reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
30.1.2006, Jan Vítek, recenze
Thermaltake donedávna vyráběl skříně především pro vyšší segment trhu. Zvláště je známá její série Xaser se svým nenapodobitelným designem předního panelu. Nyní tu máme zástupce nejnižší cenové kategorie a uvidíme, jak se výrobce popral s omezeným rozpočtem.
Shawi | 11.6.20077:16
Mám ji doma a zatím naprosta spokojenost.. Bočnice se mi nekroutí nic nevibruje a dvířka hned 2. den letěli do skříně. ;o­) Ale spíš me zajimá jedna věc: Co takhle boční 80mm větrak neinstalovat tlačně ale tažně? Nezkoušel to někdo?
Odpovědět0  0
Palda | 11.6.20079:11
no zrovna minuly tyden ­(protoze jak je tedka horko, je to s teplotou spatny­)... pokud posilal vzduch z venku dovnitr, narusil se kolobeh, kdy velke zadni ventilatory maji vzduch odsavat... proste odsavali od toho maleho a teplota na CPU vzrostla o 3 stupne... takze ted ho mam aby vyfukoval vzduch ven
Odpovědět0  0
rob698 | 29.5.20079:39
Dle mě žádná lepší skřín od eurocase neexistuje, všechno to jsou krámy.
Odpovědět0  0
noob | 16.11.200611:19
Chtěl bych se zeptat, v testu je napsáno že při teplotním testu byly zapojeny dva větráky z bočniče ale ja vidim jenom jeden otvor na vetrak 80mm ktery je ten druhý?
Odpovědět0  0
Jan Angelovič (8) | 28.3.200620:47
Ta čelní maska je opravdu hnusná, navíc jsou dvířka prohnutá, takže nezbývá místo na knoflíky regulátoru otáček. Ty rychloupínací kolíčky jsou naprosto k ničemu.

Je to ale asi nejlevnější skříň, která standardně podporuje 120 mm větráček vpředu i v zadu.
Odpovědět0  0
Slick | 18.2.20060:07
Zhruba o prazdninach sem mel skrin Coolermaster Cavalier 3 a nemůžu si pomoct, ale tohle je její obšlehnutí na 95%. Dokonce i ty USBčka a vstupy na jack byly stejně rozmístěný :­) Navíc to mělo už při koupi jeden 80mm větrák před diskama. I tak v ní bylo docela horko a po čase mi začali lízt na nervy věčný otvírání dvířek, tak sem ji vyměnil za Coolermaster centurion 5 a maximální spokojenost...
Odpovědět0  0
palda | 30.1.200623:36
zrovna pred tydnem jsem si ji koupil, a docela spokojenost... :­-­) ale ty bocnice jsou opravdu problem.. jinak teploty mam nizsi a to mam cca 23 stupnu v mistnosti, a mam na to dve teplotni cidla ­(deska+panel­) CPU 31­/38 a GPU 30­/45 ­(sempron 2800+@1800MHz, radeon x1300­), je to asi tim ze to asi o polovinu min topi :­-D, jinak vyplatilo se mi dat jeden 120mm dolu dopredu, a ucpat otvor pro 80mm ventilator a tak se vzduch do casu taha prez ten otvor u graficke karty, snizilo mi to teplotu asi o 5 stupnu, ty rychloupinaci ­"sroubky­" jsou strasne volne, a disky a mechaniky s nimi docela dost vibruji...
Odpovědět0  0
amanes | 31.1.200610:02
zdravim
tuto case mam uz asi tyden a musim rict ze maximalni spokojenost.vetrak nehuci ­(moc­), ve skrini paradni pruvan ­(mam 12cm na zdroji smerem dolu­). pouze uvazuji o jeste jednom 12cm dolu pred disky ponevadz semi trosku prehrivaji. ty kolicky na pripevneni disku hodnotim spis jako zbytecnost>zaprve jsou hlavne na 5a1­/4 pozicich ­(?­) zadruhe jsou jen z jedne strany ­(?­)
Nicmene za 1200kreditu perfektni koupe!
Odpovědět0  0
palda | 31.1.200614:55
no opravdu sem nepochopil proc ty ­"srouby­" jsou na jedne strane... ale za tu cenu sem fakt rad, jinak trosku mi vadi ten osklivy plastove vypadajici ­"okrildleny­" znak Tt, ale kuli vzhledu jsem ji nekupoval..
Odpovědět0  0
amanes | 31.1.200615:48
me se tam ty kridla zas docela libej :­)
vzhledem k tomu ze mam pocitac poleve ruce, jsem byl nucen oddelat dvirka,no ata stribrna vec celkem hezky zakoncuje ten zvlnenej spodek :­)
ale sem rad ze mame stejny zaver: za takovou cenu je to BEST
Odpovědět0  0
Tequilla | 8.2.200612:50
Za tu cenu je to opravdu vyborna koupe a jsem s ni naramne spokojen. Skrin je prostorna, ale ma bohuzel par nedotazenych veci, ktery muzou celkovy pohled na skrin zkazit. Problem je jednak v jiz zminovanem uchyceni mechanik ­(je to proste volne a mechaniky vibruji, nastesti se to da vymenit za obyc. sroubky­) nebo v naprosto nevychytanem uchyceni dvirek ­(vypadavaji opravdu casto, proto jsem je prestal pouzivat uplne­). Dalsim problemem jsou tenke kroutici se bocnice, ale co by clovek za tu cenu nechtel, ze? Pokud nekdo uvazuje o koupi skrine s vybornym pomerem cena­/vykon, tak ThermalTake Mambo muzu vrele doporucit. Oproti KME nabo Eurocase je tato skrin opravdu nekde jinde.
Odpovědět0  0
rs (52) | 30.1.200623:03
No a já myslel, že ten boční otvor je pro větrný tunel, který se dá koupit za pár kaček v každém krámě s počítači.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 31.1.200610:25
Vynatek z recenze: ­"Boční ventilátor tak má smysl hlavně při použití jako součást windtunnelu vedoucího přímo na chladič procesoru."
Odpovědět0  0
rs (52) | 1.2.200613:31
Ok, přehlédl jsem to.
Odpovědět0  0
dotaz | 30.1.200621:33
Zdravim autora,
clanek je docela dobry az na tu silenou teplotu v mistnosti 17°C, s tim souvisejici i ujete namerene hodnoty. To je vazne huste, bydlim na severu, kde se ty mrazy radne projevily. Ale i presto jsem si byt aspon trochu vytopil na nejakych 19°C. To jsou na tom redaktori SHW financne tak spatne, ze si pri krutych mrazech nemohou zatopit?
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 30.1.200621:46
Nebojte, pristi vysledky jiz budou poznamenane novymi okny a pak Vas klidne trhnu i s Vasimi 19°C :­) Ono si ale staci k vyslednym teplotam pridat teplotni rozdil v mistnostech a mate zhruba vyslednou teplotu, takze takovy problem bych v tom nevidel. ­'Problem­' je spis novy zdroj se 12cm ventilatorem ­- ten uz dokaze s teplotami uvnitr skrine zahybat a proto nemohu pomerovat s minulymi vysledky.
Odpovědět0  0
eraser (344) | 30.1.200615:59
Hmm, 17°C pre testovanie... nevhodné, v porovnaní s inými bedňami. Navyše, chcem vidieť toho eskimáka, ktorý v kancli pracuje nehybne za kompom pri tejto teplote.
Odpovědět0  0
imag.muchachan | 30.1.200613:08
No jako URNA pro dědečka to je pěkný.
A ani ten by nechtěl urnu s nápisem MAMBO :o.
Ale dát si to na stůl?

No nevím....bez smutečních věnců to je takový chudý
Odpovědět0  0
eraser (344) | 30.1.200615:57
Mne to zase pripomína ponorku Kursk...
Odpovědět0  0
john.don | 30.1.200618:56
Oba jste úplně mimo.
To je přece vypadá jako kontejnej na tříděný odpad :­-­)

A navíc je tam velký nápis MAMBO 8­-)
Odpovědět0  0
Petr Gazo | 25.6.200617:01
Co byste chteli za ty prachy. ­(1300+­-­) Radsi tohle nez odpad s napisem ­(nebo bez napisu ale od firmy­)EUROCASE.
Odpovědět0  0
pleva (67) | 30.1.200610:20
Hezká recenze. Jen nevím, jestli by bedna obstála v duelu s EuroCase nebo někým podobným v téhle ceně. Thermaltake teď zúročuje svoje jméno. Pokles cen uvítají všichni kromě výrobců.
Jediné, co se mi na skříni nelíbí jsou poměrně komplikované kolíčky na uchycení. Proč mají všichni takový odpor ke šroubům?
Odpovědět0  0
Matyáš Novák | 30.1.200611:25
Ahoj,
no me by to taky zajimalo ­- srovnani levnejch beden, napr. tadle swing, no a k tomu ty lepsi od eurocase, mode com, kme.... Nemuselo by to bejt nejak rozsahly ­(eurocase bednu mel snad kazdej ruce­), spis nez jednotlivy recenze tak vylozene srovnavaci test.
Mejte se Matyas
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 30.1.200612:50
Zdravim, predem diky za pozitivni ohlas.

Tolik komplikovane ty kolicky nejsou, rozhodne mene nez sroubky. Proste je z ulozeni vyjmete, zasunete mechaniku, podivate se, kde jsou v ni zavity a zacvaknete kolicky. Rychloupinani je proste dnes v mode a take proto bych nijak negativne nehodnotil skrin, ktera stale vyuziva klasickych sroubku ­- je to sice pomalejsi, ale nenachylne na opotrebeni a kolikrat daleko fortelnejsi zpusob.

Ovsem zde muzete take vyuzit k upevneni sroubky, takze nevidim uz zadny problem ­- kazdy dle sveho gusta.
Odpovědět0  0
Miroslav Jindra (221) | 24.8.20063:34
tak jsem ju konecne taky dostal do rukou..
http:­/­/ventum.net­/item­/show­/thermaltake­-mambo­-vc2000­-levny­-luxus

jinak mi tu jeste lezi akasa zen ­(white­) a ta se mi libi provedenim a vubec vsim mnohem vic ­(za priblizne stejnou cenu­), ale jeste jsem ji nepitval.
z levnych beden s 12 cm vetrakama je jeste dobre treba GMC H­-60
http:­/­/ventum.net­/item­/show­/gmc­-h60­-phoong­-­-­-likvidator­-konkurence
Odpovědět0  0
snajprik | 30.1.20067:06
Niektorí ľudia v snahe dosiahnuť „technologický prielom“ alebo aspoň sa trochu odlíšiť od davu skúšajú so svojím PC všetko možné aj nemožné. Kolegovia z Tom­'s Hardware skúsili to, čo sa doteraz bralo ako čisto teoretická možnosť: priehľadnú skrinku nepriepustne zalepili silikónom a naliali do nej 30 litrov jedlého oleja. Čistý olej nie je totiž elektrickým vodičom a zároveň výborne odvádza teplo, preto neboli potrebné žiadne aktívne chladiče na komponenty. Po zapnutí PC nielenže bez problémov pracovalo, ale bolo aj mimoriadne tiché.

Chlapci z Tom­'s Hardware celý experiment začali skúšaním s destilovanou vodou. Tá je nielen lacná, ale aj nevodivá, pretože neobsahuje nečistoty, resp. ióny, ktoré by umožňovali plynutie elektrického prúdu. To však nedopadlo dobre, pretože destilovaná voda je veľmi náchylná na kontamináciu a v priebehu piatich minút v nej komponenty zlyhávali ­(hoci sa im nič nestalo­). Jedlý olej sa ukázal ako oveľa stabilnejší nevodič. Problémy robil iba jediný detail: procesorovú päticu bolo treba hermeticky uzavrieť silikónom, aby sa do nej olej nedostal, pretože v nej sa olej správa ako dielektrikum. Inak bolo PC v podstate úplne stabilné. Olej zároveň aj pekne odvádzal teplo: testovacia zostava s Athlonom FX55 zohriala olej len na 40 stupňov Celzia. Je to jednoducho len ďalšia z tých vecí, čo môžete skúsiť počas dlhých zimných večerov, keď sa budete nudiť. Kompletný návod s obrázkami a aj videoukážkami nájdete na tejto adrese.
Odpovědět0  0
Bum | 30.1.200613:16
na jake..?
Odpovědět0  0
Michal Mitrega | 30.1.200621:47
Celkem podrobný postup,
viděl jsem ho jinde, ale tenhle je dost dobrej aby se to dalo provést ­- rozhodně to jednou zkusím, když mi někdo vyrobí case, tak ten zbytek už zvládnu no problemo :­))
Odpovědět0  0
epeke | 30.1.20062:32
ktora skrina z tychto lacnych thermaltakou je lepsia....tato alebo swing???nevie niekdo povedat?
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.