reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Test tří velikánů, aneb který je lepší? 17", 18" nebo 19" LCD?

19.12.2003, Martin Štěpánek, recenze
Test tří velikánů, aneb který je lepší? 17", 18" nebo 19" LCD?
Dnešní recenze se snaží porovnat 17", 18" a 19" LCD monitory, které jsou vybaveny stejným rozlišením a ukazuje na jejich výhody a nevýhody. V testu se nám sešli Neovo E-17, LG L1800P a Neovo F-419.
Zde se podíváme na praktickou stránku věci. Pokusíme si dokázat, zda má monitor skutečně odezvu udávaných 25ms a jaký je kontrast a homogenita barev.

Jako první test jsem použil test odezvy, bohužel se mi nepodařilo dobře zachytit pohybující se čtvereček, nicméně musím zde konstatovat, že tento monitor má odezvu větší než udávaných 25ms. Podle délky ohonu u pohybující krychle bych odezvu odhadoval na 30ms. Je jasné, že pokud někdo zvolí tento monitor a bude chtít hrát hry, bude zklamán.


Nokia Test na monitoru LG L1800P
(klikněte pro zvětšení)

V Nokia Testu jsme se mohli přesvědčit o dobré homogenitě barev


PassMark - test kontrastu
(klikněte pro zvětšení)

V testu PassMark jsme se podívali na kontrast. Oproti tabulkovým předpokladům monitor dokázal zobrazit pouze 7% šedou, což je ve srovnání s konkurencí trochu slabší. Stejným dojmem pak na mě působila hra Quake III, ve které je mnoho tmavých míst a kde se někdy stávalo, že jsem neviděl věci, které jsem vidět měl (některé potvůrky stojící v rohu jsem zpozoroval až když začaly střílet).Při pozorování fotek byly rozdíly v barvě oproti normálu.

Celkově mě kvalita obrazu tohoto monitoru nijak nenadchla.
reklama