reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Trio herních klávesnic v akci

17.2.2010, Jan Vítek, recenze
Trio herních klávesnic v akci
V rámci našeho dvouměsíčního tématu o doplňcích k počítačům, kam patří samozřejmě také periferie, si představíme tři herní klávesnice, jež by měly patřit mezi to nejlepší, co nám mohou výrobci nabídnout. Představí se tak modely firem Logitech, Roccat a Razer.

Instalace a nastavení klávesnice


Software Logitech G-Series Profiler nabídne instalaci i v českém jazyce, po čemž dokáže i nadále s námi takto komunikovat. Jedná se tak v našich končinách o jistou nezanedbatelnou výhodu. Logitech si také vše ulehčuje tím, že pro své klávesnice Gxx a myši využívá jednotný software - buď tedy G-Series Profiler, nebo SetPoint.

S instalací klávesnice není žádný problém. Ta dokáže fungovat i bez ovladačů a softwaru, ale její funkčnost je tím velmi omezena. Také funkce pro připojení sluchátek a mikrofonu se nainstaluje sama po připojení těchto zařízení (použit byl OS Windows 7 64bit) a funkčnost je také bezproblémová.


- klikněte pro zvětšení -

Software Logitech G-series Key Profiler se týká, jak už jeho název napovídá, správy speciálních kláves G. Ty nám jsou graficky znázorněny i s popisky toho, co v jednotlivém ze třech profilů (M1, M2 a M3) udělají. Jak vidíme ze screenshotu, můžeme jim přiřadit různé funkce jiných kláves, spustit s nimi zvolené aplikace, otevřít webový prohlížeč či poštovního klienta, nebo přiřadit makra. U každého profilu pak lze nastavit také barva a intenzita podsvícení kláves, a to libovolně pomocí barevné škály od červené po modrou.



Správce maker je jednoduchý a nijak speciální. Vlevo máme seznam již vytvořených maker, uprostřed podrobnosti o tom, co dělají včetně časových prodlev a vpravo si můžeme spustit jejich záznam.



Pak lze pomocí ovládacího software tvořit profily a přiřazovat je jednotlivým aplikacím. Profily lze také kopírovat a nebo uzamknout, pokud je hra spuštěna, abychom je omylem nemohli přepnout.



Pak tu jsou různé možnosti nastavení profilu, o nichž si můžete přečíst sami. Jednak je to záložka Obecné ...



... a pak záložka profil.



Nakonec se podíváme na okno dovolující tvoření skriptů. Zde se již hodí alespoň trochu programátorského umu, nebo zdroj pro stažení již hotových skriptů.

reklama