Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty
Chlazení a skříně
Ostatní
Periférie
Procesory
Storage a RAM
Základní desky
O nás  |  Napište nám
Facebook  |  Twitter
Digimanie  |  TV Freak
Svět mobilně  |  Svět audia
26.9.2006, Pavel Kovač, recenze
V poslední době je širokoúhlých monitorů na trhu jako hub po dešti. Výrobci se předhánějí v tom, kdo vyrobí levnější a designově atraktivnější model. Firma ViewSonic vsadila na svůj tradiční "VX" design a osadila monitor panelem Prem.MVA. Jeho parametry jsou: 8ms odezva, kontrast 800:1, jas 300cd/m2 a pozorovací úhly 176 stupňů v obou směrech. Jak si poradí v tvrdé konkurenci?
eXcess | 2.12.200612:40
Fakt dobry monitor,zatim sem na nem nenasel zadnou chybu­(krome toho,ze musi jet vsechno ve velkem rozliseni a tim padem je vsechno narocnejsi na grafiku­),hry jdou pekne i takove jako je tmavy NFS:Carbon,CS se na rychlejsi urovni uz sem tam rozmazava,ale je to temer nepozorovatelne,fotky maji prirozene barvy,jsem s timto monitorem spokojen:­-)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Juraj1223 | 16.10.200619:57
Aky je rozdiel medzi 2225 a 2235? Okrem tych 2 palcov navyse?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Daniel | 6.11.200611:24
2235 je TNko
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Dj_wivo | 16.10.200618:53
Předem bych zkusil stáhnou nový driver z CzechComputeru ­(maji je aktualní­), a z 98% ti to poběží... mám X800GTO PCI­-e verzi a běží mě to O.K.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
ne-e (53) | 3.10.20068:12
Takže všechny monitory testujete na nVidia kartách?? Tedy ty širokoúhlé? Protože na mojí ATIně NFS MW nejde nastavit na zachování poměru stran a jepokaždé rozplzlé takže se prostě hrát nedá. Jak jste to zprovoznily vy.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
elman | 3.10.200612:54
NFS MW sa da spustit aj sirokouhlo
http:­/­/www.widescreengamingforum.com­/forum­/viewtopic.php?t=2276
zmeni to ale len kameru a oreze obraz. Takze sice auto bude normalne, ale vsetky informacne panely budu roztiahnute. Inak mi na mojom VX2025wm a GF7600GT nefunguje zachovanie pomeru stran cez drivery.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
ne-e (53) | 4.10.20066:42
hmm, takže je to hrou a ne driverami...aspoň že tak..už jsem chtěl na ATI nadávat. Stejnak ale se mi zdá že karty to rozlišení nějak nemusí...třeba HOMAM5 jedou kámošovy v maximálním rozlišení na 1280*1024 na r9600xt a mě se to ledva hýbe v 1280*768 na medium detail na mé r9800pro@xt
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
POiNTER (2) | 27.9.200622:39
Ahojte...mam tento monitor uz par dni doma a mam s nim problem...ked mam napriklad cierne pismo na bielom pozadi, tak vidim ako keby ducha toho pisma s posunom do lava asi o 2mm. Prilis to sice nevidno, ale kedze som na tieto veci pedant, tak mi to vadi. Monitor mam pripojeny cez D­-Sub, pretoze moja GeForce 5600 nezvlada cez DVI 1680x1050. Skusal som vsak nizsie rozlisenie cez DVI a nerobi mi to. Tak neviem ci je to len v pripojeni cez D­-Sub. Tiez som si vsimol ze obraz obcas viditelne kmita, aj ked mam nastavenych 75 Hz. Tak neviem ci mam nejaky zly kus, alebo to robi D­-Sub, alebo mam nahovno grafiku. Ale inak sa mi ten monitor strasne paci... nemate s tym niekto skusenosti?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Pavel Kovač (1036) | 27.9.200623:52
Dobrý den, určitě je problém v analogovém propojení. Zkuste jiný kabel ­(kvalitnější­), toto ­"duchovatění­" je způsobeno odrazem signálu v kabelu.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
POiNTER (2) | 28.9.200611:01
Dakujem...myslel som si ze to bude pravdepodobne v tom... tak skusim zohnat nejaky kvalitnejsi kabel, ale pokial by mal stat cez 1000 sk ­(nejaky specialny­), tak to radsej investujem do nejakej grafiky, ktora ma este AGP, ale zvlada cez DVI aj vyssie rozlisenie. Co sa tyka toho kmitania...robi to zrejme elektrina. Vsimol som si ze to robi napr. ked zapnem mikrovlnku. Takze kupim nejake zastrcky s prepetovou ochranou ­- snad to pomoze. Potom napisem.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Peterp09 | 26.9.200618:42
Neverim, ze autor videl ten prekmit v podobe sumu. Ak ano, tak sa nemuselo jednat o tento dovod. Myslim, ze keby sa objavil u EIZA, bol by vysvetleny niecim inym. Napr. kvalitou nahravky.
Chcelo by to recenziu s viacerymi monitormi a najlepsie oblepit ich znacku a vidiet len zobrazovaciu cast.
V HiFi casopisoch ked vidia znacku Mark&Levinson apod. padaju na zadok podobne ako tu vsetci u EIZA a zvuk je pritom rovnaky, resp. o 0,8% lepsi ako u sedeho priemeru ­(az na naozaj svetle vynimky v podobe naozaj obrovskeho rozdielu­).

Chcelo by to nezavislu recenziu
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
miroooo | 26.9.200620:44
nekecaj. keby si videl eizo v porovnani s inymi resp pocul marka vs. napr. technics, nekecal by si takto...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Pavel Kovač (1036) | 26.9.200623:06
Věřte že šum v obraze je občas patrný, samozřejmě to sporozujete pouze pokud se na to soustředíte, ale je to vidět.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Orgic (46) | 26.9.200617:21
mne by zajimalo k cemu by byl s­-video kablik kdyz monitor takovy vstup nema... jinak dobra recenze, sice mne jeste zadny monitor pro prechod z crt nepresvedcil ale ty sirokouhly 24­" ­(zvlast Eizo­) vypadaji velice dobre, mit love du do nej:­))
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Hulibrk Vobecný, viď | 27.12.20062:54
Ten s­-video káblík je k tomu, když chceš krom monitoru klonovat obraz na tv...capisto?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
petr3 (15) | 26.9.200616:31
ma smysl cekat s koupi LCD do pristiho roku ­(leden, unor­)? Objevi se do te doby nejake nove technologie nebo typy monitoru?
Diky
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
snajprik | 26.9.200616:44
Ano, ano a ešte raz ano :­) Napriklad tento kusok BenQF P241W Z 24­" 1920x1200 s technologiou AMA Z vraj z perfektnými farbami čo sa vyrovna EIZU ­( ak nie lepšie­) a skoro z nulovou odozvou 0,X ms a pozorovacim uhlom skoto 180° :)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
xor (7) | 28.9.200610:30
hmm nejaky link? diq
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
snajprik | 28.9.200610:46
Ono je to dosť horuca novinka ani tyždeň stara, ale niečo som o tom popisane našiel aj v češtine :­) inak GOOGLE

Technologie AMA Z od Benq

Pokud je to již nějakou dobu, co jste si koupili svůj poslední LCD displej, nastává možná doba na změnu. BenQ totiž představil novou a hlavně velmi rychlou novinku FP241W Z. Se svou monstrózní úhlopříčkou plných 24“ se stává ideálním nástrojem na profesionální hraní a multimédia. Novou nepřekonatelnou lahůdkou je použití technologie AMA Z, která dovoluje monitoru při zvýšeném napětí dosahovat takřka nulových odezev mezi bílou a černou. Tekuté krystaly se totiž doslova nabijí přidanou energií. Oproti původní technologii AMA, která kladla důraz především na rychlé rozsvěcení­/zhasínání mezi přechody bílou a černou, klade AMA Z důraz také na co nejvyšší možnost změny barvy pixelu za krátkou dobu. Nikdy tak při zvýšeném napájení nezpozorujete na displeji duchy. Kromě rozlišení 1920x1200px, podporuje monitor také HD standard 1080p. Monitor má HDMI vstup, který mu umožní přenášet zobrazovaná data rychlostí do 5Gb­/s. Drobnou třešničkou na dortu je možnost využití monitoru jako bluetooth switche. Bez povšimnutí nemůžeme nechat také garanci kvality úhlů pohledu blížící se 180° a možnost otáčení displeje na podstavci podle nálady. Displej byl zatím pouze představen. O dostupnosti na českém trhu vás budeme informovat. Prozatím se začal vyrábět v běžném černém a bílém provedení.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
bugo | 26.9.200611:12
Svethardware se v recenzich na monitory dost zprofesionalizoval. Driv to bylo spis takove pojednani na tema ­"videl jsem monitor a jak se mi libil­". Ale ted to ma ty spravne grady !
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Squish (13) | 26.9.200611:34
Jo jo, v testů monitorů je světhardware bezkonkurenčně nejlepší web v CZ.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
snajprik | 26.9.200612:27
Tie recenzie monitorov pozeram že začali obkukavať aj ostatne weby :­) pomali sa s toho robi štandard
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
and_rew | 26.9.200610:34
tak to jsem se opravdu pobavil,nedokazu si predstavit k cemu by byla monitoru podpora DHCP ­(Dynamic Host Configuration Protokol­). Autor to pro jistotou jeste jednou zopakoval. Spravne ma byt HDCP ­(High­-Bandwith Definition Content Protection­).
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
miroooo | 26.9.200611:16
no, mozno niektore monitory dokazu ochranit pred automatickym pridelovanim IP­-ciek, che­-che :­-­)
tym padom by si nemohol po sieti zdielat nelegalny obsah a teda je to vlastne tiez druh HDCP :­-D
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Huluvu | 26.9.200610:24
mam tenhle monitor od pulky srpna a musim rict, ze je velmi dobry. ta recenze vyzniva trosku hure nez jinde, ale je dobra.
k vybave: ja jsem teda mel v baleni krom analog a digital video kabelu jeste urcite kabel pro pripojeni repracku. jinak uz nepamatuju.
k tomu ­"sumu­" pri sledovani hd: ja na nem sleduju hd pomerne pravidelne­(jak 1080i tak 720p­) a nevsiml jsem si niceho. takovy shrek 1080i vypada bajecne a opravdu si ho vychutnate...
co se tyce te absence moznosti prepnout monitor do formatu 4:3, tak to je fakt a je to skoda. nastesti mam gk od nvidia a tam lze nastavit zachovani pomeru stran. funguje to na 100%.

tot me dojmy. hulu!
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Sanny | 1.10.200615:21
Jde o zaškrtnutí ­"Časování pevného poměru stran­" ?

Díky za odpověď.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
nuff (29) | 26.9.20069:41
Hmm, tak ted fakt nevim, uvazuji o panelu uz delsi dobu, ted se rozhoduji mezi NEC 20WGX2, Samsubg 217TW a ted uz i taky timto ViewSonicem. Pro NEC hraje velke plus ze umi zachovat pomer stran a ma AS­-IPS technologi. Mete s nima nejake zkusenosti? Diky
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
first.indian (46) | 26.9.200611:32
A co takhle jeste Asus PW201? Taky nevypada nejhur :)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Jorlas (11) | 26.9.200611:48
Samsung 217TW? To ma bejt asi 215TW hadam? Kazdopadne ten ma taky zachovani pomeru stran. Co se tyce technologie tak to se bez nejlepe na nejaky podivat do obchodu. Me osobne S­-IPS moc neoslnilo, ale je to asi spis otazka zvyku :­)
Osobne mam 215TW a spokojenost
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
radagast | 27.9.200614:52
Jednoznacne do NEC 20WGX2. Porovnavat NEC a Samsung s ViewSonicom nema zmysel, tie su uplne v inej kategorii. Medzi NEC a Samsungom som sa rozhodoval velmi dlho a precital som snad vsetky recenzie a hlavne fora na internete. Vitazne mi z toho vysiel NEC. Mam ho uz asi mesiac a spokojnost najvacsia. Niekomu moze vadit leskla obrazovka, ale je to iba vec vkusu, takze by bolo lepsie si ist pozriet do dakeho obchodu ako vyzera. A Samsung trpi tzv. input lagmi, cize nie je moc vhodny na hranie fps hier.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Jorlas (11) | 9.10.200611:41
input lag je blbost spis maj lidi spatne nastavnenou grafiku. Monitor jsem si vybiral dlohou domu a vysel mi jako vítez Samsung, kterej ted mam spokojene na stole. Kazdopadne bych pri vyberu doporucil navstivit obchod a podivat se na realitu. Hlavni rozdil mezi NEC a SAmsung bude myslim ta leskla obrazovka u NECu: 1­" navic a pohyblivej stojan u Samsungu vetsinu ostatnich veci jako je odezva okem stejnak nezaznamenas pokud nejsi profik .)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Manicz.Ka (10) | 26.9.20068:17
Kde se prosím zadává v ovladačích ForceWare zachování poměru stran? A jak to funguje je to použitelné?
Díky
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Alli | 26.9.200610:56
Kde presne se to nastavuje ti ted z hlavy nereknu. Ale kdyz projedes vsechny zalozky musis to najit. Neni to nijak zastrcene. A jak to funguje? PERFEKTNE! Vzdycky jsem byl ATInyska ale ted jsem rad za svou 6600GT. Muzes si nastavit ruzne rezimy a budes rozhodne spokojeny!
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Sanny | 1.10.200615:23
Jde o zaškrtnutí ­"Časování pevného poměru stran­" ?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
first.indian (46) | 26.9.20068:16
Zase pekna recenze diky :­) Celkem jsem o tomto monitoru uvazoval protoze na nej byly vzdy kladne recenze ale v posledni dobe jsem zatouzil po 24­" Tak kdyby se vam nekdy do rukou dostal BenQ FP241W tak bych byl moc moc rad. ;)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
xor (7) | 26.9.20067:21
Zaujimalo by ma ako je na tom s odozvou voci panelu HP 1955 ­(su to sice rozne kategorie,ale..­). Ten ma papierovych 16ms, avsak celkova odozva v teste ani raz neprekrocila 20 ms. Neviem sa rozhodnut medzi VX2235WM a HP 1955. Zalezi mi pomerne dost na odozve a ak s panelom HP dosiahnem lepsich vysledkov za menej penazi, tak by ma to velmi potesilo.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
skinca (7) | 26.9.20069:27
taky me to zjima prosim o odpoved ... dekuji Q.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
jtull | 26.9.20066:26
Díky za recenzi, už ho mám objednaný a naštěstí moc zle v recenzi nevyšel, tak snad budu spokojený. Rozhodoval jsem se mezi 215TW a tímto, dokonce jsem uvažoval i o VX2235WM, ale nakonec jsem objednal tento.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.