijde ale čas až později.



Tělo disku je stejně jako původní řada Flash Voyager pogumované a seshora je na něm podobně jako u ní vyvedený reliéfní nápis Corsair Flash Voyager Mini. Na opačné straně od zatahovacího konektoru je malé očko s karabinkou a tenkým, ale pevným černým poutkem.



Abychom mohli disk pevně chytit, má ve svých prohnutých hranách dva měkké modré výčnělky. Z druhé strany si pak můžeme prohlédnout jeho tenký vysunovací USB konektor. Díky nemu se nebudeme muset starat o žádnou krytku. Fyzické zpracování tedy odpovídá vysokému standardu firmy Corsair.


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Corsair Voyager Mini 16GB poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>

reklama