reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ViewSonic VG1921wm - širokoúhlých 19 palců

14.2.2007, Pavel Kovač, recenze
ViewSonic VG1921wm - širokoúhlých 19 palců
Pokud toužíte po širokoúhlém monitoru a zkrátka na velký panel nemáte peníze, možná právě pro vás je zde tento 19" ViewSonic VG1921wm. Je vybaven technologií TN s dobou odezvy 5ms a kontrastem 700:1. Navíc ViewSonic zvolil vcelku zajímavý design.

Interpolace obrazu při nižším rozlišení (960x600)



Sice monitor neumí zachovávat poměr stran, ale u takto malého rozlišení si myslím, že to není až tak velký problém. Zkrátka rozlišení 1440x900 je tak malé, že je utáhne prakticky jakákoli grafická karta. Přesto se podíváme na interpolaci.

Hned první obrazec ukazuje, že monitor si s nižším rozlišením zrovna dvakrát dobře neporadí. Některé linky zcela mizí a to je to nejhorší co může interpolace nabídnout.


Interpolace tenkých linek na černém podkladu (Pro zvětšení klikněte)

I u interpolace textu nalezneme problémová místa. Všimněte si například čísla "6", kterému prakticky zmizela jedna část a z větší vzdálenosti se jeví jako znak obráceného "c" s těčkou.


Interpolace textu a jednoduchého obrázku (Pro zvětšení klikněte)

U her se tato špatná interpolace také velice dobře pozná. Některé hrany jsou výrazně rozmazané a hraní je vyloženě nepříjemné. Musíme si však uvědomit, že monitor má tak malé rozlišení, že interpolaci použijete opravdu jen v málo případech.


Interpolace hry Half-Life 2 (Pro zvětšení klikněte)


Regulace jasu



Reglovat jas lze pomocí podsvětlovacích trubic. Díky tomu neztrácíte rozsah barev (gamut) a vše je takové jaké má být. Frekvence blikání je také dostatečná - 220Hz

reklama