reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ThinkPad R60 - low-end od Lenovo

26.4.2007, Josef Brož, recenze
ThinkPad R60 - low-end od Lenovo
Notebooky Lenovo charakterizuje především účelný design a perfektní dílenské zpracování. V dnešní recenzi se podíváme na model řady ThinkPad R60, jenž je vybavený dvoujádrovým procesorem Intel Core Duo T2300E a integrovaným grafickým jádrem Intel GMA 950.
Model ThinkPad R60 nepatří právě k vlajkové lodi v nabídce společnosti Lenovo. Tomu odpovídá i průměrná hardwarová výbava, která je založena na kombinaci dvoujádrového procesoru T2300 a integrované grafické karty Intel GMA 950. Pochopitelně za příplatek lze v rámci řady ThinkPad R získat podstatně výkonnější hardware. Za průměrný bych označil i LCD panel s poněkud mdlým obrazem.


Lenovo ThinkPad R60

Robustní konstrukce předurčuje ThinkPad R60 i k použití mimo kancelářské prostředí. Kvalitní plasty, které tvoří šasi notebooku, snesou i méně šetrné zacházení. Nasazení v náročných provozech (např. telekomunikační technici) odpovídá i výbava a strohý design. Poněkud problematická je však mobilita přístroje. Tříkilový notebook s výškou přesahující čtyři centimetry není příliš skladný nebo vhodný k přenášení. Excelentní je naopak výdrž notebooku na bateriích, které mají dostatečnou kapacitu pro až pět hodin práce.


Lenovo ThinkPad R60


ThinkPad R60 nepatří mezi produkty určené běžným uživatelům. Rozhodně bych popisovanou řadu Thinkpadu nedoporučil jako multimediální počítač pro domácnost. V jeho výbavě chybí např. čtečka paměťových karet apod. Určité výhrady mám rovněž ke slícování plastů kolem klávesnice. Notebook najde spokojené uživatele především mezi korporátní klientelou, jejíž zástupci ocení vysokou spolehlivost a propracovanou ergonomii.


Funkční design
Vrchní plasty
Robustní provedení
Výkon grafické karty
Výdrž na bateriích
Chybí čtečka paměť. karet
Tichý chod
1024x768 LCD
Doporučená koncová cena bez operačního systému: 24 000,- Kč (včetně DPH)


Za zapůjčení notebooku děkujeme českému zastoupení.
reklama